Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Sportul minții ca valoare intelectuală a fost promovat și anul acesta de profesoara de sport Cristiana Drăgan

Ediția a VI-a a concursului micilor șahiști s-a desfășurat anul acesta la școala din localitatea Mitreni, județul Călărași. La această competiție s-au înrolat 32 de participanți de la 4 școli din județ : Școala Mitreni, Școala Valea Roșie, Școala Radovanu ”Al.D. Ghica” și Școala din Crivăț ”Nicolae Petrescu”.
Sahisti 1Organizator al competiției ”Micul șahist” a fost Asociația Județeană ”Sportul pentru Toți”. Participanții au marcat un final de săptămână frumos la care cei prezenți precum și organizatorii sau însoțitorii s-au aflat în directă legătură cu cele 64 de pătrate de pe tabla de joc.

Drept recunoștință pentru concursul la care au participat și rezultatele obținute micuții participanți au primit diplome, cupe, șepcuțe de la Federația Română ”Sportul pentru Toți”.

“Unii dintre copii chiar au potenţial mare, au început să treacă şi de problemele legate de modul cum suportă înfrângerile. Nu pot gface o comparație cu celelalte concursuri, pentru că fiecare din edițiile precedente a avut farmecul ei. Îi văd că încep să gândesc mathematic, fiindcă trebuie să pună accent pe capacitatea de calcul. Esenţial e ca și la exerciţiile de calcul să fie asistaţi la orice lecție pe care o învață, adică la acele antrenamente.

Profesor de sport și președinte AJSpT Călărași, Cristiana Drăgan

Profesor de sport și președinte AJSpT Călărași, Cristiana Drăgan

Astfel ajung să dezvolte capacităţi de sinteză. De câte ori organizez astfel de concursuri resimt o ușoară nostalgie, amintindu-mi de încercările mele timpurii de a juca șah apoi de perioadele când jucam foarte des după experiențe. Ar trebui ca toți să învățăm acest joc, fiindcă el nu este doar un sport al minții, ci presupune mult mai mult iar pentru existența noastră, capacitatea de a gândi în toate situațiile vieții noastre, constituie un bun mentor. Astfel se dezvoltă judecăți de valoare iar între noi oamenii ar trebui să existe procese de orice fel pe care acest joc al minții le dezvoltă, ca și logica de altfel. În altă ordine de idei doresc să mulțumesc directorului Școlii din Mitreni, profesor Sorin Zamfir, pentru întreaga organizare. El este și cel care a oferit participanților dulciurile și sucurile.” declară prof. de sport Cristiana Drăgan, președintele Asociației Județene Sportul pentru Toți Călărași.

Elisabeta Genoa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − eight =

64 + = 66

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie