Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Trebuie să le vezi: locuri din “poveşti” care există

Planeta noastră este plină de surprize, privelişti care îţi taie răsuflarea şi pe care le poţi găsi de la un capăt la altul al lumii. Mai jos am ales doar câteva locuri din lumea asta, pe care fiecare ar trebui să le vedem! Măcar virtual, dacă nu ne permitem financiar. Fie că sunt frumuseţi naturale sau realizate de mâna omului, ele sunt obiective de vizitat unice în lume:

1. Satul lui Popeye Marinarul Malta
Satul lui Popeye Marinarul mai este cunoscut şi sub numele de Sweethaven. Este în Malta şi este de fapt un fost sat pescăresc, cu locuinţe construite din lemn, la marginea golfului Anchor în sudul insulei. Povestea începe cu un faimos marinar care a locuit aici în trecut, cunoscut pentru forţa sa excepţională. Satul număra 19 căsuţe de lemn pictate în culori vii, a fost decor pentru filmul Popeye din 1980, cu Robin Williams în rol principal. Construcţia satului a început în 1979 şi a durat 7 luni. Deoarece nu erau păduri pe insulă, lemnul a trebuit să fie transportat din Olanda, iar ţigla de acoperiş a fost importată din Canada. După filmări, satul a fost transformat într-un muzeu în aer liber, un parc de amuzament.

Popeye_Village_2008-13 popeye-6 Popeye satul Popeye 2. Green Dragon Pub Noua Zeelandă
Decizia filmarii seriei “Stăpânul Inelelor” în Noua Zeelandă le-a picat localnicilor la ţanc. De la primul film şi-au dat seama că pot obţine câştiguri însemnate din turismul cultural, adică pe seama fanilor seriei. Recent, un neozeelandez a deschis primul bar pentru hobbiţi, folosind vechile decoruri.
Green Dragon Pub este un local jos din Hobbiton, lângă Matamata, realizat din lemn, cu uşi rotunde şi arcade şi multă bere, băutura preferată a hobiţilor din cartea lui J.R.R. Tolkien. Deşi, nu lipsesc nici cidrul şi băuturile cu ghimbir.

green pub 4 green pub 2 green pub 3pub3. Fortul de la Bourtange Groningen Olanda
In anul 1593 olandezii care se asezasera in actuala “provincie” Groningen simteau nevoia unui fort de aparare. Astfel, a fost construit actualul fort de la Bourtange. Constructia si-a pastrat statutul pana in 1851, cand a fost convertit in sat.

fort-bourtange 4 fort-bourtange 1

Bourtange Olanda fort-bourtange-34. Riomaggiore Italia
Riomaggiore este un fost sat pescăresc din provincia La Spezia din Nordul Italiei.  Satul este primul dintr-un complex de 5 numite Cinque Terre.

riomaggiore 4 riomaggiore 1 riomaggiore 2 riomaggiore 35. Provincia Sichuan China
Provincia Sichuan mai este cunoscută si “pământul celor 4 râuri”. Este una dintre cele mai frumoase regiuni din China, aici fiind şi locul unde se găsesc faimoasele căzi de calcare, întâlnite de asemenea şi în Turcia.

Sichuan 4 Sichuan 1 Sichuan 2 Sichuan 36. Sat pescăresc în Africa

sat-pescaresc-africa 4 sat-pescaresc-africa 1 sat-pescaresc-africa 2 sat-pescaresc-africa 37. Gásadalur, Insulele Feroe
Satul Gasadalur localizat în Insulele Feroe este probabil una dintre cele mai bune locaţii pentru fotografii din această ţară, datorită peisajelor umitoare, create de intersecţia oceanului cu munţii.

Gásadalur 2 gasadalur 1 gasadalur 3 gasadalur 48. Sat în Iran
Există oameni care, încă, mai trăiesc în peşteri, în nord-vestul Iranului, în satul Kandovan, la baza muntelui Sahand. Cu siguranţă nu sunt singurii cave-people de pe pămaât. Am aruncat un ochi pe fotografii şi m-am întrebat din ce, oare, trăiesc oamenii aştia. De jur-împrejurul lor, numai stâncă. Kandovan, un sat vechi de peste 700 de ani.

sat iran 4 sat iran 1 sat iran 2 sat iran 39. Mali, la marginea râului Niger
Cea mai mare parte din această țară africană este compusă din câmpie joasă, ruptă în anumite locuri de coline stâncoase. Pe teritoriul ei se întinde deşertul Sahara și zona Sahelului. Relieful cel mai important sunt munții Hombori – care depășesc 1000 metri înălțime – la sud-est, și munții Bambouk, Manding, la sud-vest. Partea de nord a țării face parte din regiunea Sahara. Bazinele hidrografice cele mai importante sunt cele ale fluviului Senegal și fluviului Niger.

Mali 4 Mali 1 Mali 2 Mali 310. Tunelul Iubirii Ukraina
Tunelul Iubirii este localizat în apropierea oraşului Kleven şi este o linie de tren privată, doar pentru cărat lemne la o fabrică locală. Este de fapt un tunel de tren, de 3 kilometri, format de crengile copacilor. Este principala atracție în zonă și, de asemenea, una dintre cele mai romantice locuri din lume.

tunel 4 tunel 1 tunel 2 tunel 311. Pădurea Strâmbă Polonia
Modul în care au luat naştere aceşti arbori este necunoscut până în ziua de astăzi. Se ştie doar că cei 400 de copaci au fost plantaţi în jurul anului 1930. Cu trunchiurile lor îndoite către nord, aceşti copaci creează o imagine ruptă parcă din basme. Bizara grupare se află în mijlocul unei păduri formată din copaci normali din nord-vestul Poloniei.

stramba 4 stramba 1 stramba 2 stramba 3

12. Poarta Iadului Turkmenistan (Darvaza)
Deşi pare o scenă dintr-un film science-fiction, este o imagine reală, din deşertul Karakum, în Turkmenistan. Uriaşa groapă arde încontinuu de 40 de ani, motiv pentru care a fost botezată “Poarta Iadului”. În 1971, geologii sovietici au săpat în acest loc când au dat peste o pungă de gaze naturale. Pereţii s-au prăbuşit, iar de atunci a devenit unul dintre cele mai vizitate locuri din Turcmenistan.

poarta iad 4 poarta iad 1 poarta iad 2 poarta iad 313. Lacul Hillier Australia
Lacul Hillier este considerat una dintre minunile Australiei. Apa acestuia este colorată în roz, iar până în acest moment, oamenii de ştiinţă nu au reuşit să stabilească de ce. Interesant este că apa îşi păstrează culoarea chiar şi atunci când este îmbuteliată sau mutată în recipiente.

Lacul Hillier 4 Lacul Hillier 1 Lacul Hillier 2 Lacul Hillier 3

14. Cappadocia Turcia
Cappadocia este o regiune muntoasă, de origini vulcanice, care se întinde pe o suprafaţă de aproximatv 800 de kilometri pătraţi. Întreaga zonă este presărată cu oraşe subterane, formaţiuni ciudate, biserici săpate în lava pietrificată şi ministaţiuni turistice capabile să satisfacă standardele unui turism bine făcut.

Cappadocia 4 Cappadocia 1 Cappadocia 2 Cappadocia 315. Laguna Albastra Islanda
Laguna Albastră din Islanda este cea mai importantă atracţie turistică locală, fiind opţiunea de vacanţă atât pentru cei care optează pentru tratamente în apa geotermală a lagunei, cât şi pentru cei care îşi doresc o vacanţă liniştită şi relaxantă.

laguna albastra 4 laguna albastra 1 laguna albastra 2 laguna albastra 316. Parcul Naţional Yellowstone S.U.A.
Parcul Naţional Yellowstone este unul dintre simbolurile americane şi este locul în care se adună curioşii pentru a vedea cele mai impresionante gheizere, in special Gheizerul Old Faithful, dar şi alte minuni ale naturii, fie că este vorba de fauna sau de flora locală.

Yellowstone 4 Yellowstone 1 Yellowstone 2 Yellowstone 317. Pamukkale Turcia
Terasele naturale de la Pamukkale trebuie incluse pe lista de obiective turistice la o vizită în Turcia. Combinaţia dintre izvoarele cu apă caldă, terasele etajate şi ochiurile de apă transformă acest loc într-un decor fascinant pentru vizitatori, în care aceştia se pot plimba, dar se pot şi bucura de o baie caldă.

Pamukkale 4 Pamukkale 1 Pamukkale 2 Pamukkale 3

18. Santorini Grecia
Imaginile din Santorini sunt unele dintre cele mai reprezentative pentru Grecia şi pentru regiunea înaltă de coastă. Căsuţele colorate şi dispuse etajat de-a lungul unui ţărm extrem de abrupt sunt simbolice şi, mai ales, ideale pentru petrecerea vacanţei de vară.

santorini 4 santorini 1 santorini 2 santorini 319. Castelul Neuschhwanstein Germania
Castelul Neuschhwanstein este unul dintre simbolurile Bavariei  a cărui contrucţie a început în anul 1869. Ceea ce este impresionant la acesta este faptul că tronează la o înălţime impresionantă şi ocupă o suprafaţă incredibilă, dar stâncoasă. Masivitatea castelului este iconică, iar vizitatorii se pot bucura de imagini incredibile atât din exterior, cât şi din interiorul construcţiei.

Neuschhwanstein 4 Neuschhwanstein 1 Neuschhwanstein 2 Neuschhwanstein 3

20. Peşterile de marmură Chile
Peşterile de marmură sunt localizate la graniţa dintre Chile şi Argentina. Frumuseţea lor este dată de imaginea pereţilor curbaţi din marmură, alături de apa cristalină a Lacului General Carrera şi de razele soarelui, care pătrund pe alocuri creând jocuri de lumina şi culoare impresionante.

 

pesteri marmura 4 pesteri marmura 1 pesteri marmura 2 pesteri marmura 3

21. Satul Giethorn Olanda
Giethoorn este un sat din Olanda, localizat în provincia Overijssel, care a fost supranumit Veneţia Nordului sau Veneţia Olandei. În anul 1958, micuţa comunitate a devenit faimoasă după ce aici s-a filmat Fanfare. De atunci, turiştii au invadat zona pentru a vedea satul olandez în care transportul se face pe canale cu barca, printre căsuţe pitoreşti deosebit de frumoase.giethoorn 4 giethoorn 1 giethoorn 2 giethoorn 3

22. Peştera de Cristal Islanda
Peştera de cristal este doar una dintre minunile naturii pe care le poţi vedea în Islanda, dar este cu siguarnţă una dintre cele mai remarcabile. Peştera îngheţată s-a format de-a lungul a secole, iar greutatea acesteia a împins în timp oxigenul spre exterior, pentru ca rămăşiţele de pe tavanul peşterii să capate unele dintre cele mai interesante străluciri de cristal.

cristal islanda 4 cristal islanda 1 cristal islanda 2 cristal islanda 323. Terasele de orez Longji China
Cu toate că mulţi nu ar lua în considerare nişte terase de orez ca obiective turistice, cele de la Longji, China merită cu adevărat o vizită. Acestea sunt dispuse pe întreaga suprafaţă a unui versant, iar etajarea lor face ca peisajul să fie incredibil pe toată durata anului. Însă perioada recomandată pentru vizitare este luna iunie, când terasele sunt inundate de ochiuri de apă, creând peisaje desprinse din poveşti.

longji 4 longji 1 longji 2 longji 324. Hang Son Doong, Vietnam
“Peştera Râului de Munte”, după cum se traduce, se află în Phong Nha-Ka Bàng National Park, la graniţa cu Laos, şi este cea mai mare peşteră cunoscută până în prezent.

doong-cave 4 doong-cave 1 doong-cave 2 doong-cave 325. Banff Town – Luminile Nordului – Banff National Park – Alberta, Canada
Cel mai vechi parc naţional al Canadei are 6.641 km pătraţi, e plin de peisaje speciale, iar aici se văd cel mai bine Luminile Nordului.

banff 4 banff 1 banff 2 banff 326. Cathedral Cove, Noua Zeelandă
Te Whanganui-A-Hei (Cathedral Cove) Marine Reserve se află în Peninsula Coromandel şi se întinde pe 840 de hectare.

CathedralCove 4 CathedralCove 1 CathedralCove 2 CathedralCove 327. Tanah Lot – Bali, Indonesia
Tanah Lot e o formaţiune stâncoasă, care a devenit loc de pelegrinaj, pentru că aici se află un renumit templu, Pura Tanah Lot. Priveliştea exotică a transformat-o într-unul dintre cele mai populare destinaţii turistice de pe planetă.

tanah-lot-bali 4 tanah-lot-bali 1 tanah-lot-bali 2 tanah-lot-bali 328. Puerto Vallarta – Jalisco, Mexic
Puerto Vallarta este o staţiune balneară din Mexic, situată la Oceanul Pacific, şi are o populaţie de 255.725 de persoane.

puerto vallarta 4 puerto vallarta 1 puerto vallarta 2 puerto vallarta 329. Ice Canyon, Greenland
Imaginează-ţi 1.710.000 de kilometri pătraţi acoperiţi de gheaţă, ceea ce înseamnă cam 80% din suprafaţa Greenland. Este al doilea gheţar ca mărime din lume, după calota Antarcticii şi are o înălţime de 2.135 de metri.

ice canyon 4 ice canyon 1 ice canyon 2 ice canyon 330. Raja Ampat Noua Guinee
Raja Ampat este o insulă fermecătoare amplasată în porţiunea de nord-vest a insulei Noua Guinee. Este un adevărat paradis desprins parcă din Avatar, cu mici insuliţe pretutindeni, plaje curate şi o apă de cristal. Frumuseţea se continuă şi sub apă.

raja ampat 4 raja ampat 1 raja ampat 2 raja ampat 3 Au fost doar câteva din cele mai frumoase locuri din lume. Există locuri unice în faţa cărora nimeni nu poate nega că nu a fost fascinat, relaxat, încântat, impresionat. Oriunde ne-am afla, putem găsi un colţişor care merită să fie numit – unul din cele mai frumoase locuri din lume.
Vom reveni şi cu alte imagini şi câteva detalii legate de alte fascinante locuri din lume dar şi din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

87 + = 94

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie