Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo pentru 18 – 31 octombrie 2021

Meteorologii au transmis cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în țara noastră. Anunțul ANM arată că se va încălzi treptat în toate zonele țării, dar apoi urmează o răcire.

Banat

În Banat, vremea va fi una normală pentru această perioadă, iar temperaturile se vor încadra între patru și 16 °C. După aceea, vremea începe să se încălzească treptat și se pot atinge chiar și maxime de 22 °C.

În schimb, începând cu data de 23 octombrie se va răci și noaptea pot fi înregistrate chiar și doar două °C.

În restul intervalului, temperaturile vor fi ușor mai ridicate și este posibil să plouă mai mult după data de 27 octombrie.

Crișana

În Crișana, de pe 20 octombrie, timp de două zile, temperaturile care vor fi înregistrate vor fi de peste 20 °C și vom asista la o răcire a lor începând cu finalul săptămânii.

Ultima săptămână din octombrie în Crișana va fi una normală din punct de vedere termic și se vor înregistra undeva între 6 °C și 16 °C.

Transilvania

În Transilvania, vremea se încălzește și vor fi atinse temperaturi chiar și de 20°C. Ulterior, pe 23 și 24 octombrie, meteorologii anunță în prognoza meteo pe două săptămâni că se mai răcește și maximele vor fi de 10 sau 12 °C.

Temperaturile minime vor fi de două sau 4 °C  în tot acest interval de două săptămâni și este posibil să plouă cu precădere pe 22 și 23 octombrie.

Maramureș

Meteorologii au anunțat că în Maramureș vremea începe să se încălzească de pe data de 20 octombrie și până pe 22 octombrie și se pot atinge maxime chiar și de 18 °C, în timp ce minimele se vor situa în jurul valorii de 8 °C.

Aici se răcește la final de săptămână și minimele pot atinge chiar 0 °C.

În ultima săptămână din octombrie vor fi înregistrate temperaturi mai mari decât va fi normal și va ploua pe 22 și 23 octombrie.

Moldova

În Moldova, vremea va fi mai caldă decât ar fi normal și se pot atinge maxime chiar și de 23 °C și minime de 9 °C.

Temperaturile se mențin ridicate și pentru finalul lunii octombrie, când pot fi înregistrate 15 ° C. Regimul pluviometric va fi deficitar.

Dobrogea

În Dobrogea, temperaturile se vor situa între 15 sau 16 °C și 7 sau 8 °C. Vremea va fi caldă mai ales până pe 23 octombrie și se răcește treptat până pe 26 octombrie, când vor fi maxime de 12 °C.

La finalul lunii, temperaturile se mențin destul de ridicate și ploi vor cădea doar izolat.

Muntenia

În Muntenia, vremea va fi din ce în ce mai caldă și se pot atinge chiar și la 22°C în zilele de 21 și 22 octombrie. Minimele vor fi de 6 °C pe parcursul celor două săptămâni și vor cădea ploi local, pe 23 și 24 octombrie.

Oltenia

În Oltenia, maximele vor fi în creștere începând cu data de 22 octombrie, iar ele vor atinge 20 °C.

Pe 24, 25, 26 octombrie va fi mai frig și pe timpul nopții și, în general, se vor înregistra patru sau 6 °C. Cantitățile de ploaie nu vor depăși valoarea normală perioadei.

Vremea la munte

Vremea la munte va fi una care se încălzește și temperatura medie va ajunge la circa 12 °C. Temperaturile scad pe 23 și 24 octombrie și noaptea se pot atinge numai trei sau 4 °C.

În a doua săptămână, temperaturile mai cresc, dar minimele vor fi în general negative. Pe 22 și 23 octombrie sunt șanse mari să plouă, dar și după data de 27 octombrie.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie