Glumele despre întâmplările la români pot fi ca bancurile: de la amuzante până la jenante. O întâmplare a fost descrisă la Europafm în emisiunea Deșteptarea.

Un tren care urma să plece spre Buzău a fost anunțat pentru linia 5, dar a fost tras la linia 8. Pasagerilor nu li s-a comunicat ultima modificare. Trenul a plecat la ora stabilită, în timp ce oamenii care au cumpărat bilet au rămas pe peronul indicat de tabelele de afişaj. Călătorii au aflat de greșeală când au cerut explicaţii la biroul de informaţii.
Pasagerii au fost despăgubiți cu bilete gratuite la următoarele curse spre Buzău.

Potrivit altor informații media, aceasta nu a fost singura eroare. Trenul cu destinaţia Sibiu a fost anunţat pentru linia 14, dar a fost tras la linia 10. În acest caz, pasagerii au fost informaţi la timp de greşeală.

CFR a transmis că a fost vorba despre o „eroare de comunicare” care ar avea legătură cu o angajată nouă a Companiei naționale de transport feroviar.
O vânzătoarele de la casa de bilete, întrebată de câțiva jurnaliști care relatau cazul din Gara de Nord, a recunoscut că a fost vorba despre o greșeală, dar a precizat că toți călătorii care au ratat cursa și pot să ia următorul tren către destinație, în mod gratuit. Întrebată dacă ea este cea vinovată pentru situația de față, aceasta a negat categoric.