Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Punct ochit, punct câștigat: Cristi Stancu din nou pe podiumul atletismului mondial

Oltenițeanul Cristi Stancu câștigă cu echipa României medalia de bronz la un campional mondial. România a fost reprezentată de un lot de 57 de atleți la Campionatele Mondiale Indoor-Masters, printre aceștia numărându-se laureați ai unor întreceri internaționale în decursul anilor și multiplii campioni naționali la categoriile lor de vârstă. Programul de concurs a fost alcătuit și din probe care s-au disputat în aer liber: cros, marș, 10 km, semi-maraton, precum şi aruncӑri lungi.


La proba de cros, ambițiosul oltenițean Cristi Stancu împreună cu alți trei colegi care au alcătuit echipa României la campionatele amintite au câștigat medalia de bronz, România dovedind încă o dată bogatul său potențial competitiv. Sportivii noștri transmit continuu ideea că ambiția și perseveranța adăugate eforturilor conjugate aduc rezultate pozitive și lauri.


Cu fiecare participare a sa la campionatele internaționale de atletism, oltenițeanul nostru arată prin puterea exemplului ce înseamnă să ai un tonus excepțional, mintea lucidă, optimism, ambiție multă și dorința de a câștiga un loc pe podium în fața altor zeci ori sute de participanți din țară și din afara granițelor. La proba de cros de la Torun au participat cadeți-sportivi din aproximativ 80 de țări. Cristi a fost din nou unul dintre cei mai performanți sportivi pentru categoria 50+ani. ”Traseul a fost foarte greu, cu multe urcușuri, apoi aveam de făcut coborâri prin pădure. Temperaturile au fost destul de scăzute, așa că nu ne-au ajutat foarte mult. Nu am mai simțit frigul și nici fulgii de nea, important era finalul care trebuia să fie unul fericit pentru mine, pentru echipa României din care fac parte.” declară pentru oltenitainfo.ro Cristi Stancu. Acesta spune că nu a mai putut rămâne până la finalul Campionatului pe 1 aprilie din cauza problemelor financiare, dar cu siguranță pentru viitor are planuri care vor depăși aceste momente. ”Aș fi dorit să particip la semimaraton, dar din păcate nu am mai putut rămâne. Oricum, doresc să mulțumesc celor care mi-au oferit un plus financiar: lui Marian Bozea, Alin Necșulescu, domnului primar de la Chiselet, Milică.” mai spune atletul campion.
Cristi Stancu a înțeles că este foarte importantă o emblemă de echipă pentru a rezolva problema financiară, căci meritele îi aparțin. Oltenița trebuie să se mândrească cu un campion la Atletism, următorul pas al lui Stancu fiind legitimarea sa în organizația CSM a municipiului.

Torun, regiunea Kujawy-Pomerania, a organizat anterior, în 2021, Campionatele Europene de atletism indoor, iar preşedintele World Athletics, Sebastian Coe, a evidenţiat palmaresul Poloniei ca gazdă de încredere.

Potrivit paginii de facebook a Federației Române de Atletism, în primele două zile ale Campionatului Mondial indoor Masters, reprezentanții României au avut evoluții remarcabile, concretizate în medalii sau prezențe în fazele superioare ale întrecerii. La probele de cross-country, țara noastră a cucerit șase trofee și anume: aur – echipa W35 (Nicoleta Sasu, Ana Maria Iuga, Alexandra Romanciuc); argint – echipa W60 (Ioana Nica, Ileana Beres, Cristina Ciobanu); bronz – echipele W45 (Maria Herman, Daniela Ciocan, Simona Floricel), W50 (Paraschiva Bors, Mihaela Pasare, Gloria Suciu) și M50 (Cristian Stancu, Victor Bratu, Marcel Laza), individual M85 (Iosif Hecico). Totodată, la aceeași probă, team-urile M40 și M55 s-au clasat pe un onorabil loc 4.
Trebuie menționate și prestațiile Mirelei Lupescu, locul 8 la lungime (W50), ale lui Victor Bratu, poziția a 10-a la 3000 m (M50), cu Record Național (9:40,57), Daniel Halapciuc, semifinalist (M35), la 400 m, cu RN (51,60), Cosmin Ilie, semifinalist (M45), la 400 m, cu RN (54,02).

Cristi State a obținut anul trecut o medalie de argint la cea de-a cincea ediţie a semimaratonului european Free Spirit Run Giurgiu – Ruse, el este triplu campion balcanic de sală în Slovenia și vicecampion la semimaraton european în Italia cu 21 km, iar la sală: 1500 m, 3000 m și ștafetă 4×200 m. Cristi Stancu are un titlu mondial în Finlanda la categoria 50+ ani, obținut în luna iulie 2022. Oltenițeanul a participat anul trecut și la campionatele mondiale de la Muntenegru.

Sportivul campion participă la acțiunile Federației Române de Atletism. Campionatele Mondiale Indoor-Masters se desfășoară în oraşul polonez Torun în perioada 26 martie-01 aprilie 2023. Competiția este cuprinsă în calendarul FRA pe anul 2023.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie