Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Ședința consilierilor Oltenița aproape de întrunirile Inchiziției medievale : Jurnalistă încolțită și patron jignit de primarul Petre Țone

În ședința Consiliului Local de joi, 28 Mai a.c., consilierii oltenițeni au fost puși în situația de a fi nevoiți să dea un vot pentru a i se interzice jurnalistei Laura Suzeanu de a mai participa la ședințele de Consiliu Local.
Cu un stil asemănător unei proceduri decadente și medievale, jurnalista a fost încolțită, după ce s-au discutat în culise condițiile excluderii acesteia din ședințele locale de Consiliu, gest care este gândit de mult timp, dată fiind incisivitatea colegei noastre cu privire la constatarea realității oltenițene.

IMG_1810

Consilierul PSD Gheorghe Lungu a citit un fel de memoriu sentimental, l-a supus atenției consilierilor și primarului, din textele scoase de pe pagina personală de facebook a ziaristei nereieșind ceea ce de fapt i s-a înscenat Laurei Suzeanu, pentru a fi considerată cum au dorit unii dintre aleșii noștri ”Persona Non Grata”.
Mai mult decât atât s-a mers până acolo încât să se pătrundă în viața privată a jurnalistei, fără ca cei prezenți la ”judecată” să cunoască aspectele reale ale vieții persoanei amintite.

În aceeași ședință de Consiliu Local, unul dintre oamenii de afaceri și contribuabili oltenițeni, cunoscut pentru aportul  acestuia la tezaurul local de impozite și taxe uriașe prin firmele sale, dar și prin faptul că asigură locuri de muncă, a fost obstrucționat să mai vorbească, a fost jignit, atacat verbal, sfidat de primarul Petre Țone.

IMG_1826

Țone a dorit inclusiv să-l dea afara din sala de ședințe, deși administratorul Rek Electronics Vali Țugui nu a adresat cuvinte jignitoare și nici nu a împiedicat altă discuție din timpul ședinței, toate aceste aspecte petrecându-se la finalul întâlnirii, la secțiunea ”Diverse”.
Spiritele încinse ori poate alte motive au făcut ca Petre Țone să ceară încheierea ședinței, deși nu el era în măsură să facă asta ci președintele de ședință.

Președinte de ședință a fost Mihai Filimon, unul dintre consilierii apropiați lui Petre Țone. Acesta a depus de asemenea o plângere la Poliția Oltenița împotriva jurnalistei în urmă cu aproximativ doi ani, fără ca el să aibă un suport la cele denunțate și fără ca jurnalista să-i fi adresat cuvinte jignitoare consilierului. Reprezentanta mass mediei locale nu s-a încadrat prin cuvintele adresate la categoriile ”calomnie” sau ”insultă”, ci doar a adus la cunoștință și reîmprospătat în memoria consilierului local anumite aspecte și realități locale.
De asemenea, Filimon este unul dintre consilierii locali care a propus cu ceva timp în urmă la una din ședințe un vot care să interzică prezența Laurei Suzeanu la ședințele locale, soluția găsită de consilierul de stânga fiind aceeași ca cea de joi : aplicarea ștampilei de ”Persona Non Grata” jurnalistei.

Laura Suzeanu a rămas singurul jurnalist din Oltenița care face opoziție, care dorește să existe o administrație locală corectă și să se respecte legea, care caută permanent dreptatea, deși acest termen a devenit demult un ideal pentru o anumită categorie de ziaristi.
Deși aceasta luptă pentru îndreptarea unor lucruri în oraș, autoritatea locală dovedește în continuare o atitudine agresivă, urmată de lacune pe segmentul exprimării libere, a accesului la informația publică, lacune privind presa liberă și înțelegerea democrației.

One Response to Ședința consilierilor Oltenița aproape de întrunirile Inchiziției medievale : Jurnalistă încolțită și patron jignit de primarul Petre Țone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

64 − = 58

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie