Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

PROGNOZA METEO pentru IARNA 2014-2015: Când vine IARNA, cu adevărat

Specialiştii americani de la AccuWeather au actualizat prognoza meteo pentru iarna europeană din perioada noiembrie 2014 – martie 2015. Astfel, chiar dacă prima lună de iarnă, decembrie, a fost mai blândă, din a doua jumătate a lunii ianuarie şi în februarie vom avea parte de o vreme severă de iarnă.

Mare parte din estul Europei va fi dominată de presiune atmosferică ridicată care împreună cu stratul de zăpadă destul de consistent va determina intervale destul de lungi cu vreme rece şi chiar episoade cu ger. Masele de aer care se vor desprinde din zona artică şi vor avansa către ţara noastră.

Ninsoare ger

Vreme extremă în Europa: Furtuni, ploi torenţiale şi ninsori

Meteorologii spun că, din cauză că stratul de zăpadă are o arie mai extinsă decât anul trecut, iarna de la începutul anului 2015 va fi mai severă decât cea precedentă. În luna ianuarie şi februarie ne aşteptăm la o vreme rece, deosebit de rece, chiar geroasă.
Sudul Europei se va confrunta cu precipitaţii abundente, iar ninsorile mai abundente vor fi însoţite, cel mai probabil, de viscole.
Astfel, ne putem aştepta la temperaturi ce vor coborî, în estul Transilvaniei, la -20 de grade. Vor fi intervale geroase după perioadele în care ninsorile vor fi mai abundente, îndeosebi în regiunile din estul Transilvaniei, în Moldova şi, foarte probabil, în regiunile sud-estice. Toate acestea prognozează o iarnă mai severă decât cea precedentă, când am avut parte de doar două săptămâni de iarnă adevărată.

Conform specialiştilor AccuWeather, Bucureştiul va trece printr-o perioadă de 45 de zile cu ninsori şi ger în perioada noiembrie 2014 – martie 2015. Previziunile specialiştilor arară că după 15 martie episoadele de iarnă vor fi mai scurte şi cu frecvenţă mai redusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − = 17

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie