Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Toate visele ni se pot îndeplini dacă avem curajul să le urmăm.

Toate visele ni se pot îndeplini dacă avem curajul să le urmăm.

Nu e nimic mai amuzant decât omul animal.

Prefer să ofer divertisment oamenilor şi să sper că vor învăţa ceva, decât să îi educ şi să sper că vor avea parte de divertisment.

Pentru a începe trebuie să te opreşti din vorbit şi să te apuci de făcut.

În cărţi există mai multe comori decât în toate cuferele piraţilor de pe Insula Comorii.

Dacă poţi visa un lucru, înseamnă că poate fi făcut.

Este distractiv să realizezi imposibilul.

Îl iubesc pe Mickey Mouse mai mult decât pe oricare femeie pe care am cunoscut-o vreodată.

De ce să te îngrijorezi? Dacă ai procedat cum ai putut mai bine, să îţi faci griji nu rezolvă nimic.

Toate desenele animate şi fabulele trebuie să fie exagerate. Exagerarea este însăşi natura fantasticului şi a fabulei.

Toate necazurile pe care le-am avut, toate supărările şi obstacolele m-au întărit… Poate nu-ţi dai seama atunci când ţi se intamplă, dar să ţi se întoarcă spatele poate fi cel mai bun lucru pentru tine.

Găseşte o idee bună şi rămâi la ea. Urmeaz-o şi lucrează la ea până când va fi aşa cum trebuie.

Cred în inovaţie.

Ajungi la un nivel când nu mai lucrezi pentru bani.

Inteligenţa copiilor noştri este cea mai de preţ resursă naturală.

Nu îmi place să repet succesele, îmi place să fac mereu alte lucruri.

Care e diferenţa dintre un vis şi realizarea lui? O dată din calendar…

Animaţiile pot da viaţă oricărui lucru pe care mintea omenească şi-l poate imagina.

Nu îmi plac grădinile obişnuite. Îmi place natura sălbatică. Cred că am un instinct de sălbăticie în mine.

Dintre toate invenţiile noastre pentru comunicarea în masă, pozele încă vorbesc o limbă universal înţeleasă.

Cea mai mare problemă a vieţii mele au fost banii. Îţi trebuie o mulţime de bani ca să îţi realizezi visurile.

Toată viaţa a trebuit să lupt cu o puternică competiţie. Nu aş şti cum să trăiesc fără acest spirit competiţional.

Poţi visa, crea, proiecta şi construi cel mai frumos loc din lume, dar ai nevoie de oameni pentru a-ţi transforma visul în realitate.

Întotdeauna mi-a plăcut să privesc partea optimistă a vieţii, dar sunt suficient de realist să îmi dau seama că viaţa este o problemă complexă.

Tradiţiile şi idealurile noastre, codurile morale şi standardele – lucrurile pe care le respectăm în viaţă şi pe care le transmitem copiilor noştri- sunt păstrate sau uitate în funcţie de cât de liber ne exprimăm ideile şi sentimentele.

Walt Disney

Walt Disney l-a creat pe Mickey Mouse în 1928, a produs primul film animat din istorie – Albă ca ZăpadaWalt_Disney și cei șapte pitici – în 1937, a deschis parcul Disneyland în 1955 și a fost recunoscut, la sfârșitul vieții, ca una dintre marile personalități ale secolului XX. Însă viața sa rămâne, pentru mulți, o necunoscută: cine a fost omul care ne-a adus atâtea bucurii în copilărie?

Născut la Chicago la 5 decembrie 1901, Walter Elias Disney, al patrulea din cinci copii, s-a mutat cu familia la o fermă din statul Missouri, la vârsta de patru ani. Aici, în orășelul Marceline – o comunitate strânsă de care Disney își va aduce aminte cu nostalgie, a primit primele încurajări privind talentul său la desen, de la o mătușă și de la un vecin. Familia Disney a părăsit Marceline pentru Kansas City în 1911, apoi s-a întors la Chicago în 1917. Tânărul Walt a abandonat studiile liceale la 16 ani și, odată cu intrarea Statelor Unite în război, s-a alăturat Crucii Roșii (după ce și-a falsificat actele pentru a nu fi respins din cauza vârstei). A fost trimis în Franța la scurt timp după semnarea armistițiului din noiembrie 1918 și s-a întors în America în 1919. După ce a părăsit Crucea Roșie, Disney s-a mutat în Kansas City sperând să obțină un post de caricaturist la un ziar. Nu a reușit, însă și-a găsit un serviciu creând reclame pentru reviste și cinematografe, apoi a dezvoltat un interes pentru animații. În 1922, și-a deschis propriul studio de film, numit Laugh-O-Gram, dar a fost nevoit să-l închidă în 1923 din cauza problemelor financiare. În același an, s-a mutat la Hollywood unde a fondat Disney Brothers Studio alături de fratele său, Roy. După ce a produs câteva desene animate scurte, în 1927 studioul fraților Disney a început un serial de desene animate centrat pe un personaj creat de Walt: Oswald, iepurele norocos. Din nefericire, în 1928 Walt Disney a pierdut drepturile de copyright asupra personajului său. A creat în schimb un alt personaj, pe care l-a numit la început Mortimer Mouse. I-a schimbat apoi numele în Mickey Mouse, iar personajul și-a făcut debutul în 1928 în scurtmetrajul Steamboat Willy. Simpaticul Mickey a devenit faimos foarte repede, iar în 1929 frații Disney au creat un nou film – The Karnival Kid – în care însuși Walt Disney l-a dublat pe Mickey Mouse, ceea ce va continua să facă până în 1947.
Walt Disney si personajeleÎn 1929, Disney a creat Silly Symphonies, în care apar prietenii nou creați ai lui Mickey, inclusiv Minnie Mouse, Donald Duck, Goofy și Pluto. Una dintre cele mai populare desene animate, „Flowers and Trees”, a fost primul care a fost produs un desen animat colorat care a și câștigat un Oscar. În 1933, „The Three Little Pigs„ și coloana sa sonoră ”Who’s Afraid of the Big Bad Wolf?” au devenit imnuri ai Marii Depresiuni în Statele Unite. La 21 decembrie 1937, „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici”, primul lung metraj de animație, a avut premiera în Los Angeles.

A produs inimaginabila suma de 1,499,000 dolari, în ciuda Marii Depresiuni și a câștigat un total de opt premii Oscar. În următorii cinci ani, Walt Disney Studios a finalizat o altă serie de filme de animație în lung metraj, Pinocchio, Fantasia, Dumbo și Bambi.


În decembrie 1939, Walt Disney Studios a deschis un nou campus cinematografic în Burbank. Cu toate acestea, un mare pas înapoi pentru companie a avut loc în 1941, când animatorii de la Studioul Disney au intrat în grevă. Mulți dintre ei au demisionat și vor trece ani buni înainte ca studioul să își revină complet.
Prin 1950 Disney se concentra din nou pe caracteristicile animate a filmelor de lung metraj, atunci a fost lansat Cenușăreasa.

A urmat de Alice în Tara Minunilor (1951), Peter Pan (1953), un film artistic numit Treasure Island (1950), apoi Doamna si Vagabondul (1955), Frumoasa din pădurea adormita (1959) și 101 Dalmatieni (1961). În total, mai mult de 100 de animații au fost produse de studioul său.


Disney a fost, de asemenea, printre primii care au folosit televiziunea ca un mediu de divertisment. SeriileWalt-Disney2 The Zorro și Davy Crockett au fost extrem de populare în rândul copiilor, așa cum a fost și Mickey Mouse Club, un spectacol de varietăți cu o distribuție de adolescenți cunoscuți sub numele de Mouseketeers. Walt Disney’s Wonderful World of Color a fost un spectacol popular de duminică seara și care a fost folosit de Disney pentru a începe promovarea noul său parc tematic. Ultimul succes major al lui Disney pentru care el însuși a fost producător a fost filmul Mary Poppins, în care a amestecat acțiunea în direct cu animația.

Pisicile aristocrate (engleză The Aristocats) este un film de animație în regia lui Wolfgang Reitherman, produs de Walt Disney Productions și lansat în 11 decembrie 1970. Este al douăzecilea film din seria de filme animate Disney, serie care a început în 1937 o dată cu Albă ca Zăpada și cei șapte pitici, și filmul de animație clasică cu cele mai importante încasări din toate timpurile.

Cartea junglei (The Jungle Book) este un film de animație regizat de Wolfgang Reitherman și lansat în anul 1967. Acțiunea se bazează pe povestirea omonimă a scriitorului Rudyard Kipling și inspirat liber din povestirile cu Mowgli, a fost foarte popular, în ciuda (sau poate datorită) libertății pe care și-a luat-o în privința acțiunii și a personajelor. Este al 19-lea film din seria de filme animate Disney, serie care a început în 1937 o dată cu Albă ca Zăpada și cei șapte pitici, și filmul de animație clasică cu cele mai importante încasări din toate timpurile.

În timpul războiului, angajații Disney au creat filmulețe educaționale pentru mai multe agenții de stat, inclusiv unul pentru Departamentul Trezoreriei – The New spirit, în 1942 – prin care cetățenii erau încurajați să-și plătească taxele la timp pentru a sprijini efortul de război. Filmul cu Donald Duck a fost proiectat în mii de cinematografe din țară și a primit o nominalizare la Oscar. Walt Disney a fost inițial reticent în a-și păta imaginea de om neimplicat politic prin producerea de filme de propagandă, dar în cele din urmă echipa sa a produs câteva asemenea desene. Cel mai cunoscut dintre ele, Der Fuerher’s Face, din 1943, tot cu Donald Duck, a fost o satiră la adresa regimului nazist și a avut foarte mare succes la public.
Walt DisneyWalt Disney a vrut inițial să construiască un mic parc de distracții în apropiere de studioul din Burbank. Însă planul a devenit apoi mai ambițios și în 1953, Disney a angajat o firmă ca să-i găsească cea mai bună locație din California pentru construcția unui mare parc de distracții. Firma respectivă și-a luat munca în serios, a studiat diverși factori, printre care și rata de creștere a populației, clima și infrastructura de transport, iar la final a propus soluția: un teren de 160 de acri din Anaheim. Construcția parcului a început aici în 1954, a costat 17 milioane de

Disneyland 1956

Disneyland 1956

dolari, iar Disneyland și-a deschis porțile pe 17 iulie 1955. Ziua deschiderii a fost un dezastru: s-au contrafăcut foarte multe bilete, așa că parcul a fost supraaglomerat și câteva ride-uri s-au și stricat. Deschiderea parcului a fost prezentată live și la televizor, într-un program prezentat de actorul Ronald Raegan, cel care va deveni Disneyland 1956 președintele SUA, însă și aici au fost dificultăți tehnice. Cu toate acestea, Disneyland a devenit rapid o afacere de succes; la nici o lună de la deschidere, jumătate de milion de oameni vizitaseră deja parcul.
Disney deține recordul pentru cele mai multe premii Oscar (22) și cele mai multe nominalizări (59). A câștigat primul Oscar în 1932, pentru un desen animat scurt, Disney_OscarFlowers and trees; la aceeași categorie va mai câștiga în viitor alte șapte premii. A avut chiar și o nominalizare pentru cel mai bun film, pentru Mary Poppins (1964), dar a pierdut în fața peliculei My fair lady. Chiar și așa, Mary Poppins a obținut cinci premii Oscar. Disney a mai primit și patru Oscaruri onorifice: pentru crearea lui Mickey Mouse, pentru Albă ca Zăpada, pentru Fantasia și pentru contribuțiile sale la designul de sunet.

În câțiva ani de la deschiderea Disneyland, Walt a început să lucreze la planurile pentru un nou parc de distracții și pentru un prototip experimental al unei comunități futuriste în Florida. Era încă în construcție, atunci când, în noiembrie 1966, Disney a fost diagnosticat cu cancer pulmonar. El a murit luna următoare, la vârsta de 65 de ani. La scurt timp după moartea sa, în presă au apărut zvonuri potrivit cărora producătorul ar fi cerut să fie supus unui proces de criogenizare: trupul să-i fie înghețat  și păstrat pentru știință în caz că, în viitor, savanții îl vor putea readuce la viață. Aceasta era însă ultima poveste din viața lui Disney: el a fost de fapt incinerat, iar rămășițele sale au fost depuse într-un cimitir californian.

Walt Disney și-a urmărit visul reușind prin perseverență și inovație să ajungă o legendă a Walt-Disneyîntreprinzătorilor. A început cu nimic și nu s-a dat bătut când a întâmpinat probleme grave iar atunci când a pierdut tot, a luat-o de la capăt ajungând să construiască de la zero o nouă formă de divertisment atât de apreciată în zilele noastre.

Disney este o legendă, acest lucru nu poate fi negat, deși a fost și contestat la vremea lui. Pelicula “Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” constituie o capodoperă a genului. Lansat în 1937, în plină recesiune, filmul a avut încasări de aproape jumătate de milion de dolari, ceea ce este fantastic, ținând cont de situația economică din acel moment.
Walt Disney Pictures StudiosPersonajele lui Walt Disney ne întâmpină și astăzi, în celebrul parc de distracții Disneyland, ai cărui “frați”Disneyworld, din Florida, și Eurodisney, din Paris, se bucură de același succes precum originalul. Indiferent de vârsta pe care o avem, nu ar trebui să ratăm ocazia de a ne aduce aminte de copilărie, vizitând aceste mici universuri în sine, unde basmele prind viața, iar prinții, prințesele și piticii ne întâmpină la fiecare pas…

Surse:
historia.ro
despreinvestitii.ro
autori.citatepedia.ro
youtube.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × three =

74 − 65 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie