Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Atenţie: norovirusul a făcut sute de victime!

Recent, şi-a făcut simţită prezenţa în România o nouă formă de virus care a îmbolnăvit sute de oameni în vestul ţării. Iniţial, virusul nu a fost depistat în spitale, având simptome similare cu rotavirusul care a fost infirmat. Experţii de la Institutul Cantacuzino au constatat că este o tulpină necunoscută de norovirus, care provoacă vărsături, dureri de cap şi diaree acută. Pentru că este extrem de contagios, specialiştii l-au clasat în categoria agenţilor bioterorişti, putând fi transmis chiar şi printr-o simplă strângere de mână.

Tulpina provine din Asia

Încă de la jumătatea lunii octombrie a crescut numărul arădenilor ajunşi la spital cu simptome medii şi uşoare de gastroenterită, dar nici pacienţii, nici doctorii nu bănuiau de la ce au apărut simptomele. Abia după ce Institutul Cantacuzino din Bucureşti a făcut analiza moleculară, s-a descoperit o tulpină de norovirus care provine din Asia, în trei dintre cele cinci probe primite de la Direcţia de Sănătate Publică Arad. Aceasta seamănă cu cea care a provocat epidemii în Italia şi în Franţa chiar anul acesta. Însă a luat caracteristici de la mai multe virusuri şi se transmite mai uşor, după cum spun medicii.

Rehidratarea vă pune pe picioare

Calea de transmitere este cea fecalo-orală. Virusul poate fi transmis şi prin apă şi alimente contaminate, însă cauza exactă a epidemiei nu a fost stabilită. Vestea bună este că virusul nu afectează foarte mult organismul uman, rata mortalităţii fiind extrem de scăzută. Nu necesită tratament etiologic, ci doar de reechilibrare şi o dietă adecvată pentru câteva zile. O rehidratare corectă vă poate însănătoşi.

taifasuri.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

30 + = 36

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie