Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

VÂSCUL – planta de Crăciun care aduce noroc și sănătate

Vasc BogatPe lângă bradul de Crăciun, o altă plantă reprezentativă pentru această sărbătoare este VÂSCUL. Cei care se sărută sub vâsc, vor avea parte de iubire în noul an, iar relația lor va fi una desprinsă din povești. Iată și alte beneficii ale acestei plante:

Fructele vâscului se coc în luna decembrie, de aceea este considerat planta de Crăciun. Acestea conțin vitaminele C și E, dar nu sunt pentru consum alimentar. Vâscul este o plantă parazit, care crește pe mai mulți pomi fructiferi, dintre care cel mai important este mărul. Alți fructiferi în care se dezvoltă planta de Crăciun: prun, păr, gutui, pin sau brad.
Printre beneficiile oferite de vâsc, cele mai importante sunt reglarea hormonală și tonifierea sistemului imunitar.
De asemenea, planta macerată este folosită în tratamentele anticancer, deoarece poate încetini boala, inhibând dezvoltarea tumorilor canceroase. În Austria, Germania și Elvetia, anumite medicamente folosite în tratarea pacienților bolnavi de cancer conțin extrase din vâsc alb.

Ceaiul făcut din vâsc diminuează simptomele hipertensiunii arteriale, precum: amețelile, tulburările de vedere și probleme care apar la inimă. De asemenea, poate trata tensiunea arterială și sechelele lăsate de accidentul vascular. Trebuie să ții cont că doar medicul îți poate prescrie doza necesară sau tratamentele medicamentoase pe bază de vâsc.

Alte beneficii ale vâscului pot fi constatate în tratarea bolilor de inimă. Mai mulți pacienți din străinătate au fost tratați cu pastile pe bază de vâsc, iar efectele au fost vizibile. Din nou, ține minte că doar un specialist îți poate recomanda un astfel de tratament.

Hemoragia poate fi atenuată cu ajutorul consumului de ceai de vâsc. Tratamentul este de scurtă durată și implică o cană de ceai de vâsc băută zilnic. Vorbește cu medicul tău înainte de a recurge la consumul acestui ceai.

De asemenea, vâscul reglează nivelul de glicemie, având efecte benefice asupra pancreasului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 5 =

93 − 92 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie