Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Senatorul Iulian Dumitrescu : ”Banii din Fondul de Rezervă al Guvernului au fost alocați după criterii politice”

Senatorul PNL Iulian Dumitrescu împărtășește cititorilor opinia sa cu privire la Raportul Curții de Conturi. Într-o postare pe pagina personală de facebook acesta notează că odată cu publicarea Raportului amintit s-au făcut publice și încălcările grave privind cheltuirea banului public din Fondul de Rezervă al Guvernului.Senator Dumitrescu

”Cu doar câteva zile în urmă, odată cu publicarea Raportului Curții de Conturi, s-au făcut publice gravele nereguli în ceea ce privește modul de cheltuire a banului public când vine vorba de Fondul de rezervă al Guvernului. Raportul Curții de Conturi arată clar că banii din Fondul de rezervă au fost alocați după criterii politice, ceea ce nu face decât să confirme practica alocării subiective a banilor aflați la dispoziția primului ministru.” scrie senatorul Dumitrescu. Acesta punctează în aceeași postare cu faptul că metodele de alocare sunt netransparente. ”În plus, criteriile care au stat la baza acestei alocări sunt netransparente, iar alocarea s-a făcut fără a se respecta caracterul urgent al acestor fonduri.” notează reprezentantul Senatului în Colegiul 2 Călărași.

Curtea de Conturi a descoperit că în 2013 Ministerul Dezvoltării condus de Liviu Dragnea a primit, fără respectarea legii, 150 de milioane de lei din Fondul de Rezervă. Ministerul Dezvoltării a finanțat proiectarea a 60 de obiective de investiții, însă nu și execuția lucrărilor. Dispozițiile art. 30, alin. (3) din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, republicată, precizează că “alocarea de sume din Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului prin bugetele locale se face prin majorarea sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat sau a transferurilor de la bugetul de stat, către bugetele locale pentru investiții finanțate parțial din împrumuturi externe, după caz”. Așadar suplimentarea bugetului Ministerului Dezvoltării cu suma de 150.000 lei s-a făcut în condițiile nerespectării acestor dispoziții.
Presa centrala a titrat la începutul acestui an în câteva articole că Fondul de Rezervă al Guvernului a fost majorat de aproape 10 ori în 2014. Potrivit jurnaliştilor realitatea.net, cei mai mulţi bani – 946 de milioane – s-au îndreptat, prin Ministerul Dezvoltării şi apoi prin ordin al ministrului Liviu Dragnea, către autorităţile locale, pentru a acoperi, de la cheltuieli curente la “costuri pentru sezonul rece”. Banii au ajuns în primării sau Consilii Judeţene. Un alt sector important, bisericile au primit 41 de milioane de lei, iar ambulanţele, microbuzele şi refacerea grădiniţelor din Republica Moldova au fost finanţate de Guvern cu 37 de milioane peste cele prevăzute iniţial în buget iar subvenţiile la transportul CFR şi ajutoarele sociale au fost suplimentate cu încă 106,5 milioane de lei.
Campania electorală a fost costisitoare, şi a reuşit ”să taie” în lunile octombrie şi noiembrie, aproape un sfert din Fondul de Rezervă al ţării. În aceeaşi perioadă, Cultele au primit în plus 20 de milioane, iar apărarea 100 de milioane de lei.

Astfel, Partidul Național Liberal cere o comisie de anchetă pentru verificarea modului în care a fost utilizat Fondul de rezervă bugetară. Liberalii acuză că premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea au folosit banii din Fondul de rezervă pentru finanţarea campaniei electorale şi ca mită electorală pentru primarii traseişti. „PNL a depus solicitarea pentru înfiinţarea Comisiei de anchetă pentru verificarea modului în care a fost utilizat Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Primului Ministru în anii 2013 şi 2014. Partidul Naţional Liberal atrage atenţia asupra gravelor nereguli în ceea ce priveşte modul de cheltuire a banilor publici din Fondul de Rezervă al Primului Ministru şi consideră că este inacceptabil ca fondurile publice să fie folosite pentru interesele personale ale PSD, în frunte cu Prim-ministrul Victor Ponta şi Viceprim-ministrul Liviu Dragnea“, se arată într-un comunicat de presă al PNL.

pentru verificarea modului în care a fost utilizat Fondul de rezervă bugetară. Liberalii acuză că premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea au folosit banii din Fondul de rezervă pentru finanţarea campaniei electorale şi ca mită electorală pentru primarii traseişti.Citeste mai mult: adev.ro/nk0bsc
PNL a depus ieri, la Parlament, solicitarea de înfiinţare a unei comisii de anchetă pentru verificarea modului în care a fost utilizat Fondul de rezervă bugetară. Liberalii acuză că premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea au folosit banii din Fondul de rezervă pentru finanţarea campaniei electorale şi ca mită electorală pentru primarii traseişti.Citeste mai mult: adev.ro/nk0bsc
PNL a depus ieri, la Parlament, solicitarea de înfiinţare a unei comisii de anchetă pentru verificarea modului în care a fost utilizat Fondul de rezervă bugetară. Liberalii acuză că premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea au folosit banii din Fondul de rezervă pentru finanţarea campaniei electorale şi ca mită electorală pentru primarii traseişti.Citeste mai mult: adev.ro/nk0bsc

One Response to Senatorul Iulian Dumitrescu : ”Banii din Fondul de Rezervă al Guvernului au fost alocați după criterii politice”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 2

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie