Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo: Semne de iarnă din acest weekend

Vremea rea se întoarce în weekend. Temperaturile vor fi în scădere, iar la munte se vor semnala ninsori, în timp ce în restul regiunilor se anunţă ploi şi lapoviţă.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), sâmbătă avem parte de vreme închisă în cea mai mare parte a ţării. În jumătatea de nord a teritoriului, izolat pe parcursul zilei şi local noaptea, se vor semnala precipitaţii. Vor fi ninsori la munte şi sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare în rest. În celelalte regiuni, la începutul şi sfârşitul intervalului va fi nebulozitate joasă sau ceaţă, posibil persistente şi pe parcursul zilei; ceaţa se va asocia şi cu depunere de chiciură, iar pe arii restrânse vor fi ploi slabe sau burniţă.

Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 10 grade, iar cele minime între -4 şi 3 grade.

În zona noastră va fi nebulozitate joasă sau ceaţă pe aproape tot parcursul intervalului, iar spre sfârşitul nopţii probabilitatea pentru ploi slabe sau burniţă va fi în creştere. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -2…0 grade.

De duminică, în majoritatea regiunilor cresc şansele de precipitaţii, iar frigul accentuat va pune stăpânire pe România. Astfel, în săptămâna 30 noiembrie-7 decembrie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi uşor deficitar în jumătatea vestică a ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Duminică, 29 noiembrie, cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor, iar probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în regiunile din jumătatea de nord-vest a ţării, iar noaptea şi în regiunile sudice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 şi 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -4 şi 6 grade. Pe arii restrânse va fi ceaţă.

La noi cerul va avea înnorări la începutul zilei şi mai ales noaptea, când va creşte probabilitatea pentru precipitaţii slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fide 0…1 grad, valori normale pentru sfârşitul lunii noiembrie. Vor fi condiţii de ceaţă, cu precădere dimineaţa.

Sursa

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie