Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Terenul de 1600 de mp destinat construirii de locuințe pentru tineri a fost scos de sub regimul ANL prin votul consilierilor oltenițeni

Consilierii oltenițeni s-au întrunit într-o ședință pe fugă joi 10 septembrie a.c. Președintele de ședință, Alina Luisa Munteanu, a cerut consilierilor prezenți, celor 14 consilieri să voteze un proiect de Hotărâre privind revocarea dreptului de folosință gratuită constituit în favoarea Agenției Naționale pentru Locuințe pentru terenul în suprafață de 1600 mp și structura existentă, situate în Bd. Tineretului, nr. 57-67 din Oltenița.

DSC02966Printr-o Hotărâre de Consiliu Local din 11 decembrie 2002, bunul imobil teren de 1600 mp cu structura aferentă, Bl. Sahia III, a fost transferat în folosință gratuită până la finalizarea lucrărilor către Agenția Națională de Locuințe în vederea construirii de locuințe pentru tineri în regim de închiriere.
În anul 2003 a fost încheiată o Convenție între Consiliul Local și Agenția Națională pentru Locuințe București, având ca obiect transmiterea terenului respectiv din Bd. Tineretului în folosință gratuită, cu scopul construirii de locuințe pentru tineri destinate închirierii.
Administratorul firmei Rek din Oltenița, Valerică Țugui, a prezentat o scrisoare de intenție Consiliului Local, propunere discutată de administrația locală și consilieri în ședința extraordinară din 1 septembrie a.c. Valerică Țugui solicită efectuarea unui schimb de bunuri imobile între firma sa și municipiul Oltenița prin Consiliul Local, propunerea sa fiind salutată cu plăcere de autoritățile locale. Acesta a obținut aviz favorabil.
Printr-o adresă, s-a adus la cunoștința ANL intenția de încetare a prevederilor Convenției din 2002 și revenirea terenului în administrarea Consiliului Local. Agenția Națională de Locuințe informează printr-o adresă că documentația trebuie completată cu o Hotărâre de Consiliu Local.

Spuneam într-unul din articolele precedente că în schimbul acestui teren Țugui oferă proprietatea firmei sale cu cele trei imobile din str. Cuza Vodă, nr. 112, 112A și 114. Terenul declarat ”Ruine 57-67” este dat ANL-ului (fundația) pentru construcția unor blocuri sub acest regim.

Potrivit legislației, în astfel de situații, este necesară o evaluare. Nu se cunoaște însă estimarea terenului cu fundație cu tot. Pentru acel teren ANL a cheltuit la vremea respectivă niște sume de bani la evaluări pe suprafața turnată. Ce se încalcă aici și ce se respectă? Și cât de ușor se poate scoate un teren de sub un regim, mai ales un teren destinat construcțiilor de locuințe în regim ANL?
Dar cum știm că merg treburile în România și că la conducerea instituțiilor publice se află oameni puși politic după valul și partidul de la putere, atunci și treburile se rezolvă așa cum se face și politica în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + five =

+ 15 = 16

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie