Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

” Viata nu a aparut pe Pamant, viata a aparut pe Marte”: Un savant american incearca sa demonstreze cu argumente o teorie controversata:

Un studiu recent, realizat de savanti americani, sutine ca viata nu a aparut pe Terra, ci pe planeta Marte, compusii chimici esentiali dezvoltarii ei “calatorind” prin spatiu cu ajutorul unor meteoriti.marte meteorit
Teoria este sustinuta de profesorul geochimist Steven Benner. El declara ca un mineral numit molybdenum (molibden), esential aparitiei vietii, a existat mai intai pe Marte. A aparut pe aceasta planeta datorita eruptiilor vulcanice, apoi a ajuns si pe Terra, “calatorind” prin spatiu datorita meteoritilor.
Molibdenul este un element chimic care, atunci cand se oxideaza, ajuta la dezvoltarea moleculelor organice si la transformarea acestora in forme primitive de viata.
Teoria lui Steven va fi prezentata oficial in cadrul conferintei anuale Goldschmidt.
Mai mult, potrivit savantului de la Institutul de Stiinta si Tehnologie Westheimer din Gainesville, Florida, aceste conditii propice vietii exista chiar si acum pe Marte.
“Forma oxidata a molibdenului nu putea exista pe Pamant atunci cand a aparut viata. In urma cu 3 miliarde de ani, pe Terra exista foarte putin oxigen, dar pe Marte exista mai mult”, declara Steven.
Ipoteza promovata de Benner rezolva un paradox care ii deruteaza de ani de zile pe oamenii de stiinta.
Acestia nu au reusit sa creeze in laborator forme de viata folosind materie organica si caldura sau lumina, adica reproducand conditiile existente in trecutul indepartat pe Terra, scrie Daily Mail.
In loc sa se transforme in forme de viata, acesti compusi se modifica in ceva similar petrolului sau asfaltului, iar pana acum savantii nu aveau o explicatie.
Analize recent ale unor meteoriti de pe Marte au demonstrat existenta unui element chimic numit bor. Steven crede ca vor descoperi acolo si o forma oxidata de molibden.
In plus, pe Pamant, primele forme de viata ar fi fost acoperite de apa, iar apa distruge ARN-ul, care este prima molecula genetica existenta.
In schimb, pe Marte exista mai putina apa decat pe Terra de acum cateva miliarde de ani.curiosity-marte-3
“Avem dovada ca suntem cu totii martieni. Viata a aparut pe Marte si a ajuns pe Pamant pe o bucata de roca”, declara Steven.
Totusi, Pamantul a fost planeta ideala pentru mentinerea si evolutia vietii, explica geochimistul.
Recent, oamenii de stiinta au aflat ca meteoritii martieni gasiti pe Terra sunt cu 4 miliarde de ani mai “tineri” decat estimasera initial, prin urmare Marte ar putea fi si acum o planeta activa geologic.
Pana acum, au fost descoperiti 100 de meteoriti proveniti de pe Marte. Unii au o vechime de 200 de milioane de ani, altii de numai 20 de milioane de ani.

Sursa: stirileprotv.ro

O poza recenta realizata cu ajutorul sondei Pheonix a socat lumea cercetatorilor internationali prin confirmarea acestei teorii. Imaginea prelevata arata in detaliu urma unui picior imprimata pe solul martian.  picior MarteOficialii NASA s-au abtinut de la orice comentarii pana la noi probe. In schimb, adeptii teoriilor cu privire la viata extraterestra vad in aceasta poza o dovada de nezdruncinat a existentei acesteia in Univers. Sonda spatiala Pheonix a fost lansata pe Planeta Rosie, intr-o misiune de trei luni, in care sa cerceteze gheata de la Polul Nord al acesteia si, eventual, urme ale compusilor organici necesari vietii.

Sursa: MailOnline

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 7

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie