Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Suntem încă în poziţia de a ne trezi şi având posibilitatea de a alege. Am face lumea mai bine astăzi într-un fel, sau nu ne deranjează?

Suntem încă în poziţia de a ne trezi şi având posibilitatea de a alege. Am face lumea mai bine astăzi într-un fel, sau nu ne deranjează?

Îmi dau seama cât de important şi de minunat este să ai oportunitatea de a merge la biserică şi de a te gândi la întrebările importante la care te incită Ortodoxia şi la răspunsurile pe care aceasta ţi le oferă.

Unul dintre cele mai bune sfaturi pe care l-am primit vreodată a fost “Omule, asta a fost teribil!”

Există o diferenţă între solitudine şi singurătate. Înţeleg conceptul de a fi călugăr pentru o perioadă.

De acum înainte trăim într-o lume în care omul a mers pe lună. Nu este un miracol; pur şi simplu ne-am decis să facem asta.

În cazul în care nu ar fi fost greu, toată lumea ar face acest lucru. Tocmai faptul că este greu face ca acest lucru să fie minunat.

Adevărul este că nu voi ști niciodată tot ce trebuie să știu despre tine, așa cum nu vei ști niciodată tot ce trebuie să știi despre mine. Oamenii sunt, prin natura lor, prea complicați pentru a fi înțeleși pe deplin. Deci, putem alege fie să ne apropiem de ceilalți oameni cu suspiciune, fie să ne apropiem de ei cu o minte deschisă, cu o senzație de optimism și cu multă sinceritate.

Unii oameni sunt lași … Cred că în general o treime din oameni sunt răufăcători, o treime sunt lași și o treime sunt eroi. Acum, un ticălos și un laș pot alege să fie un erou, dar trebuie să facă această alegere.

Actorii cu opinii politice sunt un ban de o duzină.

Un erou este cineva care merge voluntar în necunoscut.

Dar bătăliile împotriva singurătății pe care le-am dus când aveam 16 ani sunt foarte diferite de cele pe care le-am purtat când aveam 27 de ani și sunt foarte diferite de cele pe care le fac la 44 de ani.

Nu vreau să recunosc lumii că pot fi o persoană rea. Doar că nu vreau ca cineva să aibă așteptări false. Realizarea unui film este o afacere dură și volatilă, și dacă nu poți fi nemilos, există șanse prea mari să dispari destul de repede de pe scena.

Există această concepție greșită că Marina este această navă de croazieră, iar tu trebuie să ieși și să navighezi în jur și de fiecare dată tu trebuie să-ți faci tricoul. Dar, nu, este un grup foarte impresionant de tineri care trăiesc pe mare, în acest loc foarte neplăcut. Ei emană o mândrie care este bine meritată.

Am zaharuri în sânge, dar diabetul de tip 2 nu mă va ucide. Trebuie doar să mănânc bine, să fac exerciții și să scad în greutate, să văd ce mănânc și voi fi bine pentru tot restul vieții mele.

În același mod în care știu că nu voi face niciodată un film la fel de bun sau pe cât de sărbătorit ca “Forrest Gump”, știu că nu voi face niciodată un film la fel de rău ca “Bonfire of the Vanities”.

Unii oameni se culcă noaptea gândindu-se: “A fost o zi bună”. Sunt unul dintre cei care se îngrijorează și întreabă: “Cum am greșit astăzi?”

Fie ca tu să trăiești atâta timp cât vrei și să nu vrei atât cât timp trăiești.

Îmi place ce fac în viață, este cel mai bun loc de muncă din lume, dar trebuie să supraviețuiești unei atenții îngrozitoare pe care nu o meriți cu adevărat și trebuie să îți îndeplinești responsabilitățile profesionale, iar eu asta încerc mereu Pentru a echilibra cu ceea ce este cu adevărat important.

Nu provoc revolte, dar provoc confuzie. Oamenii îngheață când mă văd.

Tom Hanks

Anul 1994 si anul 1995 i-au adus două Premii Oscar pentru cel mai bun actor în filmele ,,Philadelphia”, respectiv, ,,Forrest Gump”. Doi ani mai târziu, primește încă o nominalizare la Oscar. De data aceasta, pentru filmul ,,Saving Pirate Ryan”. Alături de toate aceste roluri și pe lângă multe altele, Tom Hanks, se implică și ca regizor și scenarist în filmul ,,That Thing You Do”.
Thomas Jeffrey Hanks este unicul actor din a doua jumătate a secolului XX ce a câștigat consecutiv două premii Oscar, punându-și amprenta în fiecare producție în care se implică, fiind și unul dintre cei mai bine plătiți actori din Hollywood. Totodată, acesta a intrat și în Guiness Book pentru că a jucat în opt filme ce au avut încasări mai mari de 100 milioane de dolari.
Thomas “Tom” Jeffrey Hanks s-a născut la 9 iulie 1956 în provincia californiană Concord și este fiul unui ajutor de scenarist de piese teatrale, Mefford Hanks și a unei asistente pe nume Janet Marylyn; are doi frați mai mari pe nume Sandra și Lawrence Hanks.
A studiat la liceul Skyline din Oakland și în fiecare dupămasă mergea cu cel mai bun prieten al său la cursuri de teatru. Când și-a terminat studiile liceale, Hanks a câștigat premiul pentru cel mai bun actor din școală. După aceea s-a înscris la Universitatea de Arte Frumoase din California. Părinții lui erau catolici.
În 1979 s-a mutat cu familia lui în New York unde a debutat ca actor în filmul “Știi că ești singură”. Doi ani mai târziu a primit rolul principal într-un nou film. S-a mutat la Los Angeles unde a interpretat un rol în filmul “Petrecerea burlacilor”(1984), un film care nu a avut succes.
Anul 1980 vine cu un contract consistent pentru Hanks. ABC îi oferă șansa să joace în ,,Bosom Buddies”, după acesta urmând și seriale ca ,,Happy Days”, ,,Family Ties” sau ,,Taxi”.
Patru ani mai târziu, ,,Bachelor Party” devine o altă reușită importantă a lui Tom Hanks, jucând ulterior, în anii ce urmează, în filme ca ,,Every Time We Say Goodbye”, ,,Nothing In Common”, ,,Dragnet” sau ,,Volunteers”.
,,Big” reprezintă un alt succes al actorului, aducând încasări de 100 milioane de dolari numai în America.


În 1997, Tom călătorește prin Europa pentru a filma “Saving Private Ryan”, film care îi aduce cea de-a patra nominalizare la Oscar. În anii care urmează îl regăsim în roluri precum cele din “You’ve Got Mail” (1998), alături de Meg Ryan și în “The Green Mile” și “Toy Story 2”. Indiferent de proiecteleîin care este implicat putem fi siguri că rezultatul muncii sale va reprezenta un succes.


A mai jucat în filme precum Catch Me If You Can (2002) și The Terminal (2004). Un alt rol a fost cel al profesorului Robert Langdon în The Da Vinci Code in 2006. Acest actor a fost recompensat cu o stea pentru filmele sale, amplasată în partea de sud, aria 7000, pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood. Hanks este unul din cei mai bine plătiți actori din Hollywood. Onorariul pentru ultimele filme în care a jucat este de aproape 20 milioane de dolari.
Filmul ”Angels and Demons” (2009) este continuarea la Codul lui Da Vinci (2006), o altă adaptare după Brown, deși acțiunea din romanul Îngeri și demoni are loc înaintea celei din Codul lui Da Vinci. Filmarea a avut loc în Roma și la studio-urile Sony Pictures din Los Angeles. Tom Hanks a reluat rolul protagonistului Robert Langdon. Robert Langdon (Tom Hanks) este chemat de către CERN pentru a investiga o victimă a crimei, marcată cu ambigrama Illuminati. Când acesta descoperă evidență a reapariției unei fraternități secrete antice cunoscută ca Illuminati – cea mai puternică organizație ilegală din istorie – el face față unei amenințări mortale către existența celui mai disprețuit inamic a organizației: Biserica Catolică. Când Langdon află că ceasul de pe o bombă cu cronometru a Illuminati ticăie, zboară cu avionul spre Roma, unde își unește forțele cu Vittoria Vetra, o savantă italiană enigmatică și frumoasă. Îmbarcându-se într-o vânătoare non-stop, plină de acțiune prin cripte întunecate, catacombe periculoase, catedrale abandonate și chiar spre cel mai secret cavou din lume, Langdon și Vetra urmăresc un drum vechi de 400 de ani cu simboluri antice, care marchează singura speranță de supraviețuire a Vaticanului.


Actorul american Tom Hanks va publica o colecţie de povestiri, intitulată “Uncommon Type: Some Stories”, despre maşinile de scris, în octombrie 2017, aceasta fiind una din pasiunile de-o viaţă ale actorului, un avid colecţionar al obiectelor, informează contactmusic.com.


Hanks este un colecţionar pasionat de maşinile de mai mulţi ani şi cele 17 povestiri din cartea sa se vor centra fiecare în parte asupra acestui obiect. Actorul în vârstă de 60 de ani lucrează la acest volum încă din anul 2015. “Am filmat în New York, Berlin, Budapesta, şi Atlanta şi am scris în toate aceste oraşe,” a spus Hanks într-o declaraţie. “Am scris în hoteluri în cadrul turneelor, acasă, dar şi la birou. Când nu-mi puteam face timp şi nu mă puteam ţine de program, recuperam scriind de la nouă la ora unu”, mărturiseşte actorul.
Hanks a adunat o colecţie de peste 100 de maşini de scris diferite, iar obsesia sa l-a determinat să caute în toată lumea modele rarisime. În 2013, a povestit cum obişnuieşte să utilizeze maşinile de scris “aproape zilnic” şi să asambleze “mini scrisori şi mesaje de mulţumire, notiţe de birou şi diverse liste”.
“Nimeni nu aruncă la gunoi scrisorile dactilografiate la maşinile de scris, pentru că sunt fragmente de artă grafică singulare, unicate, pentru că două maşini de scris nu imprimă niciodată în aceeaşi manieră”, a scris actorul într-un articol pentru New York Times. “Nu există un alt motiv pentru a deţine sute de maşini de scris vechi decât cel al unei avariţii prost strunite (sunt vinovat!)”, a spus actorul. “Majoritatea costă 50 de dolari, decât dacă nu au scris Hemingway sau Woody Allen la ele. Doar una va rezista de-a lungul generaţiilor – dacă este curăţată, îngrijită şi unsă din când în când. Panglicile sunt uşor de găsit pe eBay… Dacă mă gândesc, mai bine încep să le păstrez şi să mă rog la supravieţuirea serviciilor poştale.”
În 2014, Tom Hanks a lansat aplicaţia pentru mobil Hanx Writer, care recrează experienţa unei maşini de scris manuale, dar “cu facilitatea şi viteza unui iPad”.
Tom Hanks, în vârstă de 60 de ani, este cunoscut pentru atracţia sa pentru roluri bazate pe personaje reale, cum ar fi căpitanul Phillips din filmul omonim din 2013, regizat de Paul Greengrass, Jim Lovell, în “Apollo 13” (1995), de Ron Howard, şi Walt Disney, în pelicula “Saving Mr. Banks: În căutarea poveştii/ Saving Mr. Banks” (2013), de John Lee Hancock.


A jucat în numeroase comedii, precum “Prieteni de suflet”(1980), “Casa aceasta este o ruină”(1986), “Nu omorî vecinul”(1989), “Parteneri și Copoi”(1989) și “Joe împotriva vulcanului”(1990).
S-a căsătorit cu actrița Rita Wilson, pe care a cunoscut-o în timpul turnării filmului Punchline (1988). Cu ea are doi copii pe : Chester și Truman și mai are încă doi copii, Colin și Elizabeth, din căsătoria precedentă a actorului cu Samantha Lewes, 1978-1987.
Tom Hanks trăiește în reședința sa din Los Angeles cu soția sa actuală, Rita Wilson și cu doi din cei patru copii pe care îi are: Colin Hanks, de asemenea actor , născut în 1977 și Truman Theodore născut în 1995.

Surse:
mediafax.ro
ro.wikipedia.org
digi-film.ro
brainyquote.com
autoricitatepedia.ro
youtube.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × three =

54 − 49 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie