Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza vremii 5-8 septembrie 2015

Vremea in tara
La noapte

În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, dar și în zonele montane și submontane cerul va avea înnorãri temporar accentuate și local vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat cantitãțile de apã pot depãși 15…20 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi mai mult senin. Temperaturile minime se vor încadra între 11 și 22 de grade.

Sambata 5 septembrieCald de vara

Vremea se va menține cãlduroasã în jumãtatea de sud-est a țãrii, iar în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei și sudul Moldovei dupã-amiaza va fi din nou caniculã și disconfort termic accentuat. În restul teritoriului, vremea va fi instabilã, cerul va avea înnorãri temporar accentuate, vor fi averse și descãrcãri electrice, condiții în care valorile termice vor fi mai scãzute decât în zilele anterioare, apropiindu-se de cele climatologic specifice datei din calendar. Va cãdea grindinã, iar cantitãțile de apã vor depãși local 15…20 l/mp și izolat 35…40 l/mp. Astfel de fenomene își vor face apariția local și în celelalte regiuni, mai ales seara și noaptea. Vântul va avea unele intensificãri la munte, în zona litoralului, dar cu precãdere asociate averselor, când vor lua și aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi de la 22…23 de grade în Crișana și Maramureș, pânã la 37…38 de grade local în Muntenia și cu totul izolat în Oltenia. Minimele termice se vor încadra între 13 și 23 de grade.

Duminica 6 septembrie

Vremea se va rãci în majoritatea regiunilor, dar în sud-estul teritoriului se va menține cãlduroasã, izolat canicularã dupã-amiaza. În nordul, centrul țãrii și la munte, vor fi înnorãri temporare și, mai ales în prima parte a intervalului, vor mai fi averse locale. În regiunile estice și sud-estice instabilitatea atmosfericã va fi mai accentuatã seara și în prima parte a nopții și pe arii relativ extinse vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descãrcãri electrice și izolat va cãdea grindinã. În celelalte regiuni, ploile se vor semnala izolat. Vântul va avea intensificãri temporare în cea mai mare parte a țãrii, iar în timpul fenomenelor asociate instabilitãții atmosferice trecãtor poate lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 grade în Maramureș și 35 de grade în Bãrãgan și în vestul Dobrogei. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între 9 și 20 de grade.

Luni 7 septembrie

Vremea va continua sã se rãceascã, chiar accentuat în sud-estul teritoriului, astfel cã valorile termice diurne vor ajunge în cea mai mare parte a țãrii sã se încadreze în limitele normale ale perioadei. Excepție vor face regiunile intracarpatice, unde vremea va deveni rãcoroasã pentru aceastã datã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17…18 grade în Maramureș, Transilvania și Crișana și 28 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime se vor încadra între 3 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 19 grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în jumãtatea de nord-vest, iar în prima parte a zilei și în sud-est, dar numai pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în zona montanã și trecãtor în sudul Olteniei și pe litoral.

Marti 8 septembrie

Vremea se va menține rãcoroasã pentru aceastã datã în regiunile intracarpatice și apropiatã de normalul termic al perioadei în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 27 de grade, iar cele minime se vor încadra între 3 grade în depresiuni și 17 grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în nordul, centrul și estul țãrii, unde pe arii restrânse va ploua, în general slab cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în sudul Olteniei.

Vremea in Oltenita
La noapte

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 19…20 de grade, ușor mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Sambata 5 septembrie

Vremea va fi în continuare canicularã dupã-amiaza, când temperatura aerului va urca pânã la 36…37 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorãri noaptea, când vor fi condiții pentru averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura minimã va fi de 20…22 de grade, ușor mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

La CostinestiDuminica 6 septembrie

Deși temperatura aerului va marca o scãdere, vremea se va menține cãlduroasã. Cerul va fi temporar noros, iar seara și la începutul nopții se vor semnala averse, însoțite de descãrcãri electrice. Vântul va avea unele intensificãri în cursul zilei, apoi va slãbi în intensitate. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimã va fi de 16…18 grade, ușor mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Luni 7 septembrie

Vremea se va rãci accentuat, devenind normalã sub aspect termic pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în prima parte a zilei, dar probabilitatea de ploaie va fi redusã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimã va fi de 12…14 grade.

Marti 8 septembrie

Vremea se va menține normalã sub aspect termic pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri și trecãtor vor fi condiții de ploaie. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 25…26 de grade, iar cea minimã de 11…14 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − fifteen =

46 + = 54

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corect “cel mai celebru”? Unele structuri lingvistice sunt atât …
Corespondenta la redactie