Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Liberalii cer grup de lucru privind criza refugiaților

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat că va cere la întâlnirea parlamentarilor din comisiile de specialitate cu miniştrii de externe şi interne Bogdan Aurescu şi Gabriel Oprea, pe tema refugiaţilor, să se formeze un grup de lucru pe această temă din care să facă parte şi parlamentari.

Partidul LiberalPotrivit mediafax.ro, Stroe a prezentat săptămâna trecută la o conferinţă de presă mai multe întrebări pe care le va adresa celor doi miniştri, arătând că este important ca România să ofere răspunsuri clare, serioase şi responsabile pe această temă pentru a nu genera îngrijorare în rândul populaţiei şi a partenerilor externi.

Este inutil să creem o stare de îndoială şi suspiciune în rândul populaţiei în legătură cu acest eveniment extrem de important. România are, ca stat membru al UE, avantaje şi prijilegii, dar, în egală măsură, şi responsabilităţi. Chiar dacă nu există tratate specifice, consider că România trebuie să facă parte din această mare familie europeneană şi să ofere răpunsuri clare serioase şi responsabile la această problemă pentru a nu genera îngrijorare în rândul populaţiei şi partenerilor externi”, a spus Stroe.
El a arătat că cei doi miniştri trebuie să răspundă în legătură cu faptul că România este printre puţinele ţări care mai au reprezentanţe diplomatice în Siria şi care este situaţia solicitărilor de viză sau repatriere a cetăţenilor români de origine sirian. Stroe a spus că autorităţile române trebuie să răspundă şi care sunt criteriile de selecţie de împărţire a refugiaţilor între ţările membre, dacă vor fi găzduiţi cu prioritate cetăţenii sirieni creştini şi care sunt costurile estimative pentru asigurarea condiţiliilor de găzduire.
Aceeași sursă spune că Stroe este de părere că trebuie un răspuns şi în privinţa planului de reacţie în cazul în care vor intra în România elemente teroriste. “Mâine voi face o propunere în şedinţa comisiilor de a ne implica direct şi concret în gestionarea problemei a celor care au expertiza necesară şi în cazul formării unui grup de lucru, voi propune ca parlamentarii să aibă reprezentanţi”, a mai spus Stroe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

84 − 80 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie