Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Urania: previziunile astrologice ale săptămânii 28 ianuarie-3 februarie 2019

BERBEC

Săptămâna 28 ianuarie-3 februarie 2019 stă sub semnul ușilor larg deschise către un drum personal spre care tindeți de multă vreme și căruia i-ați dedicat ani de efort și pregătire. Este un moment al confirmării profesionale, dar și al încercării personale, al rezistenței, atenției, răbdării și exercitării corecte a autorității. Puteți avea parte de surprize venite din partea apropiaților. Între 27 ianuarie, după ora 9:31, și 29 ianuarie după-amiaza, unele persoane pot intra la bănuieli văzând că un proiect de viață care ar fi trebuit să le aducă un beneficiu întârzie să se materializeze, iar ei au impresia că sunt trădați ori că, pe parcursul demersurilor necesare, s-a interferat cineva care le pune piedici ori care lucrează incorect; moment al suspiciunii, uneori justificate. Între 29 ianuarie, după ora 16:33, și începutul zilei de 1 februarie, speranțe, proiecte ori uși larg deschise către un drum personal spre care Berbecii tind și căruia i-au dedicat ani de efort și pregătire. Moment al confirmării profesionale. Posibile realizări într-o chestiune importantă de viață în care străinătatea, prin oameni și instituții, le va permite o dezvoltare, o schimbare, o afirmare, o împlinire. Din 1 februarie, după ora 2:47, unii nativii care au funcție, rang ori o demnitate publică ar putea să se găsească în fața presiunilor mediatice sau a obstacolelor politice, de imagine ori de autoritate. Moment al încercării personale, dar și al rezistenței, atenției, răbdării și exercitării corecte a autorității. Se menține disponibilitatea astrală spre surprize venite din partea apropiaților. Schimburile de impresii și informații le-ar putea dezvălui celor născuți în zodia Berbecului laturile insolite ale unor cunoscuți. Împrejurări ciudate, care ies din tiparul vieții obișnuite, în care ei s-ar putea afla și care joacă un rol în actuala lor etapă de viață. Se va menține activă, întreaga săptămână, tendința spre autoritarism, decizii rapide, implicări active, spirit tranșant. Berbecii vor fi plini de energie, încredere, determinare și în stare de o mobilizare interioară rapidă.

TAUR

Săptămâna aceasta, relațiile cu cei cu care sunteți într-un conflict declarat (dușmănie, rivalitate, proces, anchetă, etc.) nu dau semne să se îmbunătățească, dimpotrivă. Este o perioadă în care vă veți manifesta clar dorința de a vă consolida un proiect de viață, de a vă asuma greul unei perioade de învățare, de acumulare a cunoștințelor, de ridicare a nivelului de performanță profesională prin efort personal. Între 27 ianuarie, după ora 9:31, și 29 ianuarie după-amiaza, tensiuni conjugale, nemulțumiri în planul colaborării: unele persoane îl pot șicana sau obstrucționa pe câte un nativ. Nu va fi un moment favorabil dialogurilor necesare pentru a se pune bazele unei cooperări, pentru negocierea sau susținerea unor clauze dintr-un contract ce reprezintă interesul nativului. Moment șubred în planul relațiilor cu cei cu care Taurul se află deja într-un conflict declarat (dușmănie, rivalitate, proces, anchetă, etc.). Între 29 ianuarie, după ora 16:33, și începutul zilei de 1 februarie, posibil beneficiu material ce se poate concretiza în varii forme (dar, cadou, atenție, favor, gest de cumsecădenie financiară, finanțare, sponsorizare, înlesniri, etc.). Posibilă evoluție favorabilă în cazul dezbaterilor succesorale sau a partajelor. Uriașă protecție a nativilor în eventualitatea unor pericole pentru corpul fizic (boli, accidente). Din 1 februarie, după ora 2:47, perioadă în care se va manifesta destul de clar dorința Taurilor de a-și consolida un proiect de viață, de a-și asuma greul unei perioade de învățare, de acumulare a cunoștințelor, de ridicare a nivelului de performanță profesională prin efort personal, dar și prin integrarea în unități de profil care să le asigure susținerea de care au nevoie (competență, exigență, îndrumare și orientare, verificare și control). Asta nu exclude situația cu care se vor confrunta, poate, alte persoane născute în acest semn zodiacal, care vor constata că în calea lor se ridică tot felul de piedici, că rezultatele scontate de ei întârzie să apară, că mai au multe etape (mai ales administrative) de parcurs ori că, mai mult în acest stadiu, puterile lor sunt limitate.

GEMENI

Săptămâna 28 ianuarie-3 februarie 2019 este marcată de nemulțumiri provocate de relațiile de antipatie, revanșă sau competiție desfășurată cu metode incorecte la locul de muncă. Nici cu sănătatea nu veți sta prea bine. Sunteți predispuși la infecție, răceală, gripă, sinuzită, infecție urinară, renală, genitală. Disfuncțiile endocrine pot fi accentuate de frig și de regimul restrâns al luminii diurne. Între 27 ianuarie, după ora 9:31, și 29 ianuarie după-amiaza, nemulțumiri provocate de relațiile de antipatie, revanșă sau competiție desfășurată cu metode incorecte la locul de muncă. Stări organice proaste provocate de o infecție, răceală, gripă, sinuzită, infecție urinară, renală, genitală; disfuncții endocrine accentuate de frig și de regimul restrâns al luminii diurne. Între 29 ianuarie, după ora 16:33, și începutul zilei de 1 februarie, răstimp bun pentru acorduri sau documente oficiale, oferte și propuneri interesante în plan relațional, personal sau în planul cooperării ori al afacerilor. Relații bune cu una sau mai multe persoane care au o legătură cu străinătatea și care pot reprezenta o punte necesară de legătură pentru Gemeni din punct de vedere legal, juridic, administrativ. Context favorabil litigiilor desfășurate atât în etape preliminare (cercetare, anchetă, culegere a probelor), cât și în plan procesual, indiferent de nivelul instanței la care se judecă o cauză. Din 1 februarie, după ora 2:47, sentimentul că tot ceea ce întreprinde sau intenționează un Geamăn în planul beneficiilor materiale se lovește de un zid de ostilitate sau de un blocaj instituțional. Nativii nu vor găsi disponibilitate spre dialog și înțelegere la persoanele de care depinde un câștig material vizat, mai ales dacă este vorba de moșteniri sau partaje.

RAC

Săptămâna 28 ianuarie-3 februarie 2019 va fi încărcată din punct de vedere sufletesc cu amărăciuni, doruri, regrete. Veți fi hipersensibile, hiperreactive, lacrimogene și veți avea tendința de a exagera semnificația oricărui fapt de viață modest, banal sau trecător. În ceea ce privește sectorul relațional, relații conjugale vor fi distante, rezervate, lăsând să se întrevadă o nemulțumire nerostită. Între 27 ianuarie, după ora 9:31, și 29 ianuarie după-amiaza, etapă încărcată din punct de vedere sufletesc cu amărăciuni, doruri, regrete. Femeile vor fi hipersensibile, hiperreactive, lacrimogene și vor avea tendința de a exagera semnificația oricărui fapt de viață modest, banal sau trecător ca și cum ar fi un „capăt de țară’. Doar persoanele angrenate în activități creative și interpretative pot avea un avantaj de pe urma acestui tranzit. Între 29 ianuarie, după ora 16:33, și începutul zilei de 1 februarie, moment bun pentru toate tipurile de relații la locul de muncă cu șefii, colegii, subalternii, patronii. Unii Raci pot avea câștig de cauză într-un demers revendicativ salarial ori de statut profesional, mai ales dacă acest demers urmărește dovedirea nevinovăției lor, a unui abuz comis asupra lor, aplicarea incorectă a prevederilor legale; în acest caz va fi vorba de o reabilitare (repunere în funcție), de o victorie morală, care poate fi asociată și cu un câștig material (repunere în drepturi, despăgubire, restituire a sumei revendicate). Uneori, poate fi vorba de drepturi bănești suplimentare (indemnizații, acorduri, compensări) ce decurg din activitatea depusă (pensie, ajutor de boală, de handicap, de naștere, de accident, de studii). Persoanele suferinde se vor întrema fizic, vor înregistra remisia unei boli sau își vor recăpăta cheful de viață. Din 1 februarie, după ora 2:47, relații conjugale distante, rezervate care lasă să se întrevadă o nemulțumire nerostită. Imposibilitate de a se ajunge la un acord în întâlnirile cu scopul de a remedia sau de a pune la punct o colaborare: ambele părți se vor menține ferm pe poziții.

LEU

Săptămâna aceasta este marcată de îngrijorări provocate de situația în care se află o rudă apropiată. Ceva mai bine stau lucrurile în plan afectiv. Contextul astral favorizează legăturile sentimentale care evoluează frumos. Puteți avea parte de întâlniri plăcute care să vă motiveze să vă implicați în relații serioase. La locul de muncă, vă puteți confrunta cu relații încordate și cu un volum mai mare de muncă. Între 27 ianuarie, după ora 9:31, și 29 ianuarie după-amiaza, îngrijorări provocate de situația în care se află o rudă (un părinte), impact personal al evenimentelor prin care trec membrii de familie, îngrijorări domestice, necazuri locative. Între 29 ianuarie, după ora 16:33, și începutul zilei de 1 februarie, moment favorabil care continuă și dezvoltă ceea ce s-a instaurat, cu aproximativ două-trei săptămâni în urmă, prin conjugarea efectelor pozitive ale celor doi Benefici. Satisfacții în plan afectiv (legături sentimentale care evoluează frumos sau care introduc o notă de protecție și noroc). Persoanele născute în acest semn zodiacal, care desfășoară activități sportive, pot înregistra succese, victorii sau pot face pași semnificativi pe calea afirmării. Întâlniri plăcute care îi motivează pe Lei în implicarea în relații afective serioase, responsabile. Cei născuți în Leu pot să conceapă sau să dea naștere unui copil. Numeroase condiții astrale favorabile pentru a dezvolta un proiect, pentru a construi un edificiu vocațional, pentru a se pune în aplicare talente, calități artistice și valori personale ce le vor permite nativilor să se afirme atât în plan personal, cât și profesional. Din 1 februarie, după ora 2:47, răstimp dificil la locul de muncă atât din perspectiva relațiilor încordate la locul de muncă, cât și din cauza, poate, a unui volum de muncă mai mare decât în alte dăți, care îi obligă pe nativi să facă un efort fizic sau intelectual constant, sporit și intens: atenție, răbdare, concentrare, competență, performanță. Ecou al modului de muncă și viață asupra sănătății lor de fiecare zi, dar și posibile afecțiuni cronice ori de sezon acutizate de frig, stres, efort fizic.

FECIOARĂ

În săptămâna 28 ianuarie-3 februarie 2019 veți fi mai sensibili la critici, chiar dacă justificate, la care veți reacționa vehement. La urechile voastre pot ajunge informații care să vă pună pe gânduri. În planul relației de cuplu, aveți tendința să fiți rezervați față de persoanele cu care aveți o legătură afectivă. Veți analiza și vă veți limita efuziunile lirice. Alți nativi pot resimți singurătatea sau izolarea ca o povară de care nu pot să scape. Între 27 ianuarie, după ora 9:31, și 29 ianuarie după-amiaza, nu toate întâlnirile și dialogurile le vor face plăcere celor născuți în Fecioară. În acest răstimp, ei vor fi mai sensibili la afirmații formulate critic, chiar dacă justificate, pe care le primesc destul de prost, reacționând, la rândul lor, vehement. Informații care au darul să-i pună pe gânduri. Atenție la piață sau în magazine: Fecioarele pot fi furate sau păcălite. Nu faceți cumpărături importante în acest răstimp. Între 29 ianuarie, după ora 16:33, și începutul zilei de 1 februarie, efort de a introduce o notă de ordine, metodă sau normalitate în relațiile de familie. Posibile demersuri legate de vânzarea-cumpărarea unui teren, a unei case, a unor utilaje ori inițiative menite să le aducă un profit (închiriere), consfințite prin acte oficiale. Din 1 februarie, după ora 2:47, etapă mai puțin mulțumitoare din punct de vedere afectiv. Unii nativi pot să fie rezervați față de persoanele cu care au o legătură afectivă. În general, ei vor observa, vor analiza și își vor limita efuziunile lirice. Într-o altă ipostază, cei născuți în acest semn zodiacal pot resimți singurătatea sau izolarea ca o povară de care nu pot să scape. Atitudine autoritară, inflexibilă în plan pedagogic, a unor părinți, mai ales a celor nemulțumiți, în ultima vreme, de felul în care evoluează copiii lor. Este bine să se țină cont de efectul tranzitelor care vizează sistemul nervos, circulația periferică, sistemul venos și fiziologia aparatului locomotor pe segmentul inferior între genunchi și gleznă.

BALANȚĂ

Săptămâna 28 ianuarie-3 februarie 2019 este marcată de îngrijorări sau nemulțumiri financiare. Vestea bună este că vei avea noroc la informații și șansa de a primi sfaturi avizate. Relațiile cu părinții vor deveni stresante din cauza unor chestiuni patrimoniale. Sentimental, veți sta ceva mai bine. Contextul astral favorizează surprizele plăcute care vă vor face să trăiți intens. Între 27 ianuarie, după ora 9:31, și 29 ianuarie după-amiaza, îngrijorări sau nemulțumiri financiare; unor persoane le pot trece prin minte mici artificii pentru a ieși din încurcăturile sau lipsurile financiare cu care se confruntă. Între 29 ianuarie, după ora 16:33, și începutul zilei de 1 februarie, moment foarte bun pentru mai multe tipuri de activități. Vor fi astfel favorizate examenele, competițiile, concursurile la capătul cărora nativii pot obține un atestat, un certificat, o diplomă care să dovedească nivelul lor de performanță profesională. Profitabile se pot dovedi deplasările de scurtă durată sau pe distanțe mici, mai ales dacă de la ele se așteaptă rezolvarea unei chestiuni legale sau administrative, deși, în egală măsură, plăcute pot fi și excursiile sau călătoriile de agrement. Noroc la informații, șansa de a primi sfaturi avizate. Tineri sau maturi, toți cei născuți în Balanță pot învăța sau își pot lărgi orizontul de cunoaștere prin abordarea unui domeniu (studiu, perfecționare, ucenicie) care să le permită să atingă un nivel special de valoare personală și de exigență. Din 1 februarie, după ora 2:47, sarcini în gospodărie care le mănâncă mult timp, care îi exasperează; tendința este de a le amâna sau ignora. Relații stresante cu părinții din cauza unor chestiuni patrimoniale. Continuă să funcționeze provocator, dar util nativilor, contextul astral legat de zodia Vărsătorului (casa a V-a a sentimentelor) care le va permite să se bucure de surprizele vieții în plan sentimental prin trăiri intense; contextul va fi bun pe mai departe și prin sugestiile și originalitatea care le vor fi induse celor care desfășoară activități de creație sau interpretative.

SCORPION

În perioada care urmează, veți face o analiză aprofundată a situației voastre financiare, dar și planuri privitoare la o modalitate onestă de câștig bănesc. În sectorul muncii, veți face un efort major pentru a face față sarcinilor de serviciu, neregulilor ce trebuie rezolvate fără întârziere sau a disfuncțiilor de natură organizatorică. Din punct de vedere al sănătății, sunteți predispuși la stres organic, dureri de cap, pusee de hipertensiune. Între 27 ianuarie, după ora 9:31, și 29 ianuarie după-amiaza, etapă favorabilă prin contribuția esențială a Lunii în tranzit prin semnul lor zodiacal, care le va accentua calitățile și disponibilitățile necesare unui efort susținut de menținere într-o bună formă fizică și psihică. Între 29 ianuarie, după ora 16:33, și începutul zilei de 1 februarie, analiză lucidă a situației lor financiare de moment, dar și planuri privitoare la o modalitate onestă de câștig bănesc. O serie de gesturi menite să conducă la revizuirea unor înțelegeri, a unui acord verbal sau a unui contract scris care să pună în alți termeni relația muncă/bani. În funcție de modalitatea abordării, de argumente ori de susținerea legală, cererile și revendicările lor pot avea succes acum sau în viitorul apropiat. Uneori, poate că Scorpionii se vor gândi la o acțiune în instanță, mai ales dacă este vorba de recuperarea unor sume cuvenite lor și neonorate până în prezent. Din 1 februarie, după ora 2:47, prudență în afirmații, reticență în a face mărturisiri, mai ales în spațiul public, ori strategie urmată neabătut dacă este vorba de un plan în al cărui joc de interese intră și factorii conflictuali (dispute, dușmănii, etc.). Un aspect valabil întreaga săptămână care privește munca indică atât un efort major, fizic sau mental, pentru a face față sarcinilor curente de serviciu, cât și stresului, neregulilor ce trebuie rezolvate fără întârziere sau a disfuncțiilor de natură organizatorică și care se ivesc la tot pasul. Stres organic, dureri de cap, eventual pusee de hipertensiune chiar și în cazul celor (mai) tineri.

SĂGETĂTOR

Săptămâna aceasta, veți avea motive de amărăciune, care își au originea în trecut: amintiri, regrete. Vestea bună este că această stare nu va dura foarte mult, iar sfârșitul de săptămână vă va prinde plini de energie, de speranță, de încredere în propriile puteri. La urechile voastre ajung informații utile ivite în împrejurări neobișnuite. Puteți avea parte de întâlniri cu persoane care vor juca un rol interesant în actuala etapă de viață. Între 27 ianuarie, după ora 9:31, și 29 ianuarie după-amiaza, surse de amărăciune care își au originea în trecut: amintiri, regrete. Semnale ale organismului cu privire la scăderea imunității. Între 29 ianuarie, după ora 16:33, și începutul zilei de 1 februarie, răstimp minunat: aceste persoane vor fi pline de energie, de speranță, de încredere în propriile lor puteri ori pline de entuziasm față de tot ceea ce li se oferă ca deschidere de viață personală și profesională. Trebuie profitat de fiecare ipostază pentru că, după 4 februarie, Micul Benefic va părăsi semnul lor zodiacal natal. Din 1 februarie, după ora 2:47, preocupări financiare care se pot asocia cu îngrijorare dacă lipsa fondurilor sau a unei rezerve de siguranță lipsește. Importantă și valoroasă va rămâne, întreaga săptămână viitoare, evoluția astrală privitoare la casa a III-a a comunicării; știri utile ivite în împrejurări neobișnuite, întâlniri cu persoane care vor juca un rol interesant în actuala lor etapă de viață. Vești, informații și avertismente care îi obligă să ia în calcul schimbarea unui plan școlar, pedagogic, profesional sau conjunctural (deplasări, participarea la reuniuni oficiale). Săgetătorii tineri își vor consuma energia prin activități sportive, competiții și întreceri menite să le pună în evidență calitățile personale sau un talent artistic.

CAPRICORN

Săptămâna 28 ianuarie-3 februarie 2019 este marcată de neîncredere, de rezerve față de ideile, sugestiile, îndemnurile venite din partea unor persoane apropiate sau a unor prieteni. O presimțire vă va face să nu priviți cu încredere aceste intervenții. Simțiți nevoia să faceți curat în trecutul vostru și veți începe prin a vă pune ordine în idei și a lua deciziile corecte, sănătoase pentru echilibrul vostru psihic. Între 27 ianuarie, după ora 9:31, și 29 ianuarie după-amiaza, rezervă față de ideile, sugestiile, sfaturile, îndemnurile sau ofertele venite din partea unor persoane apropiate sau chiar din partea unor prieteni de cursă lungă. Ceva, o presimțire, un îndemn interior, îi va face să nu privească și cu încredere aceste intervenții. Între 29 ianuarie, după ora 16:33, și începutul zilei de 1 februarie, Capricornii vor face efortul de a pune ordine în viața lor. Și, până să intervină eficient în viața curentă, se vor ocupa, pentru moment, de trecut. Acolo, ei vor dori să curețe locul; vor începe prin a pune ordine în idei și vor lua deciziile indicate sau vor avea abordările corecte, sănătoase pentru echilibrul lor psihic. Apoi, dacă le va mai rămâne timp, vor aborda viitorul, încrezători în viziunea lor despre lume și viață ori în potențialul lor uman. Această stare de bine trebuie cultivată și speculate, pentru că, din 4 februarie, Micul Benefic nu va mai fi prezent în acest sector. Din 1 februarie, după ora 2:47, Luna va începe să tranziteze zodia Capricornului și le va da susținerea necesară prin luciditate, răbdare, metodă, logică și rațiune ori raționamente corecte. Vor continua să se manifeste, în nota ultimelor săptămâni, premisele dificile, uneori chiar conflictuale, cu părinții, dar și posibilele conflicte și împrejurări dificile ce privesc un statut patrimonial, casa și gospodăria. Surprize posibile în cazul unor persoane care stau cu chirie sau, invers, au închiriat un spațiu locativ. Se va menține, întreaga săptămână, potențialul astral spre surprize financiare atât în registrul convenabil, cât și în cel dezamăgitor.

VĂRSĂTOR

Săptămâna 28 ianuarie-3 februarie 2019 este marcată de provocările abile ale rivalilor care, dacă nu vor fi ținute sub control, ar putea avea un efect negativ asupra imaginii voastre publice (mai ales dacă va fi vorba de jumătăți de adevăr, insinuări, aluzii greu de probat sau de contracarat). Aveți tendința să reacționați brutal dacă sunteți provocați și să vă implicați în dispute a căror miză va fi una mediocră. Între 27 ianuarie, după ora 9:31, și 29 ianuarie după-amiaza, răstimp delicat sau dificil prin provocările abile ale rivalilor care, dacă nu vor fi ținute sub control cu dexteritate, ar putea avea un efect negativ asupra imaginii lor publice (mai ales dacă va fi vorba de jumătăți de adevăr, insinuări, aluzii greu de probat sau de contracarat). Între 29 ianuarie, după ora 16:33, și începutul zilei de 1 februarie, noroc de la prieteni, cu ajutorul acelora sau ca rezultat al protecției exercitate de aceia în varii situații de viață (sfat, intervenție salutară, avertisment lucid înainte de a comite o greșeală sau de a lua o decizie neinspirată, solidaritate, apreciere și încredere în valoarea personală a Vărsătorilor). Din 1 februarie, după ora 2:47, univers interior modificat, temporar, sub impactul tranzitelor dificile din Capricorn (casa a XII-a), care vor avea un impact mai pronunțat în cazul persoanelor de peste cincizeci de ani. Neplăceri organice provocate de afecțiuni cronice. Sectorul comunicării se va manifesta întreaga săptămână radical în premise: provocări cărora nativul va tinde să le dea o replică brutală, implicarea în dispute a căror miză va fi una mediocră, riscuri demne de toată atenția, care îndeamnă la prudență și măsură, în cazul deplasărilor, mai ales pentru Vărsătorii care se vor afla în postură de conducători de utilaje și/sau vehicule de orice tip, conflicte în cazul unor călătorii cu reprezentanții unor instituții oficiale. Susținere din partea perechii Soare/Mercur, care se va afla în tranzit prin zodia Vărsătorului și care va patrona schimbări de statut personal, de viziune ori, chiar, de destin.

PEȘTI

Săptămâna aceasta, contextul astral este favorabil afirmării, confirmării valorii, succesului, notorietății. Unii dintre voi își vor asuma postura de purtător de cuvânt al unui interes general și înscrierea într-un parcurs public de activitate cu rigorile, dificultățile și pericolele ce decurg din acest rol. Veți manifesta o atitudine rigidă în fața derapajelor de limbaj sau de comportament ale cunoscuților și apropiaților. Între 27 ianuarie, după ora 9:31, și 29 ianuarie după-amiaza, spiritul acestor nativi va fi deturnat de la chestiunile pragmatice, terre à terre, și se va îndrepta spre progres profesional, împlinire sufletească, credință, religie, activitate culturală, preocupări artistice, meditație. Între 29 ianuarie, după ora 16:33, și începutul zilei de 1 februarie, continuă să funcționeze, în chip minunat, perechea celor doi Benefici, Jupiter și Venus, care, în sectorul vieții publice și al ascensiunii în carieră, le poate deschide porțile spre debut, afirmare, confirmare a valorii, succes, notorietate, prețuire generală. Unii își vor asuma postura de purtător de cuvânt a unui interes general și înscrierea într-un parcurs public de activitate cu rigorile, dificultățile și pericolele ce decurg firesc din acest rol. Venus va rămâne în acest sector doar până pe 4 februarie a.c.; de aceea, sunt de analizat și de formulat rapid răspunsuri tuturor ofertelor și oportunităților care le sunt adresate. După aceea, acest context se va menține favorabil, dar nu la fel de spectaculos prin Jupiter, după care va fi estompat prin intrarea Marelui Benefic în mișcare aparent retrogradă, pentru aproape cinci luni. Din 1 februarie, după ora 2:47, atitudine rigidă în fața derapajelor de limbaj sau de comportament ale cunoscuților și apropiaților. Se vor manifesta impulsurile astrale conturate cu ceva timp în urmă, legate de eforturile Peștilor de a câștiga sau reglementa un venit, precum și întreaga presiune pe care o vor exercita planetele în tranzit prin casa a XII-a a cerului de naștere al acestor nativi care vor fi în stare să ia decizii radicale ori să aibă inițiative temerare.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie