Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Temperaturi de 15 grade săptămâna asta! Prognoza meteo 25 februarie- 3 martie

Vremea se schimbă radical în săptămâna 25 februarie- 3 martie. Prognoza meteo pe 7 zile indică o creștere semnificativă a gradelor din termometre. De asemenea, vremea pe regiuni de săptămâna viitoare anunță o atmosferă mai caldă decât normalul perioadei la care ne aflăm.

Scăpăm de valul de aer polar care a străbătut țara noastră în ultimele zile și care a adus temperaturi de iarnă și ninsori în anumite regiuni. Meteorologii anunță valorile termice mai ridicate decât cele specifice acestui interval în cea mai mare marte a țării, pentru toată săptămâna viitoare, cu o abatere termică pozitivă ce va fi mai pronunțată în nord-estul teritoriului. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului.
Valorile termice se vor apropia de cele specifice perioadei, urmând ca maximele să fie, în medie, între 6 și 9 grade. Pe parcursul celor 2 săptămâni, media regională a minimelor se va situa, în general, între -2 și 2 grade, exceptând intervalul 22 – 25 februarie, în care nopțile vor fi mai reci, cu o medie în jurul valorii de -6 grade. Vor fi precipitații slabe în data de 22 februarie, dar, posibil, și în unele zile ale intervalului 25 februarie – 3 martie.

Prognoza meteo pentru Oltenița anunță un cer însorit și temperaturi în creștere. Valorile maxime și minime se vor încadra luni între 6°C și  -5°C. Vântul va sufla însă cu putere – 14 km/h dinspre V, și cu e 41 km/h la rafală. Noaptea va fi senină și nu sunt anunțate precipitații. Vântul se va intensifica pe parcursul nopții. Va sufla cu o viteză de 15 km/h dinspre V, iar la rafală va avea  37 km/h. Temperaturile cresc cu încă trei grade în zilele următoare.

Și la munte atmosfera va fi însorită, norii nu-și vor face apariția decât parțial. Vântul mai scade din intensitate față de zilele anterioare. Va sufla cu 4 km/h dinspre V. Temperaturie maxime și inime la munte se vor încadra între 2 grade C la amiază, iar minima nopțtii va atinge  -9°C. Noaptea, vântul va crește ușor în intensitate și va atinge 6 km/h dinspre NV. Marți, temperaturile vor crește la munte pe timpul nopții, dar sunt anunțate ninsori.
Tendința va fi în general de creștere, cu medii ale temperaturilor maxime între -4 și -2 grade, iar a celor minime, în general, între -11 și -5 grade. Începînd cu 20 februarie, vor fi precipitații, mai ales ninsori, aproape în fiecare zi, dar cu probabilitate mai ridicată în intervalele 21-23 februarie și 26 februarie-3 martie.

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

Corespondenta la redactie