Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Singurul fel în care un reporter ar trebui să privească un politician este de sus în jos

Singurul fel în care un reporter ar trebui să privească un politician este de sus în jos.

Orice om decent este ruşinat de guvernul de care este condus.

Bărbatul este un poligam natural: întotdeauna are o femeie care-l duce de nas, şi una care se ţine de marginea hainei sale.

În democraţie, un partid îşi consumă întotdeauna forţele principale încercând să demonstreze că celălalt partid nu este potrivit pentru conducere – şi de obicei ambele reuşesc şi au dreptate.

Viaţa este o stradă înfundată.

Scopul politicii practice este de a menţine mulţimea alarmată (şi prin urmare nerăbdătoare să fie condusă către siguranţă) ameninţând-o cu o serie nesfârşită de drăcuşori, toţi imaginari.

Diferenţa dintre un om moral şi unul cinstit este că cel din urmă regretă un act compromiţător, chiar şi atunci când i-a reuşit şi n-a fost prins.

Sunt în favoarea bunului simţ, a sincerităţii, şi a decenţei. Acest lucru mă face necalificat pentru orice funcţie publică.

Cu cât îmbătrânesc mai mult, cu atât mai puţin am încredere în doctrina binecunoscută că bătrâneţea aduce înţelepciune.

Un politician este un animal care poate rămâne neutru şi totuşi poate sta cu ambele urechi la pândă.

Căsătoria este o instituţie minunată, dar cine ar vrea să trăiască într-o instituţie?

Democraţia este teoria conform căreia oamenii ştiu ceea ce vor şi o merită din plin.

Dacă mă voi căsători vreodată, va fi dintr-un impuls neaşteptat – aşa cum se împuşcă un om.

Democraţia este arta şi ştiinţa de a conduce circul din cuşca maimuţei.

Singurii oameni cu adevărat fericiţi sunt femeile măritate şi bărbaţii singuri.

Un bărbat dă vina pe femeia care l-a păcălit în acelaşi fel în care dă vina pe uşa de care s-a lovit în întuneric.

Dragostea este triumful imaginaţiei asupra inteligenţei.

Henry Louis  Mencken

Mencken este cunoscut pentru seria The American Language, un studiu în mai multe volume despre cum este vorbită limba engleză în Statele Unite. Henry Louis “H. L.” Mencken a fost un jurnalist şi eseist american, satirist și critic al vieții și culturii americane. S-a născut la 12 septembrie 1880 la Baltimore (Maryland) Statele Unite ale Americii. A fost un cercetător al Englezei Americane.PP79.1261 Henry Louis Mencken (1880-1956)

Henry Louis “H. L.” Mencken a fost un susţinător al progresului ştiinţific si un adversar al bigotismului, creaţionismului, religiei organizate si fundamentalismului religios. Din această postură a atacat vehement juriul procesului The State of Tennessee vs. John Thomas Scopes (1925), criticile lui din rubricile ziarului The Baltimore Sun fiind cele care au întors opinia publică împotriva creaţionismului. John Scopes fusese acuzat că încălcase o lege a statului Tennessee care interzicea predarea în şcoli a teoriei evoluţioniste a lui Charles Darwin. Mencken a fost cel care a născocit celebra denumire de Procesul Maimuţelor cu care acest proces a rămas în istorie.

Mencken a fost şi un om al ideilor controversate. Ca admirator al lui Friedrich Nietschze, el a comentat împotriva democraţiei reprezentative, pe care o considera o modalitate prin care câţiva oameni inferiori ajung să-i domine pe cei superiori. În timpul Primului Război Mondial a fost un partizan al Germaniei, dar pe Hitler îl considera un bufon. A susţinut superioritatea anglo-saxonilor, fiind acuzat uneori de anti-semitism, cu toate acestea, a fost unul din cei care au făcut apel către preşedintele Franklin D. Roosevelt pentru primirea refugiaţilor evrei în Statele Unite.

Mencken2Datorită preocupărilor sale a fost foarte apropiat de importante figuri literare ale vremii ca Theodore Dreiser, F. Scott Fitzgerald, Joseph Hergesheimer, Anita Loos, Ben Hecht, Sinclair Lewis, James Branch Cabell, și Alfred Knopf, la fel de bine și mentor al câtorva tineri reporteri, incluzându-l pe binecunoscutul  Alistair Cooke.  A susținut artiști a căror muncă a considerat-o promițătoare. El a publicat mai multe lucrări sub diverse pseudonime cum ar fi Owen Hatteras, John H. Brownell, William Drayham, W. L. D. Bell, and Charles Angoff.

Surse: en.wikipedia.org

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 1

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie