Teren lângă Șoseaua Portului, concesionat pe o brumă de bani. Care este scopul final?
În ședința din luna septembrie, unui teren în suprafață de 176 mp din domeniul public i s-a aprobat concesiunea, prin votul majorității consilierilor lui Petrică Țone, cei din PSD-ALDE.
După ce în luna august, proiectul de hotărâre a fost supus dezbaterii și sufragiului acelorași consilieri, dar acesta nu a trecut din cauza absenței unui consilier PSD, primarul social-democrat nu s-a lăsat. Sub motivarea că terenul trebuie concesionat pentru a aduce venituri la bugetul local, proiectul de hotărâre a fost repus la mapa consilierilor. De data aceasta a trecut, consilierii PSD și ALDE au fost de acord cu tranzacția, fără ca ei să își pună prea multe întrebări și fără probleme pentru Țone. Singurii care s-au opus au fost cei de la PNL, dar insuficienți pentru ca proiectul să nu treacă. Mitică Pană a explicat la ambele ședințe ordinare că prețul este unul foarte mic, pentru un teren ca cel scos din domeniul privat al municipiului Oltenița. Consilierul PNL, Pană, dă exemplu taxa pentru locurile pe care producătorii din piață le plătesc chirie, sumă ce ajunge la 10 lei pe metrul pătrat pe zi, iar un teren de 176 mp, ca cel situat avantajos pe o șosea circulabilă, să fie concesionat la 250 de lei pe lună.
După 9 ha de luciu de apă la Rățărie care au dispărut din planurile urbanistice, după 24 de ha de teren vândute aproape de Dunăre unei firme arabe în scopul construirii unei fabrici periculoase pentru populație și mediu, după altă concesiune pe 20 de ani de 13 ha la Valea Mare dată pe un preț de nimic, la Dunărică alte suprafețe date lângă un fost cimitir, plus alte imobile, sau mici spații comerciale cedate sub diferite forme, cum este și cel din hala pieții, primarul Țone mai adaugă o suprafață de teren din proprietatea orașului la proiectele sale personale, puse în practică cu ajutorul consilierilor pe care-i controlează.
Pentru acest teren, s-a stabilit o concesiune pe 10 ani, însă consilierii opoziției, cei ai Partidului Național Liberal, sunt convinși că în scurt timp spațiul va fi trecut din proprietatea orașului în cea privată, adică va fi vândut, probabil tot la un preț avantajos pentru cine va participa la schimb.
Cu ce terenuri va mai rămâne orașul și ce e cu toată răscoleala asta de terenuri? Ce va rămâne în urma lui Petrică Țone, după ce va pleca din primărie?