Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Puterea magică a vindecării prin îmbrăţişări şi atingeri

Fără să ştim, adesea adoptăm un comportament schizoid, confesându-ne unor prieteni virtuali şi nu mai avem timp de mângâieri şi tandreţe. Dar, la fel de puţini dintre noi ştiu câte ceva despre puterea tămăduitoare a îmbrăţişărilor. Dacă, de pildă, vi s-ar spune că o îmbrăţişare poate ajuta un supravieţuitor al unui lagăr de concentrare să-şi păstreze speranţa  şi să creadă că există cineva căruia îi pasă de suferinţa sa, aţi crede? Aţi exclama, poate: “Cât cinism!!!”. Acesta este însă chiar adevarul, testat ştiinţific de un grup de studenţi musulmani care au îmbrăţişat o femeie evreică, supravieţuitoare a lagărului de concentrare de la Auschwitz.imbratisari

După ce şi-a depănat amintirile dureroase grupului de studenţi veniţi să o viziteze la Muzeul Holocaustului din Melbourne (Australia), femeia, care avea un număr tatuat pe umăr, a fost copleşită de gestul făcut de tineri, o simplă îmbrăţişare. Şi totuşi, experţii în psihologie comportamentală susţin că un astfel de gest, deşi simplu, are efecte extrem de complexe la nivel afectiv şi relaţional, fiind chiar o tehnică de vindecare a unor traume emoţionale.

“Îmbrăţişările produc o stare de bine şi sentimentul de protecţie, siguranţă, încredere şi speranţă, fiind un redutabil medicament în domeniul traumelor psihice” – susţine dr. Paul Valent, expert psihiatru în tulburările afective. El a explicat că îmbrăţişarea şi atingerea umană în general, este esenţială pentru viaţă şi sănătate, iar cercetările au dovedit pe deplin aceasta axiomă. În urma unui studiu privitor la efectele atingerii asupra sănătăţii umane, realizat de Institutul din cadrul Şcolii de Medicină a Universităţii din Miami (SUA), s-a descoperit că, în medie, bebeluşii care sunt mângâiaţi 15 minute de două ori pe săptămână plâng mai puţin, iau în greutate mai repede şi sunt mai sociabili decât cei care nu sunt mângâiaţi. Totodată, s-a constatat că sugarii născuţi prematur şi care au beneficiat de terapie prin masaj de câteva ori pe zi au câştigat în greutate cu 47% mai rapid şi au părăsit spitalul cu şase zile mai devreme decât alţi bebeluşi aflaţi în centrele de neonatologie.imbratisari-iubire-mesaje

Aşa că, dragi cititori, profitaţi de puterea magică a vindecării prin îmbrăţişări şi atingeri. Îmbrăţişaţi-vă cât mai des şi mângâiaţi-vă copiii de câte ori aveţi ocazia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + 3 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Floralia şi Floriile/Duminica stâlpărilor – origine, semnificaţie, simboluri Floralia sau …
Corespondenta la redactie