Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Crosul Mărțișorului la a 11-a ediție a adunat participanții într-un sens: acela al competiției

E.G.

Parcul Central din Oltenița a asistat miercuri, 8 Martie, la aniversarea sosirii primăverii prin mișcare.
Acțiunea Cristianei Drăgan, profesor de sport la Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” Oltenița, a unit din nou elevi de școală generală și liceu, totul sub semnul primăverii.
Crosul este dedicat renașterii, începutului, Mărțișorul fiind simbolul anotimpului care face trecerea de la temperaturile negative la cele pozitive. Acesta este un imbold, după cum declară profesoara de sport, pentru refacerea organismului după starea de hibernare, mișcarea fiind de fapt on stare de spirit care este necesară organismului uman.
”Să ne încălzim, nu? Primăvara a sosit!” zâmbește Cristiana Drăgan, care este și președinte al Asociației Județene ”Sportul pentru Toți” Călărași.

Cristiana Drăgan a oferit diplome și premii prin Federația Română ”Sportul pentru Toți”, imboldul pentru mișcare fiind invitația organizatoarei către copii, tineri, adulți și de ce nu care să atragă inclusiv persoanele de vârsta a treia în cadrul altor competiții. ”Mișcarea redă echilibrul interior, sau îl menține, în funcție de persoane. Omul la orgine a fost un vânător. Atunci se alerga fără vreo limită pentru procurarea hranei. Odată cu evoluția tehnologiei specia noastră a renunțat la mișcare, la tot ceea ce presupune menținerea sănătății. Nu mai capacitatea de a ne mișca fiindcă nu avem capacitatea de a înțelege mișcările, mai ales cele de bază. Ne îmbolnăvim ușor și nu pricepem de ce, imunitatea noastră este în incapacitatea de a lupta cu bolile, mâncăm pe stres și ne îngrășăm, după care suportăm consecințele. Copii de astăzi nu mai sunt ca cei de ieri, ca acei copii care băteau străzile alergând, se jucau numai prin mișcare fie la școală, fie acasă. Acum stau doar la calculator, folosesc tabletele în exces, internetul devenind o a doua viață pentru ei iar socializarea făcându-se doar virtual. Oamenii au uitat să se miște, de aceea am creat acest calendat anual de competiții pe care îl respect atât pentru că trebuie să îmi respect profesia, cât și pentru a-i ajuta pe copii să priceapă cât e importantă este mișcarea. Acești copii vin și mă bucur pentru asta iar invitațiile mele către școlile din oraș sau comunele din apropiere au întotdeauna răspuns pozitiv. Aceste întreceri le dezvoltă de asemenea spiritul de competiție și-i ambiționează pentru viitoarele provocări ale vieții.” mai spune profesoara de sport.


Următoarea competiție a Cristianei Drăgan va fi dedicată zilei orașului Oltenița, ziua istorică și tradițională a municipiului nostru din 23 Aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two + twenty =

85 + = 95

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie