Terenul de 1600 de mp destinat construirii de locuințe pentru tineri a fost scos de sub regimul ANL prin votul consilierilor oltenițeni
Consilierii oltenițeni s-au întrunit într-o ședință pe fugă joi 10 septembrie a.c. Președintele de ședință, Alina Luisa Munteanu, a cerut consilierilor prezenți, celor 14 consilieri să voteze un proiect de Hotărâre privind revocarea dreptului de folosință gratuită constituit în favoarea Agenției Naționale pentru Locuințe pentru terenul în suprafață de 1600 mp și structura existentă, situate în Bd. Tineretului, nr. 57-67 din Oltenița.
Printr-o Hotărâre de Consiliu Local din 11 decembrie 2002, bunul imobil teren de 1600 mp cu structura aferentă, Bl. Sahia III, a fost transferat în folosință gratuită până la finalizarea lucrărilor către Agenția Națională de Locuințe în vederea construirii de locuințe pentru tineri în regim de închiriere.
În anul 2003 a fost încheiată o Convenție între Consiliul Local și Agenția Națională pentru Locuințe București, având ca obiect transmiterea terenului respectiv din Bd. Tineretului în folosință gratuită, cu scopul construirii de locuințe pentru tineri destinate închirierii.
Administratorul firmei Rek din Oltenița, Valerică Țugui, a prezentat o scrisoare de intenție Consiliului Local, propunere discutată de administrația locală și consilieri în ședința extraordinară din 1 septembrie a.c. Valerică Țugui solicită efectuarea unui schimb de bunuri imobile între firma sa și municipiul Oltenița prin Consiliul Local, propunerea sa fiind salutată cu plăcere de autoritățile locale. Acesta a obținut aviz favorabil.
Printr-o adresă, s-a adus la cunoștința ANL intenția de încetare a prevederilor Convenției din 2002 și revenirea terenului în administrarea Consiliului Local. Agenția Națională de Locuințe informează printr-o adresă că documentația trebuie completată cu o Hotărâre de Consiliu Local.
Spuneam într-unul din articolele precedente că în schimbul acestui teren Țugui oferă proprietatea firmei sale cu cele trei imobile din str. Cuza Vodă, nr. 112, 112A și 114. Terenul declarat ”Ruine 57-67” este dat ANL-ului (fundația) pentru construcția unor blocuri sub acest regim.
Potrivit legislației, în astfel de situații, este necesară o evaluare. Nu se cunoaște însă estimarea terenului cu fundație cu tot. Pentru acel teren ANL a cheltuit la vremea respectivă niște sume de bani la evaluări pe suprafața turnată. Ce se încalcă aici și ce se respectă? Și cât de ușor se poate scoate un teren de sub un regim, mai ales un teren destinat construcțiilor de locuințe în regim ANL?
Dar cum știm că merg treburile în România și că la conducerea instituțiilor publice se află oameni puși politic după valul și partidul de la putere, atunci și treburile se rezolvă așa cum se face și politica în România.
Lasă un răspuns