Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Asociația Pleiadis vă invită la Simpozionul Internațional ”Fereastră către stele”, Iași 2017

Simpozion StiintificAsociația Cultural – Științifică “Pleiadis” și partenerii săi:

 • Facultatea de Horticultură de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi,
 • Facultatea de Fizică de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași,
 • Liceul Academic de Arte Plastice ”Igor Vieru” din Chișinău – Republica Moldova și
 • Societatea pentru Cultura Românească ”Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuţi – Ucraina

vă invită să participați la Simpozionul Internațional ”Fereastră către stele” care se va desfășura la Iași, în perioada 10 – 11 martie 2017.

Simpozionul este organizat pe trei secțiuni:

 • Cosmosul în literatură și religie,
 • AstroȘtiințe – Evoluția tehnicii – matematică, fizică, astronomie și astrofizică, științele vieții: biologie, biochimie, biofizică, genetică, agricultură, nutriție, medicină…inginerie și științe aplicative: bioinginerie, inteligență artificială, biblioteconomie, metrologie, optică, chimie aplicată…științele Pământului: geochimie, geodezie, geodinamică, geofizică, geografie, geologie, hidrologie, meteorologie, oceanografie, fenomene tereste…
 • AstroCreativ – Arta printre galaxii: desen, pictură, colaj, prezentări PowerPoint, film sau fotografie.

Participarea poate fi: directă (cu prezentarea lucrărilor în plen) sau indirectă (prin trimiterea lucrărilor pe adresa de e-mail).

Invitați speciali sunt Comandor Mihai Batog – Bujeniță, Președintele Asociației Literare ”Păstorel” Planul de carieră a unui comandor”, programator David Chifiriuc, reprezentant al Asociației Prietenii Muzeului Național de Istorie a României ”Introducere în astrofotografie”.

În cadrul simpozionului se va face vineri, 10 martie se va face o prezentare la Planetariul din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași pentru un grup de 50 de elevi din clasele V – XII, însoțiți de cadrele didactice. Sâmbătă, 11 martie, vor fi prezentări de lucrări științifice din cadrul simpozionului pe secțiunile: ”Cosmosul în literatură și religie” și ”AstroȘtiințe – Evoluția tehnicii”, Expoziția ”AstroCreativ – Arta printre galaxii”.
Detalii privind desfășurarea simpozionului se găsesc în link-ul de mai jos sau se pot solicita la adresa de e-mail: asociatia.pleiadis@gmail.com.

https://drive.google.com/file/d/0BwFw6nhA6a6tM1A4V3Q3bUxTSEk/view

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × three =

41 − 33 =

Editorial
 • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Cum este corect – “costum de haine” sau “costum”? Structura …
Corespondenta la redactie