Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteom 30 martie-2 aprilie 2018

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi variabil, cu înnorãri în vestul, nordul și centrul teritoriului unde local va ploua. Pe crestele montane vor mai fi precipitații și sub formã de lapovițã și trecãtor ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri la munte și în Câmpia de Vest. În zonele joase, în special din sud și est, va fi ceațã. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -1 și 8 grade.

Vineri, 30 martie
Procesul de încãlzire va continua, astfel încât vremea va deveni mai caldã decât în mod normal pentru aceastã perioadã, în special în sudul și vestul țãrii. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 10 și 20 de grade, iar cele minime, între 2 și 12 grade, mai scãzute în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorãri și temporar ploi, ziua pe arii restrânse în nord și centru, iar seara și noaptea, local, mai ales în vestul și nord-vestul teritoriului. Pe crestele cele mai înalte vor mai fi precipitații sub formã de lapovițã și trecãtor ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã, iar temporar și în Câmpia de Vest. Dimineața și noaptea, mai ales în sud și est, va fi ceațã.


Sâmbătă, 31 martie
Vremea va fi caldã în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate și ploi, mai ales seara și noaptea, în jumãtatea vesticã a teritoriului și pe arii mai restrânse în rest. Ploile vor avea și caracter de aversã și se vor semnala descãrcãri electrice, iar cantitãțile de apã vor fi local mai însemnate. Pe crestele montane înalte vor fi precipitații sub formã de lapovițã și trecãtor ninsoare. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 12 și 22 de grade, iar cele minime între 5 și 13 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei. Vântul va avea intensificãri la munte, cu viteze mai mari pe creste, iar temporar și în regiunile intracarpatice, în cele sud-estice și izolat în rest. Mai ales la începutul intervalului, pe arii restrânse în est și sud-est, va fi ceațã.

Duminică, 1 aprilie

Vremea se va rãci în toatã țara, astfel încât valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru începutul lunii aprilie.Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 8 și 17 grade, iar cele minime între 1 și 7 grade, ușor mai coborâte în depresiuni. Cerul va avea înnorãri temporare și va ploua pe arii relativ extinse în jumãtatea de est a teritoriului și local în rest. Ploile vor avea și caracter de aversã, local vor fi moderate cantitativ, iar izolat se pot semnala descãrcãri electrice. În zona montanã vor fi precipitații mixte ziua și mai ales lapovițã și ninsoare noaptea. Vântul va avea intensificãri în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari în sud și sud-est, precum și pe crestele montane.

Luni, 2 aprilie
Valorile termice se vor menține în jurul normelor climatologice specifice perioadei. Temperaturile maxime se vor situa între 8 și 18 grade, iar cele minime între -1 și 6 grade, mai coborâte în depresiuni. Cerul va fi temporar noros și se vor semnala ploi de scurtã duratã pe arii restrânse în nord, centru și est și cu totul izolat în rest. La munte precipitațiile vor fi mai ales sub formã de lapovițã și ninsoare. Îndeosebi ziua, vântul va avea intensificãri în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari pe crestele montane. Izolat în zonele joase vor fi condiții de ceațã, iar în depresiuni de brumã.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 1…3 grade. Vor fi condiții de ceațã.

Vineri, 30 martie
Procesul de încãlzire va continua, astfel încât vremea va deveni mai caldã decât în mod normal pentru aceastã perioadã. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimã va fi de 4…6 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceațã.

Sâmbătă, 31 martie
Vremea va fi caldã pentru aceastã perioadã, cu o maximã termicã ce se va situa în jurul valorii de 21 de grade și o minimã de 7…9 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în partea a doua a nopții, când trecãtor va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificãri noaptea. La începutul intervalului vor fi condiții de ceațã.

Duminică, 1 aprilie

Vremea se va rãci fațã de ziua precedentã, iar valorile termice vor deveni apropiate de cele specifice începutului lunii aprilie.Temperatura maximã va fi în jur de 14 grade, iar cea minimã de 3…5 grade. Cerul va avea înnorãri îndeosebi pe parcursul zilei când va ploua. Vântul va sufla moderat cu intensificãri temporare.

Luni, 2 aprilie 
Valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice acestei perioade. Temperatura maximã va fi în jur de 16 grade, iar cea minimã de 1…3 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va prezenta intensificãri în cursul zilei, apoi va slãbi treptat în intensitate.

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie