Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Tibi Ușeriu câștigă pentru a treia oară Ultra-Maratonul Arctic 6633!

Tibi Ușeriu, ultramaratonistul român are o poveste de viață demnă de un thriller. Maratonistul Tibi Uşeriu a reuşit, pentru a treia oară consecutiv, să treacă primul linia de sosire a celui mai greu maraton din lume. Mulți oameni au fost alături de el și l-au văzut cum lupta cu frigul dur. El va intra în istorie, ca fiind singura persoană din lume care a reușit să câștige de trei ori consecutiv Ultra-Maratonul Arctic 6633. Maratonul are o lungime de 618 km, iar participanții trebuie să reziste la niște temperaturi și condiții extreme.

Tibi a mers 7 zile la rând cu degerături, prin condiții foarte grele, drumuri de gheață și a trecut și prin râuri înghețate și a reușit să câștige în ciuda acestor obstacole. El a ajuns la linia de sosire vineri dimineață în timpul unei furtuni de zăpadă.În cursă au fost 32 de participanți, dintre care opt au renunțat pe parcurs.Trei dintre ei au fost români, dar au renunțat datorită problemelor de sănătate.

Tibi Ușeriu recunoaște că a fost foarte dificil, din cauza frigului. Era înghețat, se mișca foarte greu și abia reușea să vorbească la telefon. Când ajungea la la punctele de control, era atât de obosit, încât nu putea face nimic. A luptat cu toată ființa lui și a reușit. În timpul cursei, au fost momente când a îngenuncheat, dar s-a ridicat și a continuat să meargă.

Tibi Ușeriu a lansat și o carte în anul 2017. Cartea a fost numită „27 de pași”, o autobiografie de 200 de pagini, în care povestește cum a ajuns în viață doar o cifră, „Domnul 2.800” și cum a renăscut într-o celulă de 70 de cm, unde a fost condamnat să stea 23 de ani într-o închisoare de maximă siguranță din Germania, modificările legislative i-au redus pedeapsa la 13 ani, din care a executat 9 fiind eliberat în 2010. De atunci viața lui s-a schimbat total. A avut putere și a reușit să meargă mai departe.

wawlist

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

2 octombrie 2019

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

Laura Suzeanu Primarul Petrică Țone este în continuare generos cu echipa de fotbal din spatele Asociației Club Sportiv Municipal Oltenița. Este generos, dar pe banii oltenițenilor, în timp ce profesorii care se mai încumetă să organizeze activități școlare, caută surse externe pentru premii și diplome. Deși jucătorii provin din alte zone, altele decât Oltenița, din bugetul local vor pleca din nou 150.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – (Tu) plecasei/văzusei, vorbisei etc. sau (Tu) …
Corespondenta la redactie