Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Un nou succes pentru oltenițeanul nostru: Cristi Stancu câștigă 6 medalii la Europenele din Spania

Duminică, 8 octombrie, s-a încheiat Campionatul European al polițiștilor și pompierilor desfășurat la Alicante, în Spania. Cristi Stancu este învingătorul.

Despre el știm că a lucrat în MAI iar acum este pensionar și un exemplu de urmat pentru mulți dintre cei de vârsta și din breasla lui. Campionul oltenițean ne arată cu fiecare victorie obținută că vârsta este doar un număr, apoi că este o bucurie să poți face din timpul tău liber pasiuni, activități și ceva prețios, pe care, iată, să le și valorifici excepțional. Stancu este cel care reprezintă cu succes orașul și țara în competițiile naționale și internaționale pe propriile cheltuieli. Rezultatele ambițiosului sportiv ne uimesc de fiecare dată, cu fiecare campionat la care participă.

Sportivul a revenit acasă cu 6 medalii, reușind astfel să adauge un admirabil rezultat în palmaresul său, poate cel mai bun dintre toate. Atletul a obținut la Europenele din Spania o medalie de bronz la 1500 m, o medalie de argint la ștafetă 4 x 400 m și patru medalii de aur astfel: una la proba de 5000 de metri, o medalie de aur la cros 8 km individual, o altă medalie de aur cu echipa la masculin 50+ și aur la cros pe echipa mixtă.

”A fost o competiție extraordinară cu o concurență ridicată. M-am simțit foarte bine. Fiecare astfel de călătorie, de concurs, astfel de întâlniri sportive internaționale oferă clipe de neuitat. Și fiecare competiție este unică în felul ei, atractivă. Pentru anul viitor mă pregătesc asiduu. În luna mai România va fi țară gazdă a jocurilor mondiale IPA (İnternațional Police Associațion=Asociația Internațională a Polițiștilor) care se vor organiza la Cheile Grădiștei.” declară pentru oltenitainfo Cristi Stancu.

La Campionatul European de la Alicante a mai participat un oltenițean, la categoria 18-29 ani. Polițistul Ștefan Culea are 20 de ani și este la fel de îndrăgostit de sportul cel mai complex și mai popular din lume: atletismul.

Tânărul polițist a obținut în Spania o medalie de bronz la 1500 m, o medalie de aur la cros individual și o medalie de aur la proba de 5000 m.

Cristi Stancu este triplu campion balcanic de sală în Slovenia și vicecampion la semimaraton european în Italia cu 21 km, iar la sală 1500 m, 3000 m și ștafetă 4×200 m.

Cristi Stancu a obținut în luna septembrie a anului trecut o medalie de argint la cea de-a cincea ediţie a semimaratonului european Free Spirit Run Giurgiu – Ruse, organizat de oraşele înfrăţite Giurgiu şi Ruse prin Cluburile Sportive Dunărea 2020 Giurgiu şi Dunav Ruse.

Cristi Stancu este triplu campion balcanic de sală în Slovenia și vicecampion la semimaraton european în Italia cu 21 km, iar la sală 1500 m, 3000 m și ștafetă 4×200 m. Are un titlu mondial la categoria 50+ ani, obținut în luna iulie 2022, a câștigat medalia de bronz la Campionatul European de la Madeira, categoria 50+. Atletul câștigă cu echipa României medalia de bronz la Torun în Polonia, unde România a fost reprezentată de un lot de 57 de atleți la Campionatele Mondiale Indoor-Masters.

La Campionatele Mondiale Masters în aer liber la atletism din Finlanda el a obținut titlul mondial la categoria 50+ani. Sportivul campion participă la acțiunile Federației Române de Atletism. Oltenițeanul a participat și la campionatele mondiale de la Muntenegru.

La Campionatul din Spania de anul acesta au participat sportivi din 30 de țări.

Cristi este legitimat la Locomotiva București: ”Am ales Locomotiva pentru că am un amic acolo. Pentru antrenament merg în funcție de posibilități. Îmi plătesc singur intrările pe stadion, suport singur cheltuielile cu deplasările la campionate.” ne spune Cristi.

El a participat în trecut la diferite triatloane, căci atletismul este pentru Cristi Stancu o adevărată pasiune sportivă.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie