Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prosperitatea este doar un instrument care trebuie să fie folosit, nu o zeitate care trebuie venerată.

Prosperitatea este doar un instrument care trebuie să fie folosit, nu o zeitate care trebuie venerată.

Niciodată nu m-a rănit ceva ce nu am spus.

Nimic în lume nu va depăşi stăruinţa. Nu talentul; nu e nimic mai obişnuit decât un om care posedă talent, dar nu are succes. Nu geniul; genialitatea nerăsplătită e aproape proverbială. Nu educaţia; lumea e plină de oameni educaţi şi superficiali. Doar stăruinţa şi hotărârea sunt omnipotente.

Nimeni, niciunde, niciodată nu are dreptul să acţioneze împotriva siguranţei publice.

Nimic nu poate înlocui ambiţia. Nici talentul; cei mai comuni sunt oamenii talentaţi care n-au dobândit succesul. Nici genialitatea nu poate înlocui ambiţia; motivul geniului nerecompensat a devenit aproape un proverb… Ambiţia şi determinarea sunt omnipotente.

Publicitatea are cea mai mare influenţă în adaptarea şi schimbarea oboceiurilor şi modurilor de viaţă, afectând ce mâncăm, cum ne îmbrăcăm şi comportamentul unei întregi naţiuni.

Numai un om mare poate fi un ascultător bun.

Şcoala nu este sfârşitul, ci începutul educaţiei.

Naţiunea care îşi uită apărătorii va fi, la rândul ei, uitată.

Nu avem nevoie de mai multă putere intelectuală, avem nevoie de mai multă putere spirituală.

Cred că publicul american doreşte un măgar solemn ca preşedinte, şi cred că sunt de acord cu ei.

Nicio persoană nu a fost onorată, vreodată, pentru ceea ce a primit. Onoarea a fost răsplata pentru ceea ce a dat.

Guvernul Statelor Unite este un dispozitiv pentru menţinerea în permanenţă a drepturilor oamenilor, având ca ultim scop dispariţia tuturor claselor privilegiate.

Nimic nu e mai uşor decât cheltuiala banilor publici. Aceştia nu par să aparţină cuiva. Tentaţia este prea mare ca responsabilitatea lor să fie conferită cuiva.

Dacă aş fi permis ca eşecurile mele – sau ceea ce mi se părea a fi, la vremea respectivă, un insucces – să mă descurajeze, nu văd niciun fel în care aş fi putut vreodată să progresez.

Nicio companie nu există doar pentru ea însăşi. Lucrează pentru nevoi mai mari, mai intensive, efectuează servicii mai importante, nu pentru ea însăşi, ci pentru ceilalţi. Şi atunci când dă greş nu mai poate fi profitabilă şi nu va mai exista.

Calvin Coolidge

A fost cel de-al douăzeci și nouălea vicepreședinte (1921 – 1923) și cel de-al treizecilea președinte al Statelor Unite ale Americii (1923 – 1929), succedând în oficiul președenției după moartea lui Warren G. Harding. Calvin Coolidge a condus o politică foarte conservativă în domeniul economic.

Calvin Coolidge a fost gazda Reginei Maria, însoțită de doi dintre copiii săi, Ileana și Nicolae, în vizita acesteia peste ocean din octombrie 1926.

Niciun alt preşedinte american nu s-a străduit să vorbească atât de puţin precum Calvin Coolidge (preşedinte al SUA între 1923 şi 1929). Tăcerea era religia lui. „Nouă din zece solicitanţi care apelează la preşedinte vor ceva ce nu pot avea”, i-a spus el succesorului său, Herbert Hoover. ,,Dacă faci pe mortul vor termina în trei sau patru minute. Dacă zâmbeşti sau îţi dregi glasul, o vor lua de la capăt.”

Calvin Coolidge, pe numele său complet John Calvin Coolidge, Jr. s-a născut în Plymouth Notch, Windsor County, Vermont,la 4 iulie 1872, fiind singurul președinte american născut de Ziua Independenței Americii. Era fiul cel mare dintre doi copii ai lui John Calvin Coolidge Sr. și Victoria Josephine Moor.
Familia Coolidge avea rădăcini adânci în New England.

În biologie şi în psihologie, prin efectul Coolidge este descris un fenomen, observat la multe specii de mamifere, ca şi la om, prin care masculii şi femelele manifestă mai mult interes sexual în cazul unui nou partener. Acest concept a fost definit de endocrinologul american Frank A. Beach, în 1955. Termenul provine de la o anecdotă atribuită președintelui american Calvin Coolidge.
În timpul unei vizite întreprinse într-o fermă experimentală, soția președintelui Coolidge a observat că fiecare cocoș se împerechează frecvent și l-a întrebat pe cel care o însoțea cât de des se întâmplă acest lucru.
”De zeci de ori, în fiecare zi”, a răspuns acesta.
”Să îi spui asta domnului președinte”, a spus doamna Coolidge.
Însoțitorul i-a spus președintelui remarca soției sale, iar aceasta a întrebat:
”Cu aceeași găină de fiecare dată?”
Bărbatul a spus că de fiecare dată este vorba de o altă găină.
Președintele a dat ușor din cap, zicând:
”Să îi spui asta doamnei Coolidge”.


Când prima doamnă, Grace Coolidge, a fost abordată de o femeie care avea să stea lângă preşedinte la următorul dineu oficial, dna Coolidge i-a spus: ,,Îmi pare rău pentru dumneavoastră. Va trebui sa vorbiţi numai dumneavoastră.” O altă femeie l-a abordat pe preşedinte în timpul unei logodne şi i-a spus că a pus un pariu că poate obţine mai mult de două vorbe de la el. „Ai pierdut,” a fost replica lui.

A primit-o, ca o gazdă amabilă, pe Regina Maria,  în octombrie 1926, la Casa Albă, în timpul călătoriei pe care suverana României a efectuat-o, în acel an, în jurul lumii. Acest mesaj inspiraţional al său a fost înrămat şi pus în mai toate birourile directorilor executivi de la IBM. „Nimic în lume nu poate înlocui tenacitatea. Talentul nu o va face. Nimic nu este mai comun decât oameni foarte talentaţi, dar care n-au succes.”

Calvin Coolidge și Theodore Roosevelt s-au remarcat ca mari iubitori de animale. Coolidge, spre exemplu, avea 12 câini, doi ratoni, un măgar, doi canari, o gâscă, un râs, o pisică, doi pui de leu, un cangur, o antilopă, un urs negru și un hipopotam pitic.

Președintele Calvin Coolidge a avut parte de prima ceremonie de învestire transmisă în direct în 1925 pe unde radio, la nivel național. Este un adevărat exemplu pentru politicienii din ziua de astăzi. Cariera politică și-a încheiat-o printr-o singură propoziție: „I do not choose to run for President in 1928.” Să vorbim… cu mintea.


Surse:
lovendal.ro
historia.ro
autori.citatepedia.ro
youtube.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 − 1 =

+ 79 = 84

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie