Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Tibi Ușeriu câștigă pentru a treia oară Ultra-Maratonul Arctic 6633!

Tibi Ușeriu, ultramaratonistul român are o poveste de viață demnă de un thriller. Maratonistul Tibi Uşeriu a reuşit, pentru a treia oară consecutiv, să treacă primul linia de sosire a celui mai greu maraton din lume. Mulți oameni au fost alături de el și l-au văzut cum lupta cu frigul dur. El va intra în istorie, ca fiind singura persoană din lume care a reușit să câștige de trei ori consecutiv Ultra-Maratonul Arctic 6633. Maratonul are o lungime de 618 km, iar participanții trebuie să reziste la niște temperaturi și condiții extreme.

Tibi a mers 7 zile la rând cu degerături, prin condiții foarte grele, drumuri de gheață și a trecut și prin râuri înghețate și a reușit să câștige în ciuda acestor obstacole. El a ajuns la linia de sosire vineri dimineață în timpul unei furtuni de zăpadă.În cursă au fost 32 de participanți, dintre care opt au renunțat pe parcurs.Trei dintre ei au fost români, dar au renunțat datorită problemelor de sănătate.

Tibi Ușeriu recunoaște că a fost foarte dificil, din cauza frigului. Era înghețat, se mișca foarte greu și abia reușea să vorbească la telefon. Când ajungea la la punctele de control, era atât de obosit, încât nu putea face nimic. A luptat cu toată ființa lui și a reușit. În timpul cursei, au fost momente când a îngenuncheat, dar s-a ridicat și a continuat să meargă.

Tibi Ușeriu a lansat și o carte în anul 2017. Cartea a fost numită „27 de pași”, o autobiografie de 200 de pagini, în care povestește cum a ajuns în viață doar o cifră, „Domnul 2.800” și cum a renăscut într-o celulă de 70 de cm, unde a fost condamnat să stea 23 de ani într-o închisoare de maximă siguranță din Germania, modificările legislative i-au redus pedeapsa la 13 ani, din care a executat 9 fiind eliberat în 2010. De atunci viața lui s-a schimbat total. A avut putere și a reușit să meargă mai departe.

wawlist

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie