Succesul înseamnă să faci ce vrei, când vrei, unde vrei, cu cine vrei, cât vrei.
Succesul înseamnă să faci ce vrei, când vrei, unde vrei, cu cine vrei, cât vrei.
Toate sentimentele noastre se bazează pe imaginile asupra cărora ni se concentrează mintea şi pe sunetele şi senzaţiile pe care le asociem cu acele imagini specifice. Când se modifică imaginile şi senzaţiile, ni se schimbă şi sentimentele.
Dacă nu ai un plan al tău, alţii te vor include în planurile lor.
Deşi ne-ar plăcea să nu recunoaştem acest lucru, adevărul este că în general comportamentul nostru este dirijat de reacţiile instinctive la durere sau plăcere, nu de calcule raţionale. De ce? Pentru că nu suntem impulsionaţi atât de mult de cunoştinţele noastre intelectuale, cât suntem legaţi prin intermediul sistemului nervos de senzaţiile de durere şi plăcere.
Destinul prinde formă în momentul în care iei o decizie.
Cuvintele pe care le foloseşti în mod consecvent îţi vor modela destinul.
Esenţialul în viaţă este să ai atât de multe moduri de a-ţi controla viaţa, încât să devină o artă.
Convingerile noastre în legătură cu ceea ce suntem şi ceea ce putem fi determină cu precizie ceea ce vom fi. Dacă noi credem în magie, vom trăi o viaţă magică.
Suntem definiţi de poveştile pe care le spunem despre noi.
Credinţa are atât puterea de a crea, cât şi puterea de a distruge.
Ţineţi minte, orice comportament uman este rezultatul stării în care ne aflăm.
Singurul lucru care îi deosebeşte pe învingători de învinşi este că învingătorii acţionează!
Dacă credem că viaţa noastră este delimitată de nişte graniţe înguste, dintr-o dată acele graniţe vor deveni reale.
Vezi tu, în viaţă, o mulţime de oameni ştiu ce să facă, dar puţini oameni de fapt, fac ceea ce ştiu. Cunoaşterea nu este de ajuns, trebuie să iei atitudine!
Tu te afli acum la o răscruce. Ai ocazia să iei cea mai importantă decizie pe care o vei face vreodată. Uită-ţi trecutul.
Adu-ţi aminte în fiecare zi că un vis, sprijinit de voinţa neobosită de a-l realiza, este într-adevăr o realitate ce poate sosi din clipă în clipă.
Anthony Robbins
Deși a fost nevoit să abandoneze școala, nu a încetat niciodată să învețe și a făcut din transmiterea mai departe a cunoștințelor pe care le-a acumulat un sens în viață. Și-a manifestat interesul și față de domenii mai puțin cunoscute precum programarea neurolingvistică pe care a asimilat-o la un nivel aprofundat, dar și pentru hipnoza Ericksoniană și mersul pe cărbuni încinși, metodă pe care a inclus-o în seminariile sale. Anthony Robbins s-a născut în urmă cu 60 de ani (la 29 februarie 1960) în North Hollywood, California cu numele de Anthony J. Mahavoric. Numele său inițial, de origine croată, a fost înlocuit mai târziu cu Robbins, pentru că unul dintre tații săi vitregi s-a hotărât să îl înfieze legal la vârsta de 12 ani. Tony Robbins a crescut în Glendora, California, unde a urmat și cursurile liceale. În ultimul an de liceu a fost numit președintele corpului de elevi. Din păcate pentru el nu a putut să își
continue studiile, fiind nevoit să își părăsească casa părintească la doar 17 ani și să se descurce pe cont propriu. Și s-a descurcat foarte bine, poate și pentru că una dintre devizele lui în viață a fost: „Dacă nu poți trebuie, dacă trebuie, poți”.
Viața lui de familie nu a fost tocmai ceea ce își dorește un copil de la aceasta: doi părinți iubitori care să îl înconjoare cu dragostea și afecțiunea lor. Mama lui a divorțat de tatăl său pe când Tony Robbins avea doar 7 ani. Ulterior aceasta s-a recăsătorit de mai multe ori, dar figura paternă nu a mai reprezentat niciodată ideea de siguranță și stabilitate. În calitate de cel mai mare dintre cei trei frați, la numai 14 ani a trebuit să devină bărbatul casei în condițiile în care mama lui era dependentă atât de alcool cât și de droguri. Pregătea masa pentru frații săi, se asigura că au cu ce se îmbrăca și repara diverse lucruri prin casă. La 17 ani, după ce mama lui l-a fugărit cu cuțitul afară din casă, și-a părăsit pentru totdeauna familia și a început să își clădească un viitor pe cont propriu. Amintirile autorului despre viața lui acasă apar în aproape toate volumele sale de succes.
Deși acum duce viața unui multimilionar veritabil (are o avere estimată la 500 de milioane de dolari), în copilărie a cunoscut din plin fața urâtă a sărăciei. Un alt episod din copilăria sa, adesea amintit în cărțile sale este cel în care povestește cum, într-un an, familia lui nu avea nimic de pus pe masă de Ziua Recunoștinței. Cineva de la serviciile sociale probabil, a sunat la ușă în mod miraculos în ajunul acelei zile, și le-a adus toate bunătățile specifice acestei sărbători atât de importante pentru americani. Acela a fost momentul în care a decis că „scopul vieții este a dărui” și și-a propus să poată face și el astfel de gesturi pentru semenii săi.
Mai târziu, Tony Robbins avea să atribuie succesul de care s-a bucurat în viață copilăriei sale dure. Într-un interviu pentru postul de televiziune CNBC a declarat că suferința prin care a trecut cât timp era acasă l-a făcut să fie mai plin de compasiune pentru cei din jur, să îi înțeleagă mai bine și să își dorească să îi ajute să facă schimbări în bine în viața lor.
După ce a plecat de acasă, s-a angajat ca om de serviciu. Din salariul său de 40 de dolari pe săptămână, a reușit să strângă 35 de dolari pentru a participa la unul dintre seminariile motivaționale ale lui Jim Rohn, căruia i-a cerut de altfel și un job. Acesta i-a „mirosit” potențialul și i-a oferit unul. Sfaturile sale i-au fost de un real folos, pentru că în scurt timp, Tony Robbins a reușit să treacă de la stadiul de „falit din punct de vedere financiar și distrus emoțional”, în plus supraponderal și locuind într-un apartament pentru nefamiliști de 37 de metri, la cel de bărbat căsătorit, cu o greutate optimă, cu o avere netă de peste un milion de dolari și locuind într-un palat de 930 de metri. Anthony Robbins și-a început cariera promovând seminariile motivaționale ale lui Jim Rohn. A învățat de la acesta că succesul și fericirea nu depind de cât de multe lucruri deține un om, ci de ceea ce face acesta cu resursele de care dispune în viața sa.
Deși a fost nevoit să abandoneze școala, Tony Robbins nu a încetat niciodată să învețe și a făcut din transmiterea mai departe a cunoștințelor pe care le-a acumulat un sens în viață. Tony Robbins și-a manifestat interesul și față de domenii mai puțin cunoscute precum programarea neurolingvistică pe care a asimilat-o la un nivel aprofundat, dar și pentru hipnoza Ericksoniană și mersul pe cărbuni încinși, metodă pe care a inclus-o în seminariile sale.
Realizând foarte devreme în viață că scopul vieții este să dăruiești, Anthony Robbins a desfășurat de foarte timpuriu o activitate caritabilă intensă și consistentă. Când a început să câștige primii săi bani, nu foarte mulți, obișnuia să cumpere mâncare și să o ofere familiilor nevoiașe ca fiind din partea unui prieten. Fundația sa, Anthony Robbins Foundation, înființată în anul 1991 se preocupă să ofere o viață mai bună tinerilor, persoanelor în vârstă, persoanelor fără adăpost și celor închiși după gratii.
În parteneriat cu fundația Feeding America, Tony Robbins a oferit peste 325 de milioane de mese persoanelor nevoiașe. Filantropul Tony Robbins și-a propus să ofere peste un miliard de mese nevoiașilor în decurs de 7 ani. El a desfășurat de asemenea diverse programe în peste 1 500 de școli, 700 de închisori și 50.000 de servicii și adăposturi sociale. El furnizează de asemenea zilnic apă potabilă pentru 250.000 de oameni din India în inițiativa sa de a contracara principala cauză a mortalității infantile din India – bolile transmise prin apa contaminată.
Și-a dezvoltat munca în domeniul asistenței personale self-help. A învățat Programarea Neuro-Lingvistică (neurolinguistic programming) și Hipnoza Ericksoniană (Ericksonian hypnosis), după ce s-a pregătit sub îndrumarea lui John Grinder. În 1983, Anthony Robbins s-a deprins cu exercițiul pășirii pe cărbuni încinși, procedeu pe care l-a inclus în workshop-urile sale.
Prima sa carte importantă a fost publicată în 1987, cu titlul „Unlimited Power” (Putere nemărginită), unde Robbins vorbește despre sănătate și energie, depășirea temerilor, comunicarea persuasivă și consolidarea relațiilor personale. Următoarea sa carte care s-a bucurat de succes este „Awaken The Giant Within” (Descoperă forța din tine), publicată în 1991. A folosit propria tehnică de condiționare neuro-asociativă, în încercarea de a oferi cititorilor câteva tehnici de dezvoltare personală.
Seminarul de patru zile al lui Robbins, „Unleash the Power Within” (UPW), este considerat a fi cea mai importantă realizare a carierei sale. Seminarul se bazează pe un concept care prezintă modul în care oamenii de succes își depășesc temerile. „Mastery University” reprezintă o altă lucrare de succes a sa.
În 1997 Robbins a început seminarul Academiei de Leadership. A fost orator în circuitul seminariilor sponsorizate de Learning Annex. Anthony Robbins a interacționat cu multe celebrități, precum Nelson Mandela, Margaret Thatcher, Mikhail Gorbaciov, Bill Clinton și Prințesa Diana.
În ceea ce privește micile lui extravaganțe de milionar, Tony Robbins deține un avion privat, un elicopter privat, un resort ca un mic paradis în Fiji pe care l-a achiziționat la 29 de ani la prețul de 12,5 milioane de dolari și care acum e evaluat la 52 de milioane de dolari, un mic palat în Palm Beach, Florida în valoare de 24.75 milioane de dolari, dar și o echipă de fotbal și un stadion în Los Angeles, alături de Magic Johnson și mogulul divertismentului Peter Guber.
Tony Robbins însuși este cel mai bun exemplu că ceea ce predă el în cărțile și seminariile sale funcționează.
El a fost capabil să ofere vieții sale un înțeles trainic în condițiile în care a crescut într-un mediu care nu-i promitea nimic și se pricepe de minune să îi învețe și pe ceilalți să ofere existenței cu care au fost binecuvântați pe acest pământ un înțeles temeinic. Astfel, în bestsellerul său „Banii: Stăpânește jocul”, el atrage atenția asupra superficialității de care dăm dovadă când urmărim în viață să ne realizăm din punct de vedere material, ignorând alte aspecte mult mai importante: „Una dintre cele mai mari greșeli pe care le facem ca ființe umane este că ne concentrăm pe stăpânirea unei forme de bogăție în detrimentul tuturor celorlalte. […] Ce rost au marile realizări dacă viața ta nu are nici un fel de echilibru? Și ce rost are să câștigi jocul dacă nu-ți faci niciodată timp să sărbătorești și să apreciezi viața pe care o ai? Nu există nimic mai rău decât un om bogat care suferă de furie sau nefericire cronică. Deși nu există nicio scuză pentru acest fenomen, eu îl văd foarte des. Este urmarea unei vieți extrem de dezechilibrate – una în care așteptările sunt prea mari și nu apreciem suficient ceea ce avem deja.”
Și nu uită să ne amintească, citându-l pe John Templeton, faptul că: „Dacă ai un miliard de dolari și ești nerecunoscător, ești un om sărac. Dacă ai foarte puțin, dar ești recunoscător pentru ce ai, ești realmente bogat.”
În 1994 a fost diagnosticat cu tumoare pe creier, însănătoșindu-se rapid în urma unei intervenții chirurgicale.
În limba română, Anthony Robbins are publicate două cărți, atât tipărite cât și sub formă audio.
Surse:
actsipoliton.ro
ro.wikipedia.org
autori.citatepedia.ro
youtube.com