Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Un nou cutremur în această dimineață

Un nou cutremur de 3,8 pe Richter s-a produs miercuri dimineață în zona Vrancea, județul Buzău. Seismul s-a produs la ora 2 şi 24 de minute, la o adâncime de 131 de kilometri, potrivit Institutului Naţional de Fizică a Pământului.
CUTREMUR
Este al cincilea cutremur produs în Vrancea, în doar 2 zile. Ieri, la prânz, seismografele au înregistrat o mişcare a pământului de 3,3 pe richter la ora 13, înainte de acesta fiind alte trei cutremure cu magnitudine de între 2,5 şi 3,1. Cel mai puternic seism de anul acesta a fost de 5 pe scara Righter şi s-a înregistrat în  29 martie, tot în zona seismică Vrancea.

cutremur

Luna aceasta, în România s-au produs opt cutremure în zona seismică Vrancea, cu magnitudini cuprinse între 2,5 și 3,8 grade pe scara Richter.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + = 25

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie