Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Uniunea Națională a Barourilor din România a stabilit data de organizare a examenului în 2020

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a stabilit recent data examenului de primire în profesie. Acesta va avea loc pe 20 septembrie 2020.

Hotărârea Consiliului UNBR nr. 981/2019 privind programul de activități al organelor colective de conducere a profesiei de avocat organizate la nivel național în anul 2020 plasează examenul de primire în profesia de avocat pe data de 20 septembrie 2020, iar examenul de absolvire pentru avocații stagiari este plasat pe 9 noiembrie 2020, scrie avocatnet.ro.

Anul acesta, examenul de admitere în profesie s-a desfășurat pe 30 august, cu o structură modificată a grilelor de examen din cele cinci materii: organizarea şi exercitarea profesiei de avocat; drept civil; drept procesual civil; drept penal; drept procesual penal. Pentru promovare, candiații trebuie să răspundă corect la cel puțin 10 grile, la fiecare disciplină, și la cel puțin 70 de grile, în total.

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corect “cel mai celebru”? Unele structuri lingvistice sunt atât …
Corespondenta la redactie