Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo: când vine primăvara. Ce temperaturi se anunţă, unde va fi cel mai cald, când lovesc ploile şi ninsorile slabe

Sunny_Winter
Vremea se încălzeşte în următoarele zile în toate regiunile, însă va fi capricioasă. Zilele cu precipitaţii vor alterna cu cele senine, iar primăvara încă se mai lasă aşteptată. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), până la sfârşitul lunii se anunţă precipitaţii în toată ţara.

În prima săptămână, regimul termic va fi în creştere uşoară şi treptată. Astfel, de la temperaturi maxime diurne de aproximativ 3 grade la început, se vor atinge, în medie, 8…10 grade în ultimele două zile. Temperaturile medii nocturne vor creşte, de asemenea, de la -6 la 0 grade în primele 7 zile. În cea de a doua săptămână, valorile de temperatură nu vor avea variaţii importante şi se vor menţine în jurul unei medii regionale de 11 grade, ziua şi 2 grade, noaptea, caracterizând o vreme caldă pentru a doua jumătate a lunii februarie. Până pe 18 februarie nu vor fi precipitaţii, dar în intervalul 19 – 26 februarie acestea, mai ales ploi, se pot semnala zilnic, cu o probabilitate mai ridicată de a fi mai însemnate cantitativ în jurul datei de 20 februarie.

Vreme caldă în Muntenia
În primele zile ale intervalului, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea. Vor fi valori medii ale temperaturilor maxime între -3 şi 0 grade şi ale celor minime între -14…-11 grade. Începând din 15 februarie, vremea va intra într-un proces de încălzire şi, treptat, va deveni caldă pentru această perioadă. Temperatura medie diurnă va fi de 2…4 grade la început, atingând 10…12 grade în jurul datei de 23 februarie. Temperaturile nocturne, vor creşte de la -8…-6 grade pe 16 şi 17 februarie, spre 0 grade, în cea mai mare parte a celei de-a doua săptămâni. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor în general slabe, mai ales sub formă de ploaie, va fi relativ ridicată în cea de-a doua săptămână, cu deosebire în intervalul 20-22 februarie.
Vreme caldă la munte
Vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa în majoritatea masivelor montane la începutul intervalului, apoi va intra într-un proces de încălzire începând cu 15 februarie. Valorile medii ale temperaturilor maxime vor creşte de la 0…1 grad de la mijlocul primei săptămâni, până la 2…3 grade spre sfârşitul intervalului, iar cele minime de la -8…-5 grade, până la valori medii în jur de -4 grade, spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în intervalul 18 – 26 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven + fourteen =

+ 74 = 78

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – “costum de haine” sau “costum”? Structura …
Corespondenta la redactie