Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

PROGNOZA METEO pentru IARNA 2014-2015: Când vine IARNA, cu adevărat

Specialiştii americani de la AccuWeather au actualizat prognoza meteo pentru iarna europeană din perioada noiembrie 2014 – martie 2015. Astfel, chiar dacă prima lună de iarnă, decembrie, a fost mai blândă, din a doua jumătate a lunii ianuarie şi în februarie vom avea parte de o vreme severă de iarnă.

Mare parte din estul Europei va fi dominată de presiune atmosferică ridicată care împreună cu stratul de zăpadă destul de consistent va determina intervale destul de lungi cu vreme rece şi chiar episoade cu ger. Masele de aer care se vor desprinde din zona artică şi vor avansa către ţara noastră.

Ninsoare ger

Vreme extremă în Europa: Furtuni, ploi torenţiale şi ninsori

Meteorologii spun că, din cauză că stratul de zăpadă are o arie mai extinsă decât anul trecut, iarna de la începutul anului 2015 va fi mai severă decât cea precedentă. În luna ianuarie şi februarie ne aşteptăm la o vreme rece, deosebit de rece, chiar geroasă.
Sudul Europei se va confrunta cu precipitaţii abundente, iar ninsorile mai abundente vor fi însoţite, cel mai probabil, de viscole.
Astfel, ne putem aştepta la temperaturi ce vor coborî, în estul Transilvaniei, la -20 de grade. Vor fi intervale geroase după perioadele în care ninsorile vor fi mai abundente, îndeosebi în regiunile din estul Transilvaniei, în Moldova şi, foarte probabil, în regiunile sud-estice. Toate acestea prognozează o iarnă mai severă decât cea precedentă, când am avut parte de doar două săptămâni de iarnă adevărată.

Conform specialiştilor AccuWeather, Bucureştiul va trece printr-o perioadă de 45 de zile cu ninsori şi ger în perioada noiembrie 2014 – martie 2015. Previziunile specialiştilor arară că după 15 martie episoadele de iarnă vor fi mai scurte şi cu frecvenţă mai redusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven − four =

− 1 = 1

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corectă expresia “în principal”? În limbajul actual, expresia în …
Corespondenta la redactie