Unde a ajuns Oltenița? Ce facem cu mizeria și sărăcia din oraș?
Oltenița a devenit un fel de ”neverland” sau ”no man’s land”. Locuitorii săi trăiesc într-o aproape perfectă simbioză cu străzile din ce în ce mai murdare, trotuare pătate și pline de cratere de-ți rupi tocurile și glezna în ele, cu un mediu tolerant la îmbâcsire. Unora chiar nu le pasă de ce îi înconjoară, alții nu găsesc că este importantă curățenia din cartierul sau de la marginea casei lor. Cei cărora le pasă, nu fac suficient, neînțelegând de fapt rolul celor care sunt plătiți pentru serviciile pe care ar trebui să le ducă la bun sfârșit sau rolul celor care ar trebui să vegheze asupra ordinii și liniștii publice.
După vandalizarea băncilor din parcuri sau a unei părți de pod din Parcul Argeș, s-a trecut la incendierea zonelor unde sunt instalate tomberoanele.
Actele de vandalism sunt pedepsite conform legii, asta în situaţia în care făptaşul este prins. Dar pe cine să prinzi la Oltenița? Pe lângă vandalizarea şi incendierea containerelor, se fură și peturile, căutătorii, de regulă romi spoitori, lăsând în urmă mizerie și gunoaie răscolite.
Persoane dubioase, piromani ori răufăcători incendiază locurile de lângă igluurile cu deșeuri. Multe dintre aceste tomberoane se găsesc în vecinătatea blocurilor sau caselor, au arbori în jur, existând astfel pericolul răspândirii incendiilor necontrolate.
Cât despre amărâții fără casă ce-și găsesc loc pe unde apucă sau pe lângă aceleași tomberoane de gunoi, nu mai avem ce comenta. Pentru aceștia, s-a tras linie…
Ce face în schimb poliția locală și ce griji are? Există un dispecerat pentru sesizări de urgență la Primăria Oltenița? La ce numere de telefon pot fi găsiți polițiștii locali, atunci când oltenițenii constată situații extreme, pe care vor să le transmită și care ar trebui să fie de competența foștilor gardieni publici? Câți angajați are acest birou până în prezent, ce atribuții au și ce salarii primesc de la buget?