Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Să vă lăsați ”reci” la de-alea ”fierbinți” și ieșiți pe 5 iunie la vot, pentru a distruge un…complot

Alegerile locale se întrevăd, întretaie, întrepătrund (cu alte evenimente), întredeschid, și nu doar că se Eu Editoriallasă curtate de fiecare candidat, bun sau rău, șmecher ori cinstit, pregătit ori nepregătit, viclean sau onest, dar sunt, pentu mulți dintre alegători, precum Jocurile Olimpice. Poate că nu este cea mai bună comparație, dacă ne gândim că fair-playul nu funcționează la fel, competiția olimpică fiind în general una corectă. Alegerile în România sunt plictisitoare tocmai pentru că nu-și ies dintr-un tipar, ăla cu ”cine dă mai mult îl votez”, ”să negociem”, ”tu ce vrei dacă mă susții?”, ”ia tu zona asta și eu pe cealalaltă” etc adică trocul sclavagisto-contemporan, o dovadă decât de atroce primitivism, o acută concepție retrogradă despre lume și viață, o concepție depășită sau acord cu teoria omului ce provine din maimuță. Darwin revine…
Am asistat cât de cât la o mobilizare a partidelor prin spectrul politic local, o expunere de idei și de programe electorale, încălcări de legi la unii, pentru care regulile nu există, căci ei sunt stăpâni supremi, nu există nici măcar reguli umane, am asistat la exagerări, situații penibile, atitudini ostile, amenințări de la cine ține puterea înfiptă-n ograda proprie, în disperarea de a nu pierde osul de ros și încurcăturile din administrație, am trecut prin același stil desuet și penibil al pieilor roșii, ambetate pe de-a-ntregul de ipocrizie, incultură, primitivism, exasperare, superioritate în propria minte alimentată grosolan, am văzut cel mai ostil grobianism, deși culoarea roșie este una fascinantă. Dictonul cu cine o poartă este celebru…
Clopoțelul va suna, vom vedea cine va răspunde la ora de Educație Civică pe 5 iunie, cine-și va lua răspunderea orașului în spate cu tot cu destine și își va descoperi afinitățile cu el, cine va minți ori păcăli, cine răspunde de soarta și viitorul nostru. Tare mi-e teamă că din nou se va copia la ore.
Cel mai ambiguu rămâne electoratul. Și poate că vina nu-i aparține în totalitate. Nu doar de partea nativă și de genă depinde viitorul cuiva, cariera, modul de a discerne în viață, atitudinea. Din Oltenița au plecat în ultimul timp mulți: la muncă, studii, prin căsătorii sau din scârbă. Cu cine ne vom confrunta la urne pe 5 iunie?
Cât despre încercări de a schimba imaginea unui candidat, de a-l smotoci, întoarce pe toate părțile și a-i găsi ceva vulnerabil, România este profesionistă. Oltenița este campioană la aruncat cu noroi în cineva, a-i căuta defecte și culmea, cine caută defecte decât ăla care e bâhâit de păcate și greșeli, tocmai ciobul care râde de oala spartă? Iar pe margine semnalele. Asta îmi aduce aminte de povestea aceea cu măgarul și cârcotașii. Indiferent ce vei face în viață, lumea va fi acolo, adică să nu fii singur, că te plictisești.
Povestea : Se zice că erau odată un bărbat și o femeie cu un copil și un măgar. Au hotărât să muncească, să călătorească și să cunoască lumea. Astfel, plecară toți trei cu măgarul lor. Trecând prin primul sat, lumea comenta: “Privește copilul ăsta prost crescut: el sus pe măgar și bieții părinți, în vârstă, trăgându-l de frâu!”. Atunci, femeia îi spuse soțului: ”Nu vom permite ca lumea să vorbească urât despre copil!” Soțul coborî copilul și se urcă el. Ajungând la următorul sat, lumea murmura: “Privește acest tip nerușinat; lasă copilul și sărmana femeie să tragă măgarul, iar el merge comod pe măgar!” Atunci, luară hotărârea să o urce pe ea pe măgar, în timp ce tatăl și fiul trăgeau de frâu. Trecând prin al treilea sat, lumea comenta: “Săracul om. După ce că muncește toată ziua, trebuie să ducă femeia pe măgar! Și bietul copil, ce să aștepte de la o astfel de mamă!”. S-au pus de acord și au hotărât să urce toți trei pe măgar. Ajungând în satul următor, au auzit locuitorii zicând: “Sunt niște bestii, mai bestii decât măgarul care îi cară, îi vor distruge coloana!“. Până la urmă, hotărâră să coboare toți trei și să meargă alături de măgar. Dar, trecând prin satul următor auziră: “Priviți la idioții ăștia trei: merg pe jos, când au un măgar care ar putea să-i ducă!”.
