Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Vremea se încălzește cu temperaturi maxime până la 33 de grade

Vremea va continua să se încălzească, devenind călduroasă în orele amiezii în cea mai mare parte a ţării.

Vor fi înnorări şi pe arii restrânse averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, spre fericire varaseară în nord-vest, iar noaptea în regiunile vestice. În restul teritoriului cerul va fi variabil spre senin. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 şi 33 de grade, iar cele minime între 13 şi 22 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali.

În Oltenița se prevede сer predominant senin, fără precipitaţii. Vântul va sufla din sud slab la moderat. Temperatura aerului noaptea +11..+16°C

Temperatura aerului ziua va oscila între +28..+33°Ccald
Factorii meteorologici vor contribui la acumularea poluanţilor în aer.
Nivelul radiaţiei ultraviolete va fi înaltă.

 

Record de temperatură pentru unele staţii meteo

Meteorologii  spun că ziua de marţi, 7 august, a fost cea mai caldă zi din an, iar la unele de staţii meteo s-au înregistrat recorduri de temperatură. De exemplu, la staţia de la Bucureşti Filaret s-a depăşit recordul de temperatură înregistrat la această staţie în luna august. Ieri au fost înregistrate 41,5 grade.
Alte recorduri de temperatură au fost la Giurgiu 43,5 grade, Bacău 42,5 Olteniţa 41,5 şi Iaşi 41.
Bucureştiul a fost şi cea mai caldă Capitală din zona Balcanilor, cu 41,5 grade, în timp ce la Sofia au fost 38 de grade, 37 de grade la Atena şi 32 de grade la Belgrad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 2 =

15 − 6 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corect “cel mai celebru”? Unele structuri lingvistice sunt atât …
Corespondenta la redactie