Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo de vară

Vom avea o vară capricioasă, spun meteorologii, iar schimbările bruște de temperatură din ultima perioadă par să confirme avertismentul.

Prima săptămână din iunie a adus ploi și maxime de toamnă. Chiar și în aceste condiții, sudul țării rămâne afectat de secetă.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat pentru Știrile Pro TV că precipitațiile … nu au fost distribuite uniform în țară.

”Agricultorii sunt încă îngrijorați, mai ales în Dobrogea, Bărăgan, în partea de sud, nord, a Moldovei, în Banat, în Crișana, nu în ultimul rând în centrul Transilvaniei, pentru că, spuneam, cantitățile de precipitații din luna mai, deși s-au situat peste normalul climatologic, am înregistrat 80,1 litri pe metrul pătrat față de o medie climatologică de 66,5 litri pe metrul pătrat. Nu au fost distribuite uniform la nivel teritorial sau în timp.” – a spus șefa ANM.

Vin temperaturile de vară: 31 de grade, vineri

Chiar dacă, în prezent, România se confruntă cu temperaturi scăzute, potrivite mai degrabă unei zile de toamnă, situația se va schimba în scurt timp:

”Chiar de joi vom simți creșteri de la o zi la alta, în ceea ce privește evoluția temperaturilor, pentru că joi vom consemna în bună parte din țară, dar mai ales în sudul și sud-vestul țării, 27, 28 de grade Celsius. Vom depăși pragul unei zile de vară. Atât este pragul unei zile de vară în țara noastră. Iar începând e vineri, în weekend, vom avea chiar 30, 31 de grade Celsius în bună parte din țară: în sud, în vest, inclusiv pe litoral, 24, 25 de grade Celsius.” – a spus Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie la Pro TV.

Cum va fi vara 2020 în România

În ceea ce privește vara de care vom avea parte în acest an, și de această dată specialiștii se așteaptă să fie una extrem de călduroasă, dar șii capricioasă, cu fenomene meteo extreme.

Săptămâna 8-15 iunie aduce temperaturi apropiate de normalul climatologic al acestei perioade. Posibil, chiar mai ridicate în partea de sud-est a țării. (…) Și chiar și săptămâna următoare, 15-22 iunie, păstrează aceeași tendință în ceea ce privește regimul de temperaturi în aproape toată țara. Vorbim de temperaturi peste ceea ce ar fi normal. La acest moment pare o lună de vară ușor mai caldă decât în mod obișnuit.”

”În România, nu excludem să avem o vară a extremelor meteorologice, practic, aceste alternanțe de perioade mai calde, urmate de perioade în care fenomenele meteorologice extreme să fie prezente, pentru că luna iunie este cea mai bogată lună în precipitații a anului și cea mai instabilă lună a verii și a anului.” – a mai spus șefa ANM.

Sursa

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

2 octombrie 2019

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

Laura Suzeanu Primarul Petrică Țone este în continuare generos cu echipa de fotbal din spatele Asociației Club Sportiv Municipal Oltenița. Este generos, dar pe banii oltenițenilor, în timp ce profesorii care se mai încumetă să organizeze activități școlare, caută surse externe pentru premii și diplome. Deși jucătorii provin din alte zone, altele decât Oltenița, din bugetul local vor pleca din nou 150.

Corespondenta la redactie