Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

” Viata nu a aparut pe Pamant, viata a aparut pe Marte”: Un savant american incearca sa demonstreze cu argumente o teorie controversata:

Un studiu recent, realizat de savanti americani, sutine ca viata nu a aparut pe Terra, ci pe planeta Marte, compusii chimici esentiali dezvoltarii ei “calatorind” prin spatiu cu ajutorul unor meteoriti.marte meteorit
Teoria este sustinuta de profesorul geochimist Steven Benner. El declara ca un mineral numit molybdenum (molibden), esential aparitiei vietii, a existat mai intai pe Marte. A aparut pe aceasta planeta datorita eruptiilor vulcanice, apoi a ajuns si pe Terra, “calatorind” prin spatiu datorita meteoritilor.
Molibdenul este un element chimic care, atunci cand se oxideaza, ajuta la dezvoltarea moleculelor organice si la transformarea acestora in forme primitive de viata.
Teoria lui Steven va fi prezentata oficial in cadrul conferintei anuale Goldschmidt.
Mai mult, potrivit savantului de la Institutul de Stiinta si Tehnologie Westheimer din Gainesville, Florida, aceste conditii propice vietii exista chiar si acum pe Marte.
“Forma oxidata a molibdenului nu putea exista pe Pamant atunci cand a aparut viata. In urma cu 3 miliarde de ani, pe Terra exista foarte putin oxigen, dar pe Marte exista mai mult”, declara Steven.
Ipoteza promovata de Benner rezolva un paradox care ii deruteaza de ani de zile pe oamenii de stiinta.
Acestia nu au reusit sa creeze in laborator forme de viata folosind materie organica si caldura sau lumina, adica reproducand conditiile existente in trecutul indepartat pe Terra, scrie Daily Mail.
In loc sa se transforme in forme de viata, acesti compusi se modifica in ceva similar petrolului sau asfaltului, iar pana acum savantii nu aveau o explicatie.
Analize recent ale unor meteoriti de pe Marte au demonstrat existenta unui element chimic numit bor. Steven crede ca vor descoperi acolo si o forma oxidata de molibden.
In plus, pe Pamant, primele forme de viata ar fi fost acoperite de apa, iar apa distruge ARN-ul, care este prima molecula genetica existenta.
In schimb, pe Marte exista mai putina apa decat pe Terra de acum cateva miliarde de ani.curiosity-marte-3
“Avem dovada ca suntem cu totii martieni. Viata a aparut pe Marte si a ajuns pe Pamant pe o bucata de roca”, declara Steven.
Totusi, Pamantul a fost planeta ideala pentru mentinerea si evolutia vietii, explica geochimistul.
Recent, oamenii de stiinta au aflat ca meteoritii martieni gasiti pe Terra sunt cu 4 miliarde de ani mai “tineri” decat estimasera initial, prin urmare Marte ar putea fi si acum o planeta activa geologic.
Pana acum, au fost descoperiti 100 de meteoriti proveniti de pe Marte. Unii au o vechime de 200 de milioane de ani, altii de numai 20 de milioane de ani.

Sursa: stirileprotv.ro

O poza recenta realizata cu ajutorul sondei Pheonix a socat lumea cercetatorilor internationali prin confirmarea acestei teorii. Imaginea prelevata arata in detaliu urma unui picior imprimata pe solul martian.  picior MarteOficialii NASA s-au abtinut de la orice comentarii pana la noi probe. In schimb, adeptii teoriilor cu privire la viata extraterestra vad in aceasta poza o dovada de nezdruncinat a existentei acesteia in Univers. Sonda spatiala Pheonix a fost lansata pe Planeta Rosie, intr-o misiune de trei luni, in care sa cerceteze gheata de la Polul Nord al acesteia si, eventual, urme ale compusilor organici necesari vietii.

Sursa: MailOnline

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 4 =

59 − 54 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie