Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Săptămâna Move Week România bate la ușă: Oltenița, Budești, Șoldanu localitățile gazdă pentru întrecerile sportive

Asociația Județeana Sportul Pentru Toți Călărași invită iubitorii de sport și mișcare în aer liber să ia parte la activitățile sportive din cadrul evenimentului european ”Move Week Romania” ce se va desfășura peste trei săptămâni, promotor fiind Asociația Internaționala de Sport și Cultură din Copenhaga, cu scopul de a crește gradul de conștientizare a copiilor și tinerilor chiar și a vârstnicilor, în ceea ce privește aportul adus prin practicarea activităților sportive asupra sănătății fizice și mentale.

Move Week

Implementarea activităţilor sportive (fotbal, te­­nis de masă frisby, gimnastică, orientare turistică și cros) se va face de către AJSpT Călărași, președintele Cristiana Drăgan propunându-și pentru perioada 29 septembrie-5 octombrie 2014 câteva locații de desfășurare a acestor activități : Șoldanu, Budești, Oltenița.

Participarea la Move Week nu ţine cont de vârstă, sex, mediu social, pregă­tire sau abilităţi sportive, ea făcându-se într-un minunat spirit al „sportului pentru toţi“.
Evenimentul are caracter euro­pean, la el participând peste 20 de organi­zaţii naţionale de pe continent. Move Week a fost promovat de către ISCA, Now We Move, Eurosport şi Coca-Cola Foundation.

Programul activităților propuse de profesoara Drăgan în cadrul activității ”Move Week” este următorul:cros

fotbal29 septembrie 2014 la Șoldanu – meci de fotbal la care sunt înscriși 22 de participanți
30 septembrie 2014 la Șoldanu – tenis de masă, frisby cu 40 de participanți
29 septembrie 2014 la Budești – gimnastică la care vor participa 150 de sportive
03 octombrie 2014 Budești – orientare turistică cu 30 de participanți
03 octombrie 2014 Oltenița – cros la care sunt preconizate a participa 50 de persoane

La fiecare dintre cele 5 activități sportive va participa și un număr de voluntari.

Proiectul Move Week a fost lansat în anul 2012 și se va finaliza în 2020, având obiectivul final de a implica în activități fizice și sportive peste 100 de milioane de cetățeni de pe teritoriul întregii Europe.
In cadrul proiectului international “Now We Move”, în fiecare an, are loc “Move Week” în această perioadă de final de septembrie început de octombrie, în cadrul căruia – simultan – cel mai mare număr de oameni din întreaga Europă practică sport. La prima ediție au fost implicați peste 140.000 de participanți din 23 de țări, fiind organizate peste 100 de evenimente. Ediția de anul trecut a fost organizată în 31 de țări, doar în România fiind organizate 27 de evenimente.

Potrivit organizatorilor danezi, pentru anul acesta sunt așteptați peste 500.000 de cetățeni în 1257 de evenimente desfășurate în 33 de țări prin 600 de agenții de mișcare.
Cristina Dragan
Promovarea unei vieți sănătoase prin mișcare ar trebui să fie motto-ul tuturor. Ne bucurăm pentru că avem destui iubitori de sport ce doresc să participle la astfel de acțiuni, evenimente ce ne determină să încurajăm mișcarea atât la nivel național cât și iată și internațional prin această săptămână a mișcării. Evenimentele sportive de acest fel sunt o ocazie pentru iubitorii sportului de a-l practica într-un cadru antrenant și organizat. Susținem cu tot interesul și în același timp dragostea față de sport viziunea celor din Danemarca de a strange atâția europeni în jurul activităților fizice și care să comunice astfel prin acest limbaj comun al mișcării. Se pare că evenimentul are un impact pozitiv în țara noastră iar eu îmi doresc cât mai multe acțiuni de acest fel și cât mai mulți participanți”, a declarat prof. Cristiana Drăgan pentru oltenitainfo.ro.

În anul 2012 International Sport and Culture Association Europa din Danemarca a lansat, alături de 23 parteneri europeni, prima editie a Move Week, eveniment deschis participării pentru toată lumea pornind din micile comunități rurale până în marile aglomerări urbane, de la nordul la sudul Europei, de la est la vest, din asociații și cluburi sportive, din școli și universități.

Laura Suzeanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − one =

− 7 = 2

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie