Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

VÂSCUL – planta de Crăciun care aduce noroc și sănătate

Vasc BogatPe lângă bradul de Crăciun, o altă plantă reprezentativă pentru această sărbătoare este VÂSCUL. Cei care se sărută sub vâsc, vor avea parte de iubire în noul an, iar relația lor va fi una desprinsă din povești. Iată și alte beneficii ale acestei plante:

Fructele vâscului se coc în luna decembrie, de aceea este considerat planta de Crăciun. Acestea conțin vitaminele C și E, dar nu sunt pentru consum alimentar. Vâscul este o plantă parazit, care crește pe mai mulți pomi fructiferi, dintre care cel mai important este mărul. Alți fructiferi în care se dezvoltă planta de Crăciun: prun, păr, gutui, pin sau brad.
Printre beneficiile oferite de vâsc, cele mai importante sunt reglarea hormonală și tonifierea sistemului imunitar.
De asemenea, planta macerată este folosită în tratamentele anticancer, deoarece poate încetini boala, inhibând dezvoltarea tumorilor canceroase. În Austria, Germania și Elvetia, anumite medicamente folosite în tratarea pacienților bolnavi de cancer conțin extrase din vâsc alb.

Ceaiul făcut din vâsc diminuează simptomele hipertensiunii arteriale, precum: amețelile, tulburările de vedere și probleme care apar la inimă. De asemenea, poate trata tensiunea arterială și sechelele lăsate de accidentul vascular. Trebuie să ții cont că doar medicul îți poate prescrie doza necesară sau tratamentele medicamentoase pe bază de vâsc.

Alte beneficii ale vâscului pot fi constatate în tratarea bolilor de inimă. Mai mulți pacienți din străinătate au fost tratați cu pastile pe bază de vâsc, iar efectele au fost vizibile. Din nou, ține minte că doar un specialist îți poate recomanda un astfel de tratament.

Hemoragia poate fi atenuată cu ajutorul consumului de ceai de vâsc. Tratamentul este de scurtă durată și implică o cană de ceai de vâsc băută zilnic. Vorbește cu medicul tău înainte de a recurge la consumul acestui ceai.

De asemenea, vâscul reglează nivelul de glicemie, având efecte benefice asupra pancreasului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − 19 =

79 − = 69

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea expresiei “Patul lui Procust” În cultura română, …
Corespondenta la redactie