Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Tina Turner: Simply the Best

Tina Turner, pe numele real Anna Mae Bullock, s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în Brownsville, Tennessee, și a fost fiica cea mică a Zelmei Priscilla și a lui Floyd Richard Bullock.
Familia trăia într-o zonă rurală, unde tatăl lucra ca supraveghetor al muncitorilor de la ferma de bumbac Poindexter, iar artista își va aminti mai târziu că a cules ea însăși bumbac începâmd de la o vârstă fragedă. Fetița a avut două surori mai mari, Evelyn Juanita Currie și Ruby Alline Bullock, dar în copilărie cele trei au fost separate, pentru că părinții s-au mutat în Knoxville, Tennessee, pentru a lucra la o unitate militară în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Tina a mers să stea cu bunicii paterni, care erau deosebit de stricți și credincioși și lucrau pentru Biserica Baptistă Misionară Woodlawn. După război, surorile s-au reîntâlnit, apoi s-au mutat la Nutbush, unde au urmat școala elementară Flagg Grove.

În adolescență, Tina Turner a lucrat în casa familiei Henderson ca menajeră, după aceea s-a alăturat echipei de majorete și celei de baschet de la Liceul Carver din Brownsville, dar când avea 16 ani, bunica a murit, așa că a fost nevoită să se mute din nou, de această dată cu mama, în St. Louis, unde a absolvit liceul și a lucrat apoi ca asistentă medicală la Barnes-Jewish Hospital.
Tina și sora ei au început să frecventeze cluburile de noapte din St. Louis și East St. Louis, unde tânăra l-a văzut pentru prima dată pe Ike Turner cântând cu trupa sa, Kings of Rhythm, la Manhattan Club. Fascinată de muzica lui, i-a cerut să o lase să cânte în trupă, bărbatul i-a spus că o va suna, dar nu a făcut-o niciodată. Într-o noapte, în 1957, Tina a luat microfonul bateristului formației, Eugene Washington, în timpul unei pauze, și a cântat balada “You Know I Love You”, Ike a auzit-o și din acel moment a devenit vocalistă cu drepturi depline.
Continuarea aici
Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie