Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Vremea în România până la mijlocul lunii august. Ce abateri în plus de la temperaturile normale anunță meteorologii

Vremea în România, în luna august se situează între perfectă și bună, în funcție de regiuni și orașe. Vremea din România va fi caniculară, în special în zonele de deal și câmpie.

Cei care își doresc temperaturi ceva mai scăzute, ar putea petrece zilele la malul mării sau în regiunile montane, acolo unde maximele înregistrate vor fi mai scăzute. În august vremea este perfectă în România, totuși, doar în anumite regiuni: Iasi, Timisoara, Lugoj, Tulcea, Bacău, Eforie Sud, Navodari, Bârlad, Arad, Târgu Jiu, Suceava, Ovidiu, Sulina, Drobeta-Turnu Severin, Campina, Vaslui, Mangalia, Sfântu Gheorghe (Delta Dunării), Costinesti, Tecuci, Giurgiu, București, Constanta, Alba Iulia, Roman, Oradea (Transilvania) si Pascani, condiții meteo ideale vă vor permite să savurați pe deplin călătoria dumneavoastră: soarele este garantat, plouă foarte puțin iar umiditatea este acceptabilă. Este așadar luna ideală să călătoriți în aceste orașe!

În afară de Deva, Sinaia, Sfântu-Gheorghe (Transilvania), Vatra Dornei, Alexandria, Hunedoara, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Cluj-Napoca, Brasov, Craiova, Turda, Miercurea-Ciuc si Sibiu, vremea este încă bună. În Deva, Sinaia, Sfântu-Gheorghe (Transilvania), Vatra Dornei, Alexandria, Hunedoara, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Cluj-Napoca, Brasov, Craiova, Turda, Miercurea-Ciuc si Sibiu, temperaturile sunt plăcute și vă permit vă bucurați de soare și de locuri în condiții bune.

Săptămâna 26.07.2021 – 02.08.2021

Vremea va fi caniculară, când media valorilor maxime se va situa între 35 și 39 de grade, iar minimele vor fi în jur de 20 de grade. Ulterior sunt prognozate maxime care la nivelul regiunii vor fi în medie de 30…33 de grade și minime, în general, de 16…18 grade. Cu excepția regiunilor sud-estice și a extremității de sud a teritoriului, unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă.
Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această săptămână, în toate regiunile.

Săptămâna 02.08.2021 – 09.08.2021

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice acestui interval, pe întreg teritoriul României.
Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Clima în august la Oltenița

În timpul lunii august, temperatura medie la noi este 28°C (temperatura maximă este 32°C iar temperatura minimă este 25°C). Vremea este foarte fierbinte în luna august. Până în jurul datei de 2 august, vremea va fi caniculară în cea mai mare parte a regiunii Munteniei, cu o medie a temperaturilor maxime care va crește de la valori în jurul a 33 de grade (în 26 iulie), până la valori de 36…38 de grade (în perioada 28 iulie – 2 august), iar cea a minimelor de la 16 grade, până spre medii de 20 de grade. Ulterior, valorile termice vor mai scădea ușor, dar vor caracteriza încă o vreme călduroasă, cu medii diurne de 31…33 de grade, în timp ce media temperaturilor nocturne va tinde spre 18 grade.

După data de 1 august, va crește probabilitatea de apariție a perioadelor cu instabilitate atmosferică și local a averselor.

Prognoza meteo la munte

Prima săptămână va fi caracterizată de o vreme caldă, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa între 24 și 26 de grade, iar cea a minimelor în creștere de la 12 grade, până spre 15…16 grade. Ulterior, se va mai răcori, astfel media valorilor diurne se va situa în jurul a 20 de grade, iar cea a celor nocturne va tinde spre medii de 10…12 grade.

Până pe 31 iulie, averse, pe arii în general restrânse, vor apărea mai ales în cursul după-amiezelor. Începând cu 1 august și până la finalul intervalului de prognoză, vremea va deveni instabilă și vor fi perioade cu manifestări specifice acesteia, implicit averse local însemnate cantitativ.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie