Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Temperaturi de 15 grade săptămâna asta! Prognoza meteo 25 februarie- 3 martie

Vremea se schimbă radical în săptămâna 25 februarie- 3 martie. Prognoza meteo pe 7 zile indică o creștere semnificativă a gradelor din termometre. De asemenea, vremea pe regiuni de săptămâna viitoare anunță o atmosferă mai caldă decât normalul perioadei la care ne aflăm.

Scăpăm de valul de aer polar care a străbătut țara noastră în ultimele zile și care a adus temperaturi de iarnă și ninsori în anumite regiuni. Meteorologii anunță valorile termice mai ridicate decât cele specifice acestui interval în cea mai mare marte a țării, pentru toată săptămâna viitoare, cu o abatere termică pozitivă ce va fi mai pronunțată în nord-estul teritoriului. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului.
Valorile termice se vor apropia de cele specifice perioadei, urmând ca maximele să fie, în medie, între 6 și 9 grade. Pe parcursul celor 2 săptămâni, media regională a minimelor se va situa, în general, între -2 și 2 grade, exceptând intervalul 22 – 25 februarie, în care nopțile vor fi mai reci, cu o medie în jurul valorii de -6 grade. Vor fi precipitații slabe în data de 22 februarie, dar, posibil, și în unele zile ale intervalului 25 februarie – 3 martie.

Prognoza meteo pentru Oltenița anunță un cer însorit și temperaturi în creștere. Valorile maxime și minime se vor încadra luni între 6°C și  -5°C. Vântul va sufla însă cu putere – 14 km/h dinspre V, și cu e 41 km/h la rafală. Noaptea va fi senină și nu sunt anunțate precipitații. Vântul se va intensifica pe parcursul nopții. Va sufla cu o viteză de 15 km/h dinspre V, iar la rafală va avea  37 km/h. Temperaturile cresc cu încă trei grade în zilele următoare.

Și la munte atmosfera va fi însorită, norii nu-și vor face apariția decât parțial. Vântul mai scade din intensitate față de zilele anterioare. Va sufla cu 4 km/h dinspre V. Temperaturie maxime și inime la munte se vor încadra între 2 grade C la amiază, iar minima nopțtii va atinge  -9°C. Noaptea, vântul va crește ușor în intensitate și va atinge 6 km/h dinspre NV. Marți, temperaturile vor crește la munte pe timpul nopții, dar sunt anunțate ninsori.
Tendința va fi în general de creștere, cu medii ale temperaturilor maxime între -4 și -2 grade, iar a celor minime, în general, între -11 și -5 grade. Începînd cu 20 februarie, vor fi precipitații, mai ales ninsori, aproape în fiecare zi, dar cu probabilitate mai ridicată în intervalele 21-23 februarie și 26 februarie-3 martie.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie