Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo: Semne de iarnă din acest weekend

Vremea rea se întoarce în weekend. Temperaturile vor fi în scădere, iar la munte se vor semnala ninsori, în timp ce în restul regiunilor se anunţă ploi şi lapoviţă.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), sâmbătă avem parte de vreme închisă în cea mai mare parte a ţării. În jumătatea de nord a teritoriului, izolat pe parcursul zilei şi local noaptea, se vor semnala precipitaţii. Vor fi ninsori la munte şi sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare în rest. În celelalte regiuni, la începutul şi sfârşitul intervalului va fi nebulozitate joasă sau ceaţă, posibil persistente şi pe parcursul zilei; ceaţa se va asocia şi cu depunere de chiciură, iar pe arii restrânse vor fi ploi slabe sau burniţă.

Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 10 grade, iar cele minime între -4 şi 3 grade.

În zona noastră va fi nebulozitate joasă sau ceaţă pe aproape tot parcursul intervalului, iar spre sfârşitul nopţii probabilitatea pentru ploi slabe sau burniţă va fi în creştere. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -2…0 grade.

De duminică, în majoritatea regiunilor cresc şansele de precipitaţii, iar frigul accentuat va pune stăpânire pe România. Astfel, în săptămâna 30 noiembrie-7 decembrie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi uşor deficitar în jumătatea vestică a ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Duminică, 29 noiembrie, cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor, iar probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în regiunile din jumătatea de nord-vest a ţării, iar noaptea şi în regiunile sudice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 şi 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -4 şi 6 grade. Pe arii restrânse va fi ceaţă.

La noi cerul va avea înnorări la începutul zilei şi mai ales noaptea, când va creşte probabilitatea pentru precipitaţii slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fide 0…1 grad, valori normale pentru sfârşitul lunii noiembrie. Vor fi condiţii de ceaţă, cu precădere dimineaţa.

Sursa

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie