Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 3-6 iulie 2017

Vremea în țară
La noapte
Instabilitatea atmosfericã va fi în accentuare în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului cu aspect de vijelie și cãderi de grindinã. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantitãți de apã în general între 25 și 50 l/mp, iar în Oltenia, în vestul și nordul Munteniei și în zona Carpaților Meridionali și de Curburã se vor depãși pe arii restrânse 70 l/mp. În Dobrogea, manifestãri specifice instabilitãții atmosferice vor apãrea local, spre dimineațã. Temperaturile minime se vor încadra între 12 și 20 de grade, ușor mai ridicate pe litoral.

Luni 3 iulie
Vremea va fi în general instabilã și se va rãci semnificativ fațã de ziua precedentã, în special în regiunile sudice, estice și centrale, unde valorile termice diurne vor fi mai scãzute decât în mod normal la aceastã datã. În jumãtatea de sud-est a țãrii și în toatã zona montanã vor fi înnorãri accentuate, averse care vor avea și caracter torențial, descãrcãri electrice și grindinã. Cantitãțile de apã vor depãși 25…35 l/mp și pe arii restrânse, în Oltenia și Muntenia, 50…70 l/mp. În restul teritoriului, înnorãrile vor fi temporare, ploile se vor semnala pe spații mai mici și vor fi în general slabe cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificãri în regiunile vestice, sud-estice, la munte și local în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 18 și 28 de grade, iar cele minime între 10 și 19 grade.

Marți 4 iulie
Vremea se va ameliora sub aspectul ploilor, iar valorile termice diurne vor marca o creștere ușoarã în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare pe parcursul zilei în sudul, în sud-estul țãrii și în zonele de munte unde, pe arii restrânse, va mai ploua, în general slab cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în prima parte a intervalului în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 30 de grade, iar cele minime între 5 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 19 grade în nordul litoralului.

Miercuri 5 iulie
Vremea va fi în general frumoasã și va continua sã se încãlzeascã ușor în cea mai mare parte a țãrii, astfel cã valorile termice se vor situa în jurul celor climatologic specifice acestei perioade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare și pe arii restrânse averse însoțite de descãrcãri electrice, dupã-amiaza și noaptea, la munte, precum și în nord-vestul și nordul țãrii. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 31 de grade, iar cele minime între 7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 20 de grade în nordul litoralului și în Dealurile de Vest.

Joi 6 iulie
Vremea va continua sã se încãlzeascã și va fi ușor instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, local averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, dupã-amiaza și în prima parte a nopții, în jumãtatea de nord a țãrii și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 24 și 34 de grade, iar cele minime între 12 și 21 de grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei
.

Vremea în Oltenița
La noapte
Instabilitatea atmosfericã se va accentua și vor fi intensificãri de scurtã duratã ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descãrcãri electrice și averse cu caracter torențial. Temperatura minimã va fi de 18…19 grade.

Luni 3 iulie
Vremea va fi instabilã și rãcoroasã. Cerul va avea înnorãri accentuate și vor fi averse, posibil însemnate cantitativ și însoțite de descãrcãri electrice. Vântul va avea intensificãri pe parcursul zilei, apoi va slãbi treptat în intensitate. Temperatura maximã va fi de 22…23 de grade, iar cea minimã de 15…16 grade.

Marți 4 iulie
Vremea se va încãlzi și se va ameliora sub aspectul ploilor. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în cursul zilei când vor mai fi condiții ca trecãtor sã plouã slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 27…28 de grade, iar cea minimã de 15…16 grade, ușor mai coborâtã în zona preorãșeneascã.

Miercuri 5 iulie
Vremea va fi frumoasã și va continua sã se încãlzeascã ușor. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 29…30 de grade, iar cea minimã de 14…16 grade.

Joi 6 iulie
Vremea va fi în continuare frumoasã și în încãlzire. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei și pe parcursul nopții, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 31…32 de grade, iar cea minimã de 15…17 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three + one =

1 + 5 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea cuvântului “machiavelism” Cuvântul machiavelism, utilizat pentru a …
Corespondenta la redactie