Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Suntem importanţi dacă facem ceva valoros, curajos, nu pentru că ne aflăm într-un pluton prestigios

Suntem importanţi dacă facem ceva valoros, curajos, nu pentru că ne aflăm într-un pluton prestigios.

Organismul poate să sufere transformări şi-n sus, şi-n jos. E bine că nu suntem, totuşi, toţi la fel şi că nu ne apucăm să ne operăm şi să ne tragem de piei toţi.

 Cochetăria până la urmă este o formă de-a încerca să fii plăcut, iubit, să primeşti laude şi complimente.

Lumea intră într-o sală de teatru pentru a se găsi pe sine, de fapt. Cunoaşte-te pe tine, mai întâi, tu, public!

Am atâtea de dăruit încât nu am cum să fiu săracă.

E dreptul omului să-şi păstreze pentru el o anumită zonă. Ca-n toate basmele: ai voie să in­tri în toate camerele, mai puţin în asta.

Sunt extrem de deschisă la orice cercetare, la orice sondare, orice încercare mi se pare benefică. Fără joc, fără a cerceta, fără a dezvolta imaginaţia nu putem exista. Raportez asta la sensul jocului pentru copii.

Eu m-am îndrăgostit de foarte tânără, când eram foarte mică, şi consider că, pe cât de mult iubeşti, pe atât de bogat sufleteşte, frumos, liber şi puternic eşti. Iubirea poate să implice şi o dulce suferinţă. Iubirea nu se închide ca robinetul. Dar atunci când iubeşti, sufletul tău este ca un diamant care se şlefuieşte. O fată îndrăgostită este frumoasă, puternică şi fermecătoare, iar fetele trebuie să fie conştiente de asta. Iubirea nu are nimic de-a face cu teama, cu spaima de-a nu se afla.

Vorbind din punctul meu de vedere şi nu prin comparaţie, eu cred că e atât de mult de visat, de încercat, încât lumea spirituală, lumea ideilor, lumea imaginarului şi a creaţiei ne provoacă să ne aducem aportul şi să uităm de cotidian.

Maia Morgenstern

Ceea ce i-a adus faima a fost filmul Balanta, realizat de Lucian Pintilie, cu care a venit si notorietatea internationala, actrita fiind astfel declarata “Steaua de maine”, obtinind totodata si prestigioasa distinctie a Academiei Europene de Film – Premiul Felix.  Maia_Morgenstern_5A studiat la Academia de Teatru si Film din Bucuresti intre 1981 si 1985, dupa care a jucat si la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt intre anii 1985 si 1988. Au urmat doi ani la Teatrul Evreiesc de Stat si din 1990, cand a plecat de acolo, pana in prezent a jucat la Teatrul National din Bucuresti. A jucat in numeroase filme romanesti si straine, fiind una dintre putinele actritele romance care a reusit sa patrunda in cinematografia straina. Debutul in cinematografie s-a produs in anul 1983, cu filmul “Prea cald pentru luna mai”, in regia Mariei Callas Dinescu. Maia Emilia Ninel Morgenstern s-a nascut la data de 1 mai 1962 la Bucuresti in zodia Taurului, ceea ce i-a conferit taria si incapatanarea specifica taurilor fara de care nu ar fi reusit.  Numele sau Morgenstern in traducere libera inseamna “Steaua de dimineata”, iar in germana e vorba de “Luceafarul de dimineata”, acesta fiind si un alt nume dat Fecioarei Maria, Maicii Domnului, fapt care a contribuit mult la alegerea sa in rolul din “Patimile lui Hristos” – 2004  maia cu patimileintrucat regizorul filmului, Mel Gibson, fiind un devotat romano-catolic, a luat si acest lucru in considerare pe langa originea ei. A fost maritata de doua ori si are trei copii: Tudor Aaron, Eva Leea Cabiria si Ana Isadora care i-au facut viata mai frumoasa.

In prezent Maia a terminat filmarile pe platourile de la Buftea pentru un scurtmetraj. In pelicula respectiva ea are rolul principal dar apar si actori si cantareti cunoscuti ca Mirabela Dauer, Matilda Pascal-Cojocarita, Andra, Andreea Balan si Tora Vasilescu.

Dintre filmele sale cele mai importante amintim :

Balanta – 1992 Privirea lui Ulise – 1995 Omul zilei – 1997 Patul lui Procust – 2001 Orient Expres – 2004 Damen Tango – 2004 Visuri otravite – 2006 Mansfeld – 2006 Iubire si Onoare – 2010

Surse: cinemagia.ro cinemarx.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 3 =

2 + 5 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea expresiei “Patul lui Procust” În cultura română, …
Corespondenta la redactie