Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Atenţie: norovirusul a făcut sute de victime!

Recent, şi-a făcut simţită prezenţa în România o nouă formă de virus care a îmbolnăvit sute de oameni în vestul ţării. Iniţial, virusul nu a fost depistat în spitale, având simptome similare cu rotavirusul care a fost infirmat. Experţii de la Institutul Cantacuzino au constatat că este o tulpină necunoscută de norovirus, care provoacă vărsături, dureri de cap şi diaree acută. Pentru că este extrem de contagios, specialiştii l-au clasat în categoria agenţilor bioterorişti, putând fi transmis chiar şi printr-o simplă strângere de mână.

Tulpina provine din Asia

Încă de la jumătatea lunii octombrie a crescut numărul arădenilor ajunşi la spital cu simptome medii şi uşoare de gastroenterită, dar nici pacienţii, nici doctorii nu bănuiau de la ce au apărut simptomele. Abia după ce Institutul Cantacuzino din Bucureşti a făcut analiza moleculară, s-a descoperit o tulpină de norovirus care provine din Asia, în trei dintre cele cinci probe primite de la Direcţia de Sănătate Publică Arad. Aceasta seamănă cu cea care a provocat epidemii în Italia şi în Franţa chiar anul acesta. Însă a luat caracteristici de la mai multe virusuri şi se transmite mai uşor, după cum spun medicii.

Rehidratarea vă pune pe picioare

Calea de transmitere este cea fecalo-orală. Virusul poate fi transmis şi prin apă şi alimente contaminate, însă cauza exactă a epidemiei nu a fost stabilită. Vestea bună este că virusul nu afectează foarte mult organismul uman, rata mortalităţii fiind extrem de scăzută. Nu necesită tratament etiologic, ci doar de reechilibrare şi o dietă adecvată pentru câteva zile. O rehidratare corectă vă poate însănătoşi.

taifasuri.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − one =

24 − = 23

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea cuvântului “machiavelism” Cuvântul machiavelism, utilizat pentru a …
Corespondenta la redactie