Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Ziua Olimpică Mondială la Oltenița: Sărbătoarea sportului a reunit peste 260 de participanți cu dorința de a face mișcare

Bucurie, entuziasm, îmbrățisări, zâmbete, promisiuni. Așa s-a desfășurat o frântură de zi frumoasă de mai.

Sute de tineri, copii şi adulți pasionaţi ai sportului, ai modului sănătos de viaţă, s-au adunat vineri, 26 mai, pe Stadionul Oltenița pentru a participa la crosul organizat cu ocazia Zilei Olimpice Mondiale (Olympic Day). La cursa de alergări fiecărui curajos i s-a oferit câte un tricou cu simbolica olimpică.

Pe stadionul municipal s-au adunat aproximativ 300 de sportivi, de la părinți și profesori dornici să alerge, până la elevi de la școli din Oltenița, Spanțov, Șoldanu, Chiselet, Chirnogi. Au fost oaspeți și elevi de la CSS Călărași sau de la școala din localitatea Ileana.

Acțiunea de vineri a avut o prezență inedită prin participarea la cros a unor reprezentanți din partea unui producător de iahturi olandez. Lars de Goede și Erik Driessen au însoțit-o la stadion pe colega lor din partea română, Maria Magdalena Chipcea, înainte de a pleca spre Olanda. Gestul celor doi oaspeți reprezintă un exemplu de urmat pentru mulți, prin firescul și dorința de a împărtăși momente familiare într-o țară străină.

De altfel, aceștia au spus că mișcarea este importantă pentru ei, iar atunci când prin un interval de timp liber preferă să facă sport. Lars și Erik au promis că vor mai participa la acțiunile sportive organizate de Cristiana Drăgan.

Olympic Day este sărbătoarea sportului, a socializării, prin momentele petrecute împreună. Evenimentul care se organizează în toată lumea este dedicat oamenilor de toate vârstele, prin a-i motiva să facă mișcare, să fie permanent activi pentru a-și menține sănătatea.
Organizatoarea acțiunii, directorul Liceului Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” Oltenița, profesor de sport Cristiana Drăgan, își respectă anual un calendar competițional unde sunt incluse foarte multe activități sportive. Astfel, Oltenița poate să spună că se numără printre orașele unde sportului i se dă o importanță deosebită.

”Ziua Olimpică este o ocazie pentru toți de a împărtăți valorile olimpice și de a-i apropia pe cei care se înscriu la competiție, a-i ambiționa să facă mișcare, a-i determina să se implice în activitățile de acest fel.” declară Cristiana Drăgan. ”Respectul pentru cei de lângă noi, dar și pentru propria persoană, pentru reguli și principii, pentru mediul înconjurător sunt câteva dintre valorile pe care această zi le imprimă. Sportul este important pentru sănătatea noastră. Eu îndemn pe toți să facă mișcare cât mai des, să înțeleagă după ce se încheie aceste acțiuni sportive că orice boală se ameliorează ori se vindecă prin gimnastică, mișcare, iar viața se poate prelungi. Mulțumesc participanților, Jandarmeriei, Serviciului de Ambulanță, oaspeților olandezi, tuturor celor care s-au implicat în acțiune și mi-au fost alături.” mai spune profesoara Drăgan.

Ziua Olimpică marchează ziua înființării Comitetului Olimpic Internațional la Paris, în 1894, când Pierre de Coubertin a reînviat Jocurile Olimpice antice. Această zi a fost celebrată pentru prima dată pe 23 iunie 1948. Inițial, Portugalia, Grecia, Austria, Canada, Elveția, Marea Britanie, Uruguay, Venezuela și Belgia au organizat o Zi Olimpică, iar apoi, în 1978, CIO a recomandat ca toate Comitetele Olimpice Naționale să organizeze acțiuni.

 

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie