Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo: Vremea o ia razna în luna martie

Anunț de ultimă oră al meteorologilor. Prognoza meteo pe luna martie este extrem de îngrijorătoare. Vremea o ia razna pur și simplu. Vom avea parte de fenomene periculoase în toată țara.

ANM a emis o prognoză extrem de rezervată pentru începutul lunii martie. Temperaturile sunt scăzute, iar jumătate de țară va fi lovită de ploi.
Vremea va fi deosebit de schimbătoare în prima lună calendaristică de primăvară, zilele reci şi umede alternând cu cele calde şi însorite, însă temperatura medie va înregistra o creştere faţă de februarie, conform caracterizării climatice a lunii martie, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).
La începutul primei luni de primăvară din 2020 vom avea parte de vânturi puternice, ploaie, dar vremea se va și încălzi. Valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru începutul lunii martie. În prima săptămână a lunii martie, temperaturile vor fi mult mai ridicate decât cele specifice acestei perioade la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice. În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, nord-vestice, centrale și la munte.
În sud-estul teritoriului se anunță precipitații, iar nivelul acestora va fi apropiate de cel normale pentru acest interval.
În a doua săptămână a lunii martie, temperatura aerului va avea din nou, valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

În săptămâna 16-23 a lunii martie, temperaturile medii vor începe să se situeze în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi deficitar în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.
În ultima săptămână a lunii martie, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

„Această alternanţă se produce din cauza modificărilor ce survin în circulaţia aerului deasupra sud-estului Europei şi de asemenea din cauza retragerii dorsalei anticiclonului est-european spre răsărit ceea ce favorizează pătrunderea aerului mai cald şi mai umed (venit dinspre bazinul Mediteranei sau dinspre Atlantic) în zona ţării noastre. Ca o consecinţă a acestor schimbări în distribuţia centrilor barici de pe continentul european, temperatura medie lunară înregistrează un salt evident faţă de luna februarie. Excepţie fac unele zone restrânse din depresiunile intramontane, aflate în estul Transilvaniei, unde mediile de temperatură se menţin scăzute, ajungând până la minus un grad Celsius”, susţin meteorologii.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului, cu posibilitatea unui deficit local în regiunile intracarpatice.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie