Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Start la Săptămâna Europeană a Sportului! #BeActive la Oltenița!

Elisabeta Genoa

SES #BeActive

Federația Română Sportul pentru Toți (FRSpT) organizează, în perioada 23-30 septembrie, o serie de evenimente care marchează Săptămâna europeană a sportului în România, ediţia a V-a. Evenimentul este cofinanţat de programul Erasmus + al Uniunii Europene şi Ministerul Tineretului şi Sportului.  Astfel, în Capitală și în peste 20 de județe ale țării vor avea loc circa 200 de evenimente sportive, la care vor participa nu mai puțin de 35.000 de persoane de toate vârstele.
Profesor Cristiana Drăgan este coordonator pentru județul Călărași în cadrul Săptămânii Europene a Sportului.
”Îmi doresc să mobilizăm cât mai mulți participanți, pentru că așa trebuie să fie într-o țară europeană. De altfel, acesta este și mesajul european cu întregul program al săptămânii europene. Generaţia aceasta trebuie să capete cultul mişcării. Informatizarea şi utilizarea calculatoarelor au dus la sedentarism iar elevii îşi petrec mult timp la calculator. De asemenea, cluburile atrag foarte mult tinerii. Toate acestea vin în detrimentul sportului. Dacă ne gândim la sensul dictonului ”Minte sănătoasă în corp sănătos”, atunci înțelegem ce importanță capătă sportul, orele de educație fizică în viețile noastre, ale tuturor. La ora de educaţie fizică se fac foarte multe exerciţii de corectări de vicii de postură. Nicio altă disciplină nu face lucrul acesta, de aceea noi, profesorii de sport, venim cu un surplus de tendințe și atitudini.” declară profesoara de sport.

Prof. Sport Cristiana Drăgan

Cristiana Drăgan explică scopul activităților SES, care se desfășoară în colaborare cu Federația Română Sportul pentru Toți (FRSPT): ”Programul se desfășoară  în colaborare cu Federaţia Română Sportul pentru Toţi (FRSPT), organism național de coordonare. În perioada 23-30 septembrie se vor desfășura acțiuni ce vor implica în mod constant o categorie cât mai largă de cetățeni, indiferent de vârstă, mediul social din care provin, dizabilitățile pe care le au sau nivelul de pregătire fizică. Estimăm în jur de 1000 de participanți pentru toate activitățile din SES. Îi așteptăm pe toți cei care doresc să ni se alăture, să arătăm că mișcarea fizică face parte din viața noastră zilnică. Împreună#BeActive!
Săptămâna va inspira oltenițenii și pe toți cei din județul Călărași care doresc să participe la acțiunile organizate de profesoara de sport Cristiana Drăgan, cea care este și președinte Asociația Județeană Sportul pentru Toți.

Programul activităților este următorul:

Deschiderea SES: 23-24 septembrie, Village Open

Miercuri, 25 septembrie:
Ciclism: Gara Oltenița-Portul Turistic și retur, începând cu ora 17,00
Tir cu arcul, Parcul Mare Oltenița, începând cu ora 18,15
Rugby-Țaga, localitatea Șoldanu, județul Călărași

Joi, 26 septembrie:
Sport la locul de muncă-Notariat, ora16,30
Karate, Clubul Enshin, ora 17.30 la Școala Mircea Eliade (Șc. 3) Oltenița

Vineri, 27 septembrie, se vor desfășura activități în tot județul la Ziua Europeană a Sportului Școlar

Sâmbăta, 28 septembrie:
Sport în sala de fitness, Cryss Gym, cu începere de la ora 10,00
Orientare sportivă, Parcul Argeș cu Clubul Daphnes Oltenița

Anul acesta deschiderea Săptămânii Europene a Sportului a avut loc în Finlanda.
Ambasadorii SES pentru România sunt Mihai Covaliu, George Boroi, Narcisa Lecușanu și Gabriela Szabo.

 

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie