Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Vremea 20 aprilie. Prognoza meteo anunță temperaturi mici și ploi

Vremea din 20 aprilie aduce vești triste pentru: temperaturile scad față de ziua de joi. Iată ce ne-apregătit prognoza meteo ANM.

Vineri îndeosebi în prima parte a zilei vor mai cădea unele averse slabe de ploaie local în sud și izolat în est, în timp ce în restul țării cerul se va menține variabil spre mai mult senin. Vântul va suflă moderat spre tare în sud-est și slab, cel mult slab până la moderat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 15 și 20 de grade la nivelul întregii țări, cu valori ușor mai scăzute așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei (12-14 grade), dar și ușor mai ridicate în Banat. Deși valorile termice vor fi în scădere față de ziua de joi, acestea încă se vor menține mai ridicate în comparație cu media climatologica a perioadei.

Vremea din 20 aprilie în zona Oltenița

Răcirea vremii se va simți din plin și în zona noastră, unde temeparturile scad cu până la patru grade față de ziua precedentă. Cerul se va menține înnorat, iar vântul va sufla slab. Maximele și minimele se vor încadra între  19°C și  8°C.

La munte va fi frig, temperaturile nu vor depși 16°C, iar minima va atinge 4°C. Nu sunt condiții de ploaie, însă cerul va fi cuprins de nori pe tot parcursul zilei.

Vremea continuă să fie capricioasă în continuare, iar prognoza meteo nu pare încurajatoare nici în ce privește minivacanța de 1 mai.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie