Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Ziua Copilului la Oltenița: Distracție, talente, pasiuni, educație

Copiii au animat Parcul Central din Oltenița în acest weekend. A fost ziua lor, cea dedicată bucuriilor copilăriei. Începând cu ora 10,00 pe aleile parcului, micuții au mișunat căutându-și locul și pasiunea. Toți participanții s-au bucurat de clipele petrecute pe sectoare: modelaj în lut, pictură, robotică și construcții electronice, face-painting și jocuri distractive (nivel preșcolar). Micuții au desenat pe asfalt. În incinta Aqua Parc s-au desfășurat competiții de șah, iar pe terenul din aceeași locație, tenis și reprezentații de karate. Eforturile tuturor au fost răsplătite cu premii. De altfel, toți copiii au primit diplome și dulciuri din partea organizatorului Primăria Oltenița.

Desene pe asfalt:

Cerc Pictură, Clubul Copilului:

Modelaj în Lut, locul unde spre finalul evenimentului, copiii s-au înghesuit să creeze care mai de care figurine interesante, din roca întrebuințată cel mai mult în olărie:

Robotică și construcții electronice:

Crosul Find your mile program Eramus +Sport, desfășurat în Parcul Argeș la ora 10,00:

Shotokan karate cu grupa pregătită de profesor Alexandru Păun:

Tenis de masă cu participarea elevilor din ciclul primar și gimnazial:

Campionat de Fotbal, Stadionul Municipal, participare elevi de gimnaziu și liceu:

Campionat de Șah, Aqua Parc:

Ziua Internațională a Copilului este o sărbătoare dedicată tuturor copiilor lumii. În foarte multe țări, este sărbătorită la 20 noiembrie, ziua în care s-a adoptat Declarația Națiunilor Unite pentru Drepturile Copilului. În Turcia Ziua copilului a fost sărbătorită pentru prima dată în data de 23 aprilie 1920. România aniversează Ziua Copilului în data de 1 iunie.
Ziua Copilului a început în a doua duminică a lunii iunie, în 1857, datorită reverendului Dr. Charles Leonard, pastor al Bisericii Universaliste a Răscumpărătorului din Chelsea, Massachusetts: Leonard a organizat un serviciu special dedicat și pentru copii. Leonard a numit această zi Ziua trandafirului, deși a fost mai târziu numită Duminică de flori și apoi Ziua Copilului. Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului”.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    “La fel ca şi” – este corectă această structură lingvistică? …
Corespondenta la redactie