Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Statuetele norocase în tradiţia feng shui

Când intrăm într-o locuinţă, ne putem da seama dacă o casă este armonioasă, relaxantă, călduroasă, primitoare sau, din contră, nearmonioasă, stresantă sau respingătoare. Unii proprietari spun despre casele lor că sunt chiar norocoase, alţii dimpotrivă, vor să se mute cât mai repede din acel loc. Cum ne putem da seama de aceste lucruri? Simplu! Simţind energia din interior! Este adevărat că unii o pot face mai mult, iar alţii mai puţin…

feng

În funcţie de nevoile tale (noroc în bani, sănătate, dragoste, carieră etc.), trebuie să pui pe lista de cumpărături următoarele bibelouri energetice:

Statuia lui Buddha care râde

…te scapă de durere, stres, griji, probleme, tristeţe. Nu degeaba este cel mai puternic simbol de fericire din feng-shui. Iar chi-ul pozitiv pe care reprezentarea lui Buddha râzând îl aduce în casă atrage prosperitatea, norocul şi sănătatea.

 • Unde o amplasezi: ca să rezolvi problemele din familie sau să menţii armonia, colţul de est al sufrageriei este cel potrivit pentru Buddha râzând. Ca să atragi nororcul, pune o statuetă în sud-estul dormitorului sau al camerei de zi. Acest simbol te protejează şi la drum lung, dacă-l amplasezi pe bordul maşinii. Iar pus pe biroul unde-ţi desfăşori activitatea, e benefic pentru eliberarea de stres şi înlesnirea muncii.

Broasca-râioasă (broasca-cu-trei-picioare)

…este reprezentată cu o monedă a dinastiei Ching în gură, fiind aşezată pe un morman de monede, ceea ce reprezintă lăcomia ei de la origini, dar şi puterea de a atrage averea înspre ea. O foloseşti pentru prosperitate şi bunăstare materială.

 • Unde o amplasezi: pune una singură, trei, şase sau nouă broaşte-râioase în sufragerie ori în grădină, dacă stai la curte. Această amplasare redă saltul broaştelor care aduc bogăţia din călătoriile lor şi o împrăştie prin casă. În interior, aşează-le pe podea (la înălţime, le-ar fi teamă să sară şi să plece în căutarea banilor), cu faţa spre uşa principală, dar întoarse un pic spre interior, ca să ţină norocul în casă. Nu le pune în dormitor, în bucătărie sau în baie. Dacă ai o afacere, aşează broasca în apropierea locului unde ţii banii!

Broasca-ţestoasă

…te ajută să-ţi mearga bine în toate: sănătate, carieră, norocul familiei etc. În general, simbolizează stabilitatea, longevitatea, siguranţa. Pune în casă câte ţestoase doreşti! Sau chiar în acvariu, unde îşi pot manifesta energia pozitivă pe de-a-ntregul.

 • Unde o amplasezi: în camera de zi/sufragerie şi în nici un caz în baie sau bucătărie. Îi prieşte la nord, ca să emită vibraţii pozitive pentru carieră şi pentru relaţiile cu colegii. Asta înseamnă că o poţi folosi şi la serviciu, unde ţestoasei îi stă bine în spatele biroului tău. Din colţul estic al casei, acţionează pozitiv asupra sectorului familial, proiectând sănătate şi longevitate asupra sa. Iar o broască-ţestoasă aşezată sub pat îţi rezolvă insomniile şi coşmarurile.

Elefanţii

….te ajută să faci copii, conform legendei că mama lui Buddha a visat un elefant alb şi apoi a rămas însărcinată. De asemenea, îndepărtează problemele de căminul tău şi-i asigură protecţia. În Thailanda şi India, elefantul este sacru şi simbolizează loialitate, înţelepciune şi longevitate.

 • Unde îi amplasezi: lângă pat sau la intrarea în dormitor, dacă vrei încă un membru în familie. Ai grijă să mângâi trompa elefantului în fiecare seară, înainte de culcare! Ca să-ţi meargă bine la serviciu, fă loc unui elefănţel în partea de nord a camerei de zi; pune-l cu faţa spre exteriorul casei. O astfel de statuetă aşezată cu faţa spre uşa de la intrare îţi protejează căminul.

Caii

…apar la fix ca să-ţi activeze faima, popularitatea şi recunoaşterea meritelor. Energia emisă de acest tip de statuetă semnifică succesul, forţa, victoria, perseverenţa. Ipostaza de dorit a unei statuete-cal este în galop – simbolizează ambitia şi viteza cu care te îndrepţi spre faimă şi succes.

 • Unde îi amplasezi: în camerele importante (inclusiv şi biroul), trebuie să existe câte un cal în alergare. La serviciu, această statueta te va ajuta să fii văzut mai bine de către şefi şi să-ţi fie recunoscute meritele. Dacă lucrezi cu publicul, amplasează un cal în zona sudică a camerei de zi. Nu orienta niciodată calul cu faţa spre uşă sau spre fereastră!

Ce este feng shui

Feng shui (風水 pinyin : fēng shuǐ, literalmente “vântul și apa”) este un ansamblu de principii de geomanţie, care afirmă că formele și mediul ambiant pot influența principiul qi (氣气, pinyin : qì = suflu). Scopul este realizarea armoniei locurilor în care oamenii trăiesc, prin analiza fluxurilor de energie din mediul înconjurător (qi). Bazându-se pe teoria celor 5 elemente (pământ, metal, apă, lemn, foc) și pe principiile yin și yang expertul feng-shui încearcă să reechilibreze forțele care se manifestă local pentru a ameliora, sănătatea, prosperitatea și comportamentul persoanelor.

Un qi pozitiv aduce noroc, un qi negativ aduce nenorocire. Cele patru centre de interes majore din feng shui sunt : bogăția, fericirea, longevitatea și copii sănătoși.

Primele vestigii atestând utilizarea feng shui datează din secolul al III-lea d.Hr.

3 Responses to Statuetele norocase în tradiţia feng shui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four + four =

50 + = 60

Editorial
 • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

  Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

  Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Sensul şi originea expresiei “Patul lui Procust” În cultura română, …
Corespondenta la redactie