Lumea vorbește, căci ăsta este rostul ei, dar noi, cei cu rațiune, educație, pretenție de la noi, spirit de dreptate, să ne detașăm, să găsim rostul nostru și al orașului, să dorim să schimbăm ceva, să nu ne amestecăm cu pleava roșie pentru care normele de bun simț, cultura, educația, limba română sunt import de lucruri neînțelese. Să nu ne mai sperie orice zvon aruncat, mai ales de pesediștii din oraș cu mult, mult departe de realitate, cu zvonacii plătiți ce umblă ca niște hămesiți din zonă în zonă să-i acopere pe Țone și ai lui și să discrediteze alți candidați. Este o tactică folosită și în alte zone ale țării. Depinde foarte mult de noi cum reacționăm: slab sau parșiv ori matur sau demn.
Ieșiti la vot pe 5 iunie și scuipați din viața voastră răul, așa cum ei ne-au scuipat pe noi, ne-au jignit și discreditat, ne-au devorat simțurile sau sentimentele pentru propriile avantaje. Ieșiți pe 5 iunie la vot și fiți demni când votați, lăsați tinerii să trăiască, să voteze, votați pentru ei, voi, părinți și bunici, nu pentru niște zvonuri aruncate, vorbe neînțelese, amenințări și șantaje de toate felurile inclusiv emoționale, nu pentru zahăr și făină de-o zi ori un ban furat și dat vouă pe ascuns, care să vă acopere doar 5 minute de trai, nu pentru știrile de pe antene care v-au spălat creierele. Nu-i mai lăsați să vă manipuleze și conducă rațiunea!!
Ieșiți tinerilor la vot să le arătăm că nu ei sunt buricul pământului, că au încălcat legi 4 ani fără pic de bun simț și spirit justițiar, fără conștiință sau moralitate, să arătăm că nu se face nimic fără voi, cei curajoși și dornici de dreptate, de un oraș mai curat, mai civilizat, unde să dominați voi, care v-ați putea întoarce să modernizăm aici totul.
Ieșiți la vot pe 5 iunie, dragi oltenițeni, și nu mai vă lăsați influențați precum niște copii speriați că li se ia farfuria din față, fiindcă nu se va întâmpla asta niciodată.
Ieșiți la vot cu mintea și spiritul curat, departajați Binele de Rău, Frumosul de Urât, Onestitatea de Parșivitate, Curajul de Lașitate.
Lupul s-a îmbrăcat în blană de oaie să-și atingă scopul. Nu vă lăsați adânciți în păcăleala asta. Lupul va prinde putere și mai mare de data asta dacă voi îl hrăniți, iar răzbunarea îi va desfigura corpul și fața cu bot cu tot, cu gheare, coada ce și-o bagă peste tot, cu bunicuța înghițită de el fără ca voi să știți asta. De-aia și scufița a rămas roșie pe capul lui.
Ieși și votează duminică, 5 iunie, oltenițeanule, gândește-te numai ce ar însemna să îți lași destinul pe mâinile unui tânăr care are viitorul în față, care are gândire de bun simț și liberă, unui tânăr necorupt, căruia i se alătură o femeie puternică.
Ce-ar însemna pentru noi ca Oltenița să reînvie cu forță în ceea ce era odată ? Țațo Floareo, rămâi maică acasă, dacă votul matale distruge un viitor al tinerilor, nea Petrică spre Fănică gogonică, nea Ulcică Marinică, cu stația și uluca mică, stai bre acasă, că altfel nu-ți pot spune, dacă nu ai habar ce faci când pui ștampila!
Celentano, vezi-ți mă de sticlă-n birt, Firicele, ajută-l pe fratele tău, Celentano, la golit sticle nu zic nu, dar lasă votul dacă vezi roșu în fața ochilor, ori îți tremură mâna cu ștampila!
Giani, lasă dreacu șmenurile și treci la treabă, fă ceva util pentru societate, dacă nu, ”ja kere coliba!”
Dalida, ești veșnic împiedicată, Robi, ieși din ordinul milițienesc și gândește băiatule, că de-aia ți-a dat Dumnezeu creier, lasă-l pe Chi-Gi-Li-Piru, alege-l pe Sun Cio Lin, că e tot pe model nordic de Coreea, da’ du-te în Asia că scăpăm și noi de comuniști. Așa, și Bobiță, dar-ar focu-n crâșma ta, spală putina cu mustața ta cu tot. Geanina e tot aeriană, de-aia să stea cu Brânzoi că trece duminica mai ușor, Ardiles oricum vede prost așa că să lase fragmentul cu ”votarea”…
Aspirino, susține-l pe Vasile dacă te ține…din bani și avantaje, da’ ma bine stai pe-acasă, să îți fie masa masă, poate mai ai treabă cu o dr-oaie de bărbați, să îți fie-n casă frați!!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 32 = 37

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie