Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Horoscop Săptămâna 2-8 martie 2020

Săptămâna 2 – 8 martie 2020 este marcată de două tranzite importante și impactante la nivel colectiv. Primul tranzit este retrogradarea planetei Mercur, de această dată, prin zodia Vărsător, iar al doilea aspect remarcabil al perioadei analizate este ingresul planetei Venus în zodia Taur.

Mercur, planeta comunicării și a raționamentului, se întoarce în zodia Vărsător, după o perioadă de retrogradare în zodia Pești, și ne cere să reevaluăm niște aspecte din viața noastră peste care am trecut prea superficial. Este vorba, la modul general, de o reanaliză a unor decizii legate de prieteni, de planuri și proiecte de viitor, de modul în care percepem libertatea și independența, nonconformismul. Nu este exclus ca perioada în care Mercur este retrograd în Vărsător, între 4 și 10 martie, să o resimțim ca o barieră mai greu de trecut, să apară anumite probleme în legătură cu proiectele noastre, anumite neconcordanțe în planurile de viitor pe care ni le-am făcut. Tot acum, relațiile cu prietenii pot fi mai tensionate.
Pe data de 5 martie 2020 Venus, planeta iubirii și a banilor, sosește acasă, în domiciliul său nocturn, în zodia Taur. Este un ingres benefic pentru toată lumea, având în vedere că planeta armoniei și frumuseții, după exilul din zodia Berbec, își recapătă strălucirea și puterea. Venus în Taur ne va susține în legarea relațiilor profitabile, în consolidarea poveștilor de iubire, în găsirea celor mai favorabile căi pentru a ne îmbunătăți veniturile.
Cât Venus va tranzita Taurul vom avea șanse mult mai mari să ne îndrăgostim, să începem relații, să ne armonizăm cu noi. Va fi o perioadă bună pentru a ne schimba look-ul, pentru a avea mai multă grijă de înfățișarea noastră, de felul în care arătăm.
Pe data de 3 martie 2020 Venus, aflată încă în Berbec, va face un aspect tensionant și provocator cu Saturn, planeta lecțiilor de viață și a limitărilor, din zodia Capricorn. Va trebui ca în preajma acestei zile să avem mai multă grijă în cuplu, în relațiile importante din viața noastră pentru că există riscul să apară conflicte care să le încheie. Mai exact, acolo unde partenerii nu au obiective de viitor comune s-ar putea să apară o distanțare și chiar o ruptură. Va fi vorba de învățarea unei lecții în dragoste, lecție care va cere nu doar înțelepciune, ci și răbdare.
Având în vedere că la doar o zi distanță Venus va face un aspect armonios cu Mercur retrograd am putea spune că, pe de o parte vom reevalua relația, iar pe de altă parte vom avea intuiția și inspirația necesare pentru a nu cădea pradă unui conflict.
În ultima zi a săptămânii 2 – 8 martie 2020, vom avea parte de două conjuncții puternice și deloc de neglijat: prima este între Soare și Neptun, aflate în zodia Pești, iar a doua este între Venus și Uranus, aflate în zodia Taur. Ei bine, dacă pe de o parte vom avea acces la creativitate, bunătate, sensibilitate, pe de altă parte trebuie să ne așteptăm la surprize în dragoste sau poate legate de bani. Dacă aceste evenimente vor fi bune sau nu nu avem cum să știm tocmai pentru că Uranus este planeta surprizelor și niciodată nu putem anticipa ce ne pregătește într-o conjuncție. Pentru unii nativi poate fi vorba de un adevăr care se relevă acum.

Sfat! Persoanele care-și cunosc ascendentul zodiacal, sunt sfătuite să-și citească întâi previziunile pentru ascendent și apoi previziunile pentru zodie!

Berbec

Ultimele zile de februarie și prima săptămână de martie sunt asociate cu finalizarea unui ciclu anual, cu probleme nerezolvate în timp util, unele referitoare inclusiv la sănătate. Restructurarea energetică și lipsa de forță pot provoca inflamația bolilor cronice, lipsă de vitalitate sau  lipsă de entuziasm. Nativii pot simți letargie, apatie, lipsa de interes pentru cooperare și socializare, preferând retragerea. Nu-i exclus ca unii dintre ei să se confrunte cu invidii, bârfe, oameni răi, dușmani secreți care-i vor agresa din umbră. Alții,vor fi obligați să își achite datoriile vechi, să își îndeplinească obligațiile impuse de șefi, deși ele nu le fac nicio plăcere. Toate aceste procese îi pot priva de liniște sufletească și vor necesita forță și atenție.
Nativii vor avea însă o intuiție accentuată,care îi va ajuta să-și înțeleagă problemele și să perceapă realitatea mai înțelept.

Taur

Se pare că situații din trecut își găsesc rezolvarea, iar starea nativilor se va îmbunătăți, ei devenind mai optimiști și mai încrezători. Poate ca în primele 3 zile să apară ceva  probleme în relațiile personale sau mici conflicte la locul de muncă, dar chiar și așa, ei se vor simți inspirați și gata pentru orice schimbare. Vine o perioadă favorabilă pentru relațiile de dragoste, pentru noile cunoștințe, pentru noi proiecte care fac plăcere. Mulți Tauri vor fi înclinați spre romantism, căutând impresii noi și vii. De aceea, recomand socializare, participare activă la organizare de evenimente de divertisment, sărbători, evenimente sociale și publice. Cu Venus și Uranus pe semnul lor, dorința de a impresiona poate conduce stilul și look-ul, iar mulți se vor strădui să strălucească prin apariție sau prin modul de comunicare. Aceleași calități le pot fi utile în creativitate, în originalitate, unicitate,pot deschide direcții noi în artă, modă, design.

Gemeni

Perioada se poate dovedi a fi foarte interesantă și semnificativă, iar perspectivele de creștere creativă și profesională pot fi deschise. Chiar dacă sectorul sănătății nu va străluci, există o mare probabilitate ca mulți nativi să manifeste o dorință de activitate individuală și independentă, pentru studii de cercetare, pentru dezvoltare de proiecte originale, pentru descoperiri științifice. Iar în ele se va arăta într-un mod luminos exact  spiritul rebel dar unic. Drept e că nu vor demonstra prea multă supunere, iar asta ar putea declanșa conflicte cu alții Dar și așa, talentul organizațional al Gemenilor se poate manifesta foarte activ, iar acest lucru va ajuta la avansarea în carieră, în activitățile sociale, în dezvoltarea talentelor creative sau a propriei afaceri. Pot găsi parteneri de încredere sau sponsori care sunt gata să investească în propunerile și dezvoltările lor.

Rac

Primele zile ale lunii martie reprezintă o perioadă importantă și crucială pentru mulți. Crește semnificativ potențialul energetic, forța de muncă, se consolidează poziția în viață și autoritatea. Comunicarea va fi foarte interesantă, se vor ivi noi suporteri, sprijin al superiorilor și partenerilor, ceea ce îi va ajuta pe nativi în carieră, în afaceri. Mulți vor căuta să-și ridice nivelul educațional, poate să învețe limbi străine, tradiții culturale străine și să călătorească. Nativii vor fi deschiși la percepția a tot ceea ce este nou și avansat, vor putea înțelege mai bine nu numai sarcinile și destinațiile lor principale, ci și pe ale celor din jurul lor, iar intuiția puternică va ajuta să descuie cheia inimii tuturor. Pot apărea mici dificultăți în afaceri și relații, dar ele se vor rezolva puțin mai târziu, atunci când comunicarea va fi foarte reușită. Racii vor avea ocazia să plece într-o călătorie de afaceri sau de agrement, să își facă noi cunoștințe care se pot dovedi norocoase pentru ei.

Leu

Nativii vor acționa cu un nivel de energie vitală destul de scăzut, de aceea vor fi predispuși la boli virale sezoniere, precum și la dezechilibru emoțional. Vor avea multe de făcut, atât la propriu, cât și la figurat, vor fi nevoiți să-și asume problemele lor, dar și problemele altor oameni, motiv pentru care sarcinile crescute pot crea tensiune a sistemului nervos. Vor fi mai predispuși la judecăți subiective, capricii și pot încălca acordurile din trecut cu privire la îndatoririle lor. Toate acestea pot provoca critici din partea colegilor, a superiorilor și le pot submina situația. E un moment necorespunzător și pentru călătorii, mai ales în străinătate ori pentru încheierea de acorduri cu parteneri străini. Cu toate acestea, transformări pozitive pot apărea în carieră sau în activitatea socială.

Fecioară

Vin oportunități bune pentru parteneriatele de afaceri pe termen lung, pentru căsătorie și realizare de colaborări în domeniul activităților sociale. Potențialul energetic  va fi la cel mai înalt nivel, astfel încât, nu numai că nativii se pot implica în mod activ în afaceri și comunicare versatilă, dar pot să aibă grijă de ei înșiși, să-și îmbunătățească starea corpului fizic, să-și schimbe imaginea și să se simtă împrospătați și întineriți. Oportunitățile educaționale nu vor întârzia să apară, pot veni succese mari în activitățile științifice sau didactice, se pot ivi variante bune pentru parteneriate de succes cu străini, sau chiar pentru relocare, pentru implementarea unor schimbări neașteptate dar  pozitive în viața lor. Afectiv,cei singuri își pot găsi perechea pe rețelele de socializare, la distanță, chiar dincolo de graniță. Teoriile și filozofiile de viață pot suferi modificări esențiale și pot stimula inițiativele.

Balanță

Se pare că nu este perioada cea mai favorabilă pentru sănătate, căci potențialul energetic va fi slăbit, iar nativii nu vor fi în forma maximă. Starea lor va determina în mare parte afacerea și puterea creativă. Vor trebui să dedice mult timp și să muncească din greu pentru rezolvarea treburilor curente și a îndatoririlor profesionale, fără să uite de treburile gospodărești și de oamenii apropiați. De aceea, măcar  acum nu ar trebui să înceapă noi afaceri, să semneze contracte,să facă promisiuni. Răbdarea e importantă căci, mai târziu, precizia și metodicitatea vor ajuta să se corecteze greșelile din trecut, să se reabiliteze în ochii celorlalți sau ai superiorilor. Conflictele din trecut și învățămintele lor îi vor face pe nativi mai diplomați, mai subtili în relații,ei reușind adesea să transforme orice avantaje negative sau pozitive în favoarea lor.

Scorpion

Nativii vor fi într-o formă fizică acceptabilă, vor avea putere și energie pentru a-și construi activ o carieră, pentru a-și crește starea de bine și pentru a se implica în sănătatea lor. Săptămâna aceasta se pot ridica pe culmea succesului, iar cariera, autoritatea, situația financiară vor fi o sursă de bucurie și mândrie. În multe privințe, succesul este posibil datorită legăturilor de afaceri și de familie, deoarece acestea vor ajuta Scorpionii să înțeleagă îndemnurile spirituale, să-și conștientizeze dorințele, să se concentreze asupra principalului lucru, să acționeze cu acuratețe și cu scop. Gândurile pot zbura la vacanțe, distracții și vor cheltui bani pe astea. Afectiv, se pot implica într-o relație romantică, pe care vor fi deciși să o sponsorizeze dacă e cazul. Zona investițiilor e activată benefic, iar ei chiar pot câștiga din speculații sau din jocurile de noroc.

Săgetător

Nivelul de energie va fi slăbit, iar nativii trebuie să-și protejeze sănătatea și să prevină suprasolicitarea. În același timp, vor avea suficient de muncă și destule obligații care pot deveni baza succesului în activitățile lor profesionale. În prima săptămână a lunii martie, mulți trebui să aloce mai mult timp,efort și bani pentru casă, relații de familie și responsabilități. Nu va fi suficient doar să se cufunde în treburile și problemele gospodărești, ci și să investească în ele. Dacă se decid cumva să cumpere bunuri imobiliare, ar trebui să fie extrem de atenți, deoarece există o probabilitate ridicată de a plăti excesiv și, de asemenea, de a fi înșelat. Cu toate acestea, pentru mulți această perioadă poate fi marcată și de sfârșitul unui ciclu și de începutul unuia nou, astfel încât ei vor fi dispuși să investească și să-și folosească talentele pentru a crea un mediu mai confortabil și mai frumos în jur. Relațiile cu cei dragi se pot transforma și este posibil ca cei singuri să întâlnească o nouă iubire, ceea ce le poate schimba în mod serios viața și ritmul lor obișnuit de existență.

Capricorn

Vine o perioadă favorabilă pentru întărirea relațiilor cu prietenii și rudele, pentru călătorii, pentru soluționarea problemelor importante, pentru solicitare de sprijin către persoane influente și organizații sociale. Pot apărea schimbări favorabile în soarta multora. Întâlnirile, aventurile romantice și comunicarea interesantă cu mai multe fațete vor adăuga varietate vieții nativilor și pot oferi un impuls pentru decizii importante. Vor cunoaște oameni interesanți, iar legăturile cu ei pot fi promițătoare căci se poate naște o relație îndelungată. În același timp, Capricornii vor fi deschiși la percepția noilor cunoștințe și lasă impresii bune, iar de aceea pot obține succes în activități educaționale sau științifice, în călătorii atractive, la întâlniri de afaceri și negocieri importante care pot contribui la creșterea materială și profesională. Circumstanțele vor veni cu succes pentru Capricorni, așa că trebuie ca ei să activeze lucrurile pentru a atinge funcție de conducere. Relațiile cu frații sau vecinii se vor activa, pe măsură ce vor reveni pe tapet discuții și dialoguri ce altădată au rămas nelămurite. E momentul să se privească situațiile din alt unghi.

Vărsător

Începutul primăverii va fi favorabil și se vor putea rezolva probleme din trecut și tulburări financiare care au dat bătăi de cap. Mulți vor putea să își consolideze și să își extindă afacerile, să crească veniturile. Capacitatea de a câștiga,de a conduce politici financiare, va ajuta pe nativi să încheie noi cooperări pe termen lung. Este adevărat, că un nivel scăzut de energie vitală poate fi un factor descurajant, iar unii vor avea nevoie de odihnă și îngrijire din partea celor dragi. Alții vor fi mai ocupați cu treburile gospodărești, cu probleme neașteptate ale celor dragi, precum și cu eliminarea consecințelor accidentelor și defalcărilor. La domiciliu se pot produce schimbări, ori că va fi casa decorată, ori că nativii vor pleca de acolo. Toate acestea pot deveni o sursă suplimentară și neplanificată de costuri. În acest caz, va exista o tendință de a plăti excesiv și de a dobândi lucruri sub influența emoțiilor și impulsurilor și nu în funcție de gradul nevoii lor. Financiar, atrag atenția asupra zilelor de 2, 3 și 4 martie,deoarece atunci există pericolul ca investițiile dorite să aducă pierderi în loc de profit.

Pești

Intuiția și imaginația creativă îi vor ajuta pe nativi să găsească soluții corecte din punct de vedere strategic, pentru cele mai complexe și complicate probleme. Mulți se vor adapta rapid, ceea ce îi va ajuta să se echilibreze foarte abil în situații și relații dificile, precum și să câștige încrederea chiar și în persoane necunoscute. Acest lucru va fi util mai ales în acele domenii de activitate legate de comunicarea directă cu clienții, de capacitatea de a convinge, de a crea dispoziția și modul de gândire potrivite. Acest lucru îi va ajuta pe Pești să învețe, să vorbească în public, să rezolve probleme complexe ale prietenilor și rudelor. Practic le va pica mănușă rolul de psiholog. Cu multă energie și asumare de angajament,ei devin foarte atractivi pentru partenerii de sex opus. Mulți dintre ei se vor putea întâlni cu sufletul pereche sau pot stabili o relație romantică importantă și pe termen lung. Să aibă grijă la discuțiile din casă,pentru că unele lucruri se pot înțelege greșit.În plus,să nu încerce să facă scenarii asupra unor subiecte care vor apărea,deoarece nu dețin toate informațiile sau unele sunt false și judecata va fi incorectă.

Sursa

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie