Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Uniunea Națională a Barourilor din România a stabilit data de organizare a examenului în 2020

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a stabilit recent data examenului de primire în profesie. Acesta va avea loc pe 20 septembrie 2020.

Hotărârea Consiliului UNBR nr. 981/2019 privind programul de activități al organelor colective de conducere a profesiei de avocat organizate la nivel național în anul 2020 plasează examenul de primire în profesia de avocat pe data de 20 septembrie 2020, iar examenul de absolvire pentru avocații stagiari este plasat pe 9 noiembrie 2020, scrie avocatnet.ro.

Anul acesta, examenul de admitere în profesie s-a desfășurat pe 30 august, cu o structură modificată a grilelor de examen din cele cinci materii: organizarea şi exercitarea profesiei de avocat; drept civil; drept procesual civil; drept penal; drept procesual penal. Pentru promovare, candiații trebuie să răspundă corect la cel puțin 10 grile, la fiecare disciplină, și la cel puțin 70 de grile, în total.

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

2 octombrie 2019

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

Laura Suzeanu Primarul Petrică Țone este în continuare generos cu echipa de fotbal din spatele Asociației Club Sportiv Municipal Oltenița. Este generos, dar pe banii oltenițenilor, în timp ce profesorii care se mai încumetă să organizeze activități școlare, caută surse externe pentru premii și diplome. Deși jucătorii provin din alte zone, altele decât Oltenița, din bugetul local vor pleca din nou 150.

Corespondenta la redactie