Tineri și adulți au aflat despre cum se poate preveni traficul de exploatare sexuală a adolescentelor
Sâmbătă, 13 august, a.c., în Parcul Central din Oltenița s-a desfășurat pentru câteva ore o acțiune dedicată campaniei de prevenire a traficului pentru exploatarea sexuală a adolescentelor.
Livia Aninoșanu, director de proiect în cadrul Centrului Parteneriat pentru Egalitate, ne mărturisește care a fost scopul acțiunii de la Oltenița. În același interviu acordat oltenitainfo.ro, Livia Aninoșanu vorbește despre obligațiile legale pe care tinerele nu le cunosc atunci când pleacă să lucreze în străinătate și lasă copii minori în țară.
Directorul de proiect ne explică de ce Oltenița se numără printre orașele unde campania de prevenire a traficului de persoane a urmat să fie prezentată publicului larg. Livia Aninoșanu spune că a dorit să ajungă în orașe mai mici, în profunzime, un alt punct important de atins în cadrul campaniei fiind și implicarea a 10 localități rurale. Cei care derulează proiectul își propun să capete cât mai multe informații prin colaborarea cu cei din comunitate. Acest lucru presupune mai ales diverse activități cu copiii, să vadă dacă cei mici simt siguranța în comunitate și să afle nevoile pe care le au de la părinți, de la adulți. În cadrul acestor întâlniri se vor crea ateliere consecutiv. Reprezentanții campaniei vor colabora inclusiv cu autoritățile, cu asistentul social, profesorul sau educatorul din comunitățile respective, dar și cu preotul, medicul sau oricine poate contribui la menținerea unei comunități mai sigure.
Livia Aninoșanu spune că va reveni la Oltenița cu acțiuni mult mai ample.
La standul de prezentare a proiectului am putut vedea picturi realizate de victimele traficului de exploatare sexuală, desene și mesaje realizate în cadrul sesiunilor de arte-terapie.
Informații de la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane pot fi obținute la numerele de telefon 021 3118982, 021 3133100, persoana de contact Adrian Petrescu.
Campania de prevenire a traficului pentru exploatarea sexuală a adolescentelor va fi implementată pe întreg parcursul lunii august, în 5 localități urbane (Alexandria, Giurgiu, Oltenița, Călărași și Popești-Leordeni) și în 10 localități rurale din județele Ilfov, Giurgiu, Călărași, Dâmbovița și Argeș.
Proiectul e co-finanțat prin Programul de Prevenire și Luptă împotriva Criminalității al Uniunii Europene.
Campania de prevenire a traficului pentru exploatarea sexuală a adolescentelor este organizată în cadrul proiectului GIRL – Gender Interventions for the Rights and Liberties of Women and Girls Victims of Trafficking for Sexual Exploitation, implementat în perioada 2014 – 2016 de către CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate, împreună cu parteneri din România (Adpare – Asociația pentru Dezvoltarea Practicilor Alternative de Reintegrare și Educație), Italia (Cultura Lavoro, Expert 4 Europe) și Spania (Fundacio SURT).
Susține și tu Campania de prevenire a traficului pentru exploatarea sexuală a adolescentelor !
Lasă un răspuns