Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Cele 12 motive pentru care ar trebui sa bei Chefir – O bautura miraculoasa bogata in probiotice!

Fiecare cultura din lume sustine si isi arata aprecierea pentru un anumit produs alimentar fermentat si pentru beneficiile pe care acesta le ofera sanatatii organismului. Chefirul ajunge sa fie de cele mai multe ori in fruntea listei a acestor apreciate produse alimentare fermentate.

Alimente fermentatieChefirul este apreciat pentru cantitatea mare de bacterii probiotice care au capacitatea de a recoloniza complet tractul intestinal dupa utilizarea de antibiotice. Recolonizarea tractului intestinal este un proces esential pentru un sistem imunitar puternic. De asemenea, exista multe alte motive pentru care ar trebui sa consumam aceasta veche bautura miraculoasa.

Iata care sunt cele 12 motive pentru care ar trebui sa bei Chefir:

1. O multime de beneficii – O mare varietate de beneficii potentiale ale probioticelor au fost demonstrate de stiinta, inclusiv imbunatatirea sanatatii tractului intestinal, imbunatatirea sistemului imunitar, reducerea simptomelor alergiilor in cazul persoanelor alergice, reducerea riscului aparitiei anumitor tipuri de cancer, tratarea colitei, reducerea concentratiilor de colesterol, reducerea tensiunii arteriale in cazul persoanelor care sufera de hipertensiune si tratarea infectiilor genitale feminine.

2. Mai eficient in comparatie cu probioticele – Chefirul este mult mai bun decat multe dintre suplimentele de probiotice, deoarece o capsula de probiotice contine, de obicei, aproximativ 15 milioane de bacterii benefice. In comparatie, un pahar mic de chefir proaspat contine aproximativ 1.5 trilioane de bacterii benefice. Cand vine vorba de probiotice, totul se rezuma la numere!

3. Elimina problemele cauzate de administrarea de antibiotice –  Probabil cel mai rau lucru pe care il putem face pentru a distruge armonia bacteriilor aflate la nivelul sistemului digestiv este reprezentat de administrarea de antibiotice. Aceste medicamente ucid fara discriminare, atat bacteriile bune, cat si pe cele rele. Deoarece bacteriile bune sunt cele care ne mentin organismul in siguranta, aceasta este o problema uriasa. Atunci cand bacteriile benefice au fost distruse, incepe degradarea progresiva a sistemului digestiv si astfel, organismul nostru este mult mai predispus la aparitia unor infectii sau chiar a cancerului. Chefirul contribuie intr-un mod eficient la refacerea sanatatii tractului digestiv in cazul in care acesta a fost afectat de administrarea de antibiotice.

4. Depaseste cu mult iaurtul obisnuit – Chefirul contine anumite tipuri de bacterii benefice pe care nu le regasim in continutul iaurtului obisnuit, inclusiv Lactobacillus Caucaz, Leuconostoc, speciile Acetobacter, speciile Streptococcus, Chefir Saccharomyces si Chefir Torula.

5. Chefirul este plin de nutrienti – Chefirul contine o varietate foarte mare de nutrienti, inclusiv vitamine, minerale, enzime si un spectru larg de aminoacizi, blocurile de proteine care sprijina functionarea optima a organismului. De asemenea, chefirul este o sursa foarte importanta de triptofan, aminoacidul care are un efect calmant profund asupra sistemului nervos. Chefirul este bogat in vitaminele complexului B, in special B1, B12 si biotina, o coenzima care sprijina metabolizarea carbohidratiilor in energie si nu sub forma de grasime. Acesti nutrienti sprijina sanatatea sistemului renal, hepatic, nervos si nu numai.

6. Chefirul este un detoxifiant puternic – Chefirul contribuie la producerea unor substante care elimina sau care inhiba dezvoltarea unor bacterii daunatoare, cum ar fi Salmonella sau H. Pylori, bacteria care cauzeaza majoritatea ulcerelor gastrice.

7. Sprijina infrangerea anumitor tipuri de cancer – Cercetarile recente au aratat ca aceasta bautura miraculoasa are capacitatea de a distruge celulele cancerului de colon si de a impiedica raspandirea lor. Aceasta cercetare a fost realizata cu linii celulare.

8. Mult mai multe beneficii –  Granulele de chefir produc un anumit polizaharid cunoscut sub numele de chefiran. Oamenii de stiinta din Japonia au constatat o reducere in dimensiunea tumorilor atunci cand soriceii de laborator care sufereau de cancer au fost hraniti cu chefiran. Consumul regulat al acestor granule contribuie la reducerea tensiunii sanguine si la controlarea nivelului de glucoza din sange. Aceste granule, de asemenea, pot fi foarte eficiente si impotriva bolii Crohn, inflamatiilor, autismului si impotriva Candida albicans

9. Chefirul nu este un medicamet si nici un supliment – Chefirul este un super-aliment, asa ca nu ar trebui sa te ingrijorezi prea mult in privinta consumului de chefir. Cu toate acestea, in cazul in care este consumat in scopuri terapeutice va sfatuim sa discutati cu medicul dumneavoastra inaintea inceperii unui tratament.

10. Chefirul poate fi preparat acasa – Poti prepara chefir din orice tip de lapte preferi, inclusiv lapte de migdale, de nuca de cocos sau de capra. Ciupera sau granulele de chefir sunt disponibile on-line. De asemenea, poate fi preparat cu apa si cu toate ca nu are acelasi gust, chefirul din apa detine beneficii similare cu cel traditional.

11. Chefirul poate fi consumat si de catre persoanele care au intoleranta la lactoza –  Asta deoarece procesul de fermentare al chefirului produce enzima lactaza.

12. Chefirul poate fi consumat de catre toata lumea – Chiar si sugari sau persoanele infirme pot consuma chefir.

Slabeste cu chefir

Daca nu ai intoleranta la produse lactate, poti urma o reteta de slabit pe baza de kefir.
Cura se tine pe o perioada de 7 zile. Cat pot slabi cu chefir? Poti slabi pana la 5 kilograme in 7 zile.

Ce alimente se pot manca in perioada curei de slabire cu chefir?
Meniul este in felul urmator:
– prima zi trebuie sa mananci 5 cartofi fierti si 1,5 litri de chefir (il poti prepara si acasa daca ai timp si posibilitate)
– a doua zi ai voie sa mananci 100 gr de pui fiert si 1,5 l de chefir
– a treia zi 100 gr carne fiarta slaba + 1,5 litri de kefir
– a patra zi 100 grame de peste fiert si 1,5 litri de chefir
– ziua a 5-a ai voie sa mananci fructe si legume in afara de banane + 1,5 litri de chefir
– in a sasea zi toata zi bei numai chefir
– in a saptea zi bei doar apa plata

Contraindicatia este – nu e voie sa tina aceasta cura cu chefir cei care sunt alergiti la lapte, lactoza si produse lactate. Aceasta cura se poate tine si de mamele care alapteaza. Nu are reactii adverse.
Din ce tip de ciuperca se face chefirul? Chefirul se prepara din lapte la care se adauga boabe de chefir -granule numita si ciuperca tibetana. Chefirul se poate face din orice tip de lapte adica lapte de vaca, de oaie, capra, sau la alegere din lapte de cocos, orez sau soia.

Kefirul nu contine gluten deci poate fi consumat de cei care au intoleranta la gluten.

Unde pot cumpara chefir pentru preparare acasa? Cine stie unde vand kefir, ciuperca kefir? Poti cumpara ciuperca de facut chefir acasa pe site-ul www.chefir-bio.com

Surse:
E-dimineata.ro
blogslabire.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × four =

− 3 = 2

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